Medimagazin logo

İki bakanlık eşdeğer ilaç nedeniyle davalık oldu

SAĞLIK Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) eşdeğer ilaç nedeniyle davalık oldu.
Kaynak: HÜRRİYET - MELTEM ÖZGENÇ
İki bakanlık eşdeğer ilaç nedeniyle davalık oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SGK, eşdeğer ilaçlardan klinik araştırma istenebileceğini dair bir yönerge hazırladı. TİTCK ise bunun yerli ilacı sıkıntıya sokacağını söyledi. Anlaşmaya varılamayınca TİTCK, SGK'yı mahkemeye verdi.

SGK'nın, 3 Temmuz'da hazırladığı Ödeme Komisyonunun Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki Yönerge'ya eşdeğer ilaçta klinik araştırma istenebileceği yönünde bir madde eklendi. sağlık bakanlığı bu maddenin yerli ilacı sıkıntıya sokabileceği görüşünü SGK'ya iletti, ancak herhangi bir sonuç alınamadı. Bunun üzerine TİTCK, SGK'ya Danıştay'da dava açtı.

MADDE HUKUKA AYKIRI

Dava dilekçesinde "Ödeme komisyonunun, ihtiyaç duyulan ilaçlar ile ilgili mevcut alternatiflerine göre getireceği klinik kazanç, tedavi üstünlükleri ve finans modellerinin belirlenmesi amacıyla komisyon tarafından belirlenecek üniversite hastaneleri ile eğitim ve araştırma hastanelerinde bu kapsamda çalışma talep edebileceği yolunda hükme yer verilmiş olması; komisyonun gerek görür ise müracaatta bulunan ilaçlardan klinik araştırma isteyebilecek olması mer'i mevzuat hükümleri karşısında açıkça hukuka aykırılık teşkil etmektedir" denildi. Dilekçede, yetkili olarak kurumun zaten yürütülen klinik araştırmalar neticesinde elde edilen verilere göre ruhsat ve izin verdiği kaydedildi.

i̇ki
bakanlık
eşdeğer
ilaç
nedeniyle
davalık
oldu
Yorum (3)
postenflamatuar
ne yani eşdeğer ilaçlar kağıt üzerinde mi eşdeğer? Bunlar ile klinik çalışma yapılmıyor mu? Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) vatandaşların sağlığı pahasına mı eşedeğer ilaçlar üzerinde çalışma yapılamsına engel mi oluyor? Bu bir skandaldır. Ama skandallar ülkesi olduğumuz için bundan da vatandaşlar lehine bir şey çıkmaz.
0
Cevapla
onur aksal
Yerli ilaç firmaları nasıl türedi? aniden? hiç düşünmediniz mi? cemaat para nasıl kazanıyordu siyasilerle kolkola şuan cemaati temizlerken firmalarada sıçradı işte o zorla yazdırılan muhadil denilen ilaçlar ne incelenmesi hepsi hikaye kendileri asla içmez vatandaşa içirilen doktora zorla yazdırılan o ilaçları
0
Cevapla
Abdullah çapan
Özetle; Sağlık bakanlığı diyorki ben zaten eşdeğer ilaçlara gerekli incelemeyi yapıp veya yaptırıp gerekli onayı veriyorum, sen(SGK) neden benim onayımı tanımıyorsunda tekarar istiyorsun diyor ve dava ediyor sgk yı...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir