Medimagazin logo

Müezzinoğlu: 5 yıllık bir eczacılık eğitimi uzun bir eğitim

Müezzinoğlu: 5 yıllık bir eczacılık eğitimi uzun bir eğitim
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda "Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin görüşmelerine başlandı. Komisyonda, teklifi görüşmek üzere alt komisyon kuruldu.

Komisyon Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, toplantının açılışında aynı nitelikteki dört kanun teklifinin imza sahiplerine söz verdi. İmza sahiplerinin teklifleri hakkında bilgi sunumunun ardından aynı nitelikteki dört kanun teklifi oylandı. Oylama sonucunda AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç ve 7 arkadaşının teklifinin esas alınmasına karar verildi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, komisyon toplantısında yaptığı konuşmada, teklif sahiplerine teşekkür etti.

Bilimsel ve teknolojik gelişmelerin çok hızlı yaşandığı bir dönemden geçildiğine işaret eden Müezzinoğlu, sağlık alanında da her geçen gün yeniliklerin hayata geçtiğini, yeni hizmet alanlarının oluştuğunu belirtti.

Eczacılık alanında uzmanlık konusunun son yıllarda gündemlerindeki bir konu olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, bu konuda uygulanabilir, sürdürülebilir, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir teklifi komisyonun çalışmaları sonrasında yasalaştırabilmeyi ümit ettiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı olarak özellikle klinik eczacılıkta uzmanlık konusunda bir tereddütlerinin olmadığını ifade eden Müezzinoğlu, diğer alanlarda önceliğin ve ayrıntıların, farklı görüşlerin tartışılması gerektiğini, bu anlamda komisyonun önemli ve değerli bir çalışma gerçekleştireceğini söyledi.

Eczacılıkta uzmanlık kurulunun da sağlıklı şekillendirilmesinin gerekliliğine dikkati çeken Müezzinoğlu, teklifin alt komisyonda olgunlaştırılarak yeniden komisyona getirilmesinden yana olduklarını bildirdi.

Uzmanlık eğitiminin süresine de değinen Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"5 yıllık eğitim var. Ondan sonra 4 yıl uzmanlık... 5. yılından itibaren uzmanlık alanına ayrılmak isteyenlere böyle bir boyut kazandırılıp da bu ikinci 4 yılı 5+4 değil veya uzmanlık kısmını 3 yıla indirecek bir boyut olabilir mi? Gerçekten insanlar ömürlerini veriyor, zamanlarını veriyor. Zamanı da iyi planlamak lazım o gencecik insanların. 5+4 dediğin zaman yine 30'lu yaşlara giden bir boyut var. Biz esasında reel analizlerle gitmemiz lazım. 5 yıllık bir eczacılık eğitimi uzun bir eğitim. Uzmanlığa ayrılacak olanların acaba 4. yılından sonra o sınavı veya o standardı tutanlara oradan devam edebilme tartışılabilir mi?

Bu komisyonda sağlıklı çalışma ortamımız var. Bu sağlıklı çalışma ortamının sağlıklı üretime dönüşebilmesi adına teklifin, iyi niyetle, samimiyetle alt komisyonda tarafların da görüşlerini alarak daha olgunlaştırılarak komisyona gelmesini temenni ediyorum."

Bakan Müezzinoğlu'nun konuşmasının ardından Komisyon Başkanı Ünüvar, teklife ilişkin 7 kişilik bir alt komisyon kurulmasını oyladı.

Oylama sonucunda kurulan alt komisyon AK Parti'li Mehmet Domaç, Murtaza Yetiş, Nesrin Ulema ve İsmail Tamer, CHP'li Kadir Gökmen Öğüt, MHP'li Ali Öz ve BDP'li Demir Çelik'ten oluştu.

müezzinoğlu:
5
yıllık
bir
eczacılık
eğitimi
uzun
bir
eğitim
Yorum (12)
dr
Tüm eczacı kalfalarına uzaktan eğitimle eczacılık diploması verin olsun bitsin. Bu ülkede uzaktan eğitimle tıp uzmanlığı yapılır, lisans diploması alınır, bir tek başbakan olunamaz.
0
Cevapla
zecerya
tehlike çanları çalıyor!!!
0
Cevapla
Mehmet Kaya
Günümüz Türkiyesinde eczacıların çoğunun diplomasını sadece eczane açmak için kullandıkları düşünüldüğünde doğru bir yaklaşım. Bencede bu iş için uzun ve gereksiz bir süre. Ancak süreler planlanırken amaçlanan herhalde bu insanların eczane açması değildi. Herkesin neden eczacı yetiştiriliyor? düşünmesi lazım.
0
Cevapla
mustafa
bence de 4.sınıftan itibaren uzmanlaşma dallarına ayrılması gerekir,5.sınıfta görülücen klinikte vizite çıkma daha fazla olmalı..bi de sayın bakan süreler konusunda tereddüte düşmüş hayatlarına yazık filan diyor..arkadaşım bu insanlar klinik eczacı oluyor,arge-eczacısı olup ilaç üretecekler e bırakın da buna siz değil onlar karar versin..o halde doktor arkadaslarımıza da 5 yıl uzmanlık gereksiz 1 yıl az vaka görsünler vs demek de gerekir adamlar uzman olana kadar canları çıkıyor arada bi dünya da kahır çekiyorlar..ne alakası var?
1
Cevapla
ışıl akkavak
eczacılık mesleğinin artık cılkı çıkmaya başlamıştı.Yeni istihdam alanları olmalı.Ayrıca tıptan da tamamen ayrılmalıdır örnek verirsek sağolsun değerli doktorlarımız bizim alanımıza ait olan fitoterapi yi ele geçirip adını da alternatif tıp yaptıkları için alanımıza ait bir şey kalmayacaktır.Bir de bunların üzerine "eczacılar ne yapıyor ki" oluyor.Eczacılıkta uzmanlaşma için henüz geç değildir ama bir an önce olmalıdır.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir