Medimagazin logo

"Modern ordunuz da olsa, yerli ilacınız yoksa..."

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, devletin yerli ilaç sanayini desteklemesinin hem dışa bağımlılığı azaltacağını hem de ilaçta fiyat avantajı getireceğini bildirdi.
"Modern ordunuz da olsa, yerli ilacınız yoksa..."
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Saydan, yaptığı yazılı açıklamada, sendika olarak ilk günden beri, yerli ilaç sanayinin geliştirilmesi gerektiğini her fırsatta dile getirdiklerini belirtti.

Dünyada iki çok önemli stratejik ürün bulunduğunu, bunların silah ve ilaç olduğunu ifade eden Saydan, "İstediğiniz kadar modern donanımlı ordularınız olsun eğer ulusal ilaç sanayiniz yoksa olabilecek bir mücadelede kazanma şansınız yoktur. Bu yüzden bir ülke için en önemli ürün ilaç olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Saydan, Avrupa Birliği ülkelerinde, jenerik ilacın ve yerli üretimin desteklendiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Hekimlerin yerli ilaçlara teşvik edilmesi çok önemlidir. Örneğin, Japonya'da hekimlerin reçetede eczacılara yönelik olarak 'eşdeğerini verebilirsiniz' kutucuğunu işaretleyerek yönlendirme yapmakta, eczacılar da doktor onayıyla eşdeğer ilacı verebilmektedir. Vatandaşa da eşdeğer ilacın ne olduğu çok iyi anlatılmalı ve bu konuda bilgilendirilmelidir. Eşdeğer ilacın orijinal ilaçla aynı şey olduğu, ülke ekonomisi için yerli ürün seçilmesi gerektiği anlatılmalıdır.

Eşdeğer ilaç demek yerli ilaç demektir. Ülkemizin dövizlerinin boşa harcanmasını istemiyor ve eşdeğer ilaçları destekliyoruz. Devletimizin yerli ilaç sanayini desteklemesi hem dışa bağımlılığı azaltacak hem de ilaçta fiyat avantajı getirecektir."

"modern
ordunuz
da
olsa
yerli
ilacınız
yoksa..."
Yorum (2)
üç harfli
eşdeğer ilacı onaylayan dr.'a komisyon verirseniz ülke ekonomisi kalkınır, vermezseniz 5 yıldızlı oteller kalkınır.
0
Cevapla
ali haydar güven
üç harfli bi git allah aşkına... yap doktorluğunu yaz ilacını dahası seni ilgilendirmez eczacı halleder hemde 5 yıldızlı otele gerek kalmadan... bu nasıl bi meslek anlayışıdır ya, komisyon 5 yıldızlı otel senin gibi doktorlar karaalıyorlar camianın adını...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir