Medimagazin logo

4. Ulusal Pediatri Hemşireliği Kongresi başladı

Adıyaman'da düzenlenen 4. Ulusal Pediatri Hemşireliği kongresi başladı.
 4. Ulusal Pediatri Hemşireliği Kongresi başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman Üniversitesi Rektörlük konferans salonunda gerçekleştirilen kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, dünyada en çok aranan mesleklerin başında hemşireliğin geldiğini söyledi.

Kongrenin bu yılki temasının önemli olduğunu anlatan Gönüllü, özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde çocuk nüfusun ağırlıkta olduğunu ve bu çalışmanın bu yıl Adıyaman'da yapılmasıyla çocuk sağlığı ve haklarında önemli gelişmeler yaşanacağını kaydetti.

Kongre Başkanı Adıyaman Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Firdevs Erdemir de bu yılki kongrenin ana temasının "Çocuk hakları" olduğunu ifade etti.

Sağlıklı ya da hasta, kırsal veya kentsel alanlarda yaşayan tüm çocukların gereksinimine uygun, nitelikli bakım almada pediatri hemşirelerinin önemli bir faktör olduğunu dile getiren Erdemir, pediatri hemşiresinin çocuk hakları savunucusu olduğunu, sağlık ve hastalık dönemlerinde çocukların gelişme ve sosyal yaşama sahip olma haklarının korunmasında hemşirenin önemli bir rol oynadığını belirtti.

Günümüzde hasta çocuklara yönelik bakım anlayışında önemli değişimler yaşandığının ifade eden Erdemir, şunları kaydetti:

"Pediatri hemşireliğinin temelini oluşturan bakım hizmetleri, bilimsel kanıtlara dayandırıldığı ve evrensel yaklaşımlarla sunulduğu zaman profesyonelleşme süreci hızlanacaktır. Çocukların hak ettiği bakımı alabilmesi için bu gereklidir. Aksi halde çocukların yeterli, güvenli, kaliteli bakım alma gereksinimi ve hakkı karşılanamayacaktır. Profesyonel değerler, uygulamalar, araştırmalar, eğitim ve yönetimle pediatri hemşireliğinin gelişimi ve ilerlemesi mümkündür."

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş ise pediatri hemşireliğinin çok önemli olduğunu, kongreden çıkacak sonucun Adıyaman ve ülke sağlığının gelişmesinde dikkat çekici bir faktör olacağını vurguladı.

450 pediatri hemşiresinin katıldığı kongre, 3 gün sürecek.

4.
ulusal
pediatri
hemşireliği
kongresi
başladı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir