Medimagazin logo

Bir eczacılık fakültesi daha geliyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ)’ne hukuk ve diş fakültesinden sonra Eczacılık ve İslami Bilimler fakülteleri kuruldu.
Bir eczacılık fakültesi daha geliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ)’nin yeni açılan bölümlerler birlikte büyük bir gelişme ve dönüşümün yaşandığını söyledi. Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada ülke genelinde yüksek öğretimde başarılı çalışmalar yürütüldüğünü, her ile bir üniversite kazandırıldığını belirterek Afyonkarahisar’ın da bu yatırımlardan önemli oranda pay aldığını kaydetti.

AKÜ’nün akademik birimlerine 4 yeni fakülte daha eklendiğini belirten Eroğlu, Hukuk ve Diş Hekimliği fakültelerinden sonra Bakanlar Kurulu kararıyla, AKÜ'ye Eczacılık Fakültesi ile İslami Bilimler Fakültesi kurulduğunu anlattı.

Eroğlu, “Son 9 yılda yapılan çalışmalarla AKÜ bünyesinde, yeni yüksek okullar ile fakülteler kazandırıldı. Hükümetimiz döneminde yeni açılan fakültelerle AKÜ bünyesinde fakülte sayısı 13’e çıkmıştır. Hukuk fakültesi binası tamamlandı. Diş hekimliği fakültesi hasta kabulüne başladı. Türkiye’nin en modern donanımlı 200 yataklı Acil Yardım, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ise tamamlanmak üzere.” dedi.

bir
eczacılık
fakültesi
daha
geliyor
Yorum (17)
ahmet er
her yere eczacılık fakültesi açmaktan amaçları ne acaba?eczaneler için nüfus sınırlaması getirildi yeni yasa ile bu fakülteler türkiye nin ilk işsiz eczaılarını mezun edecek.üstelik fakültelerde hoca da yok,ilaç endüstrisi adına da ortaya bir şey koyamayacak bu fakülteler.yazık.
0
Cevapla
~hsyn~
Şaşkınım, neler oluyor demeden yeni bir fakülte daha haberi geliyor. Bana yeni iş alanları açılmadan, yeni fakülteler açılıyor. İş imkanı sun dendiğinde ise hiç bir şey yok. Tercih edecek öğrenciler acaba ne amaçla tercih edecek, inanın çok merak ediyorum.
0
Cevapla
ahmet er
bu fakülteleri açan insanlar çeşitli sermaye sahiplerine zincir eczane olayında ucuz işgücü üretme amacına hizmet etmek için piyon olarak kullanılıyorlar.bu fakülteleri kuranlar ve kurduranların vatan hayinlerinden çok farkı olduğunu sanmıyorum.
0
Cevapla
stoned
Türkiye'de eczacı açığı var ki açılıyor eczacı kardeşlerim. ne kızıyorsunuz ki? hani biz doktorlara doktor açığı var, sayınız artsın, ücretleriniz makul bir noktaya gelsin diyordunuz ya. demek ki sizde de varmış açık.. zincirlerde makul ücretler alırsınız artık
0
Cevapla
engin
mühendis,öğretmen,ekonomist..derken eczacılık..hiç bir hükümet okuyan didinen gençleri bu kadar yıpratıp geleceklerini 8-10 tane kapitalistin umuduna tercihlerine mahkum etmedi..yazık ki diğer meslekler gibi eczacılıkta işsizliğe mahkum ediliyor..sebep milyar dolarlarla oynayan marketçiler daha iyi yalılarda oturup,geçmişte ödedikleri seçim yatırımlarını alsınlar diye..en az 30 yıl geriletildi,itibarsızlaştırıldı bu meslek..keşke imkanım olsaydı da önce okulu,sonrada bu ülkeyi bırakıp,çekip gitseydim bu ülkeden..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir