Medimagazin logo

DSÖ: Kuş gribi virüsünün ABD'den diğer ülkelerdeki ineklere yayılma riski var

DSÖ, Amerika Birleşik Devletleri'nde görülen kuş gribi virüsünün göçmen kuşlarla diğer ülkelere de taşınabileceği uyarısında bulundu.
Kaynak: tr.euronews.com
DSÖ: Kuş gribi virüsünün ABD'den diğer ülkelerdeki ineklere yayılma riski var
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) H5N1 kuş gribi virüsünün, göçmen kuşlar aracılığıyla Amerika Birleşik Devletleri dışında diğer ülkelerdeki ineklere bulaşma riski olduğunu açıkladı. 

DSÖ Küresel Grip Programı Başkanı Wenqing Zhang, salı günü Cenevre'de düzenlenen basın toplantısında, "Virüs, göçmen kuşlar tarafından dünyanın dört bir yanına taşındığı için diğer ülkelerdeki ineklerin de virüse yakalanma riski bulunuyor." şeklinde konuştu. 

Virüsün yarattığı genel halk sağlığı riskinin düşük olduğunu belirten Zhang ancak yine de dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yetkililer, mart ayından bu yana dokuz eyalette 34 süt ineği sürüsünde ve bir kişide H5N1 virüsününe rastlandığını doğruladı. Yetkililer ülkede süt ve etin güvenli olup olmadığını araştırıyor. 

ABD'nin şu ana kadar salgına ilişkin şeffaflığını değerlendiren Zhang, DSÖ'nün düzenli olarak güncellemeler aldığını belirterek virüsün genetik diziliminin hızlı bir şekilde paylaşılmasından memnuniyet duyduklarını söyledi. 

Zhang, "ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ile iş birliğimizin ve şu ana kadar aldığımız bilgilerin, durumu izlememize ve hazırlık önlemlerini güncellememize olanak sağladığını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

abd
inek
kus gribi
h5n1
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir