Medimagazin logo

195 ülkenin sağlık sistemi değerlendirildi! Türkiye kaçıncı?

İspanya’daki sağlık çalışanları tarafından çokça eleştirilen İspanya’nın sağlık sistemi Almanya, Fransa ve İngiltere’yi geçerek sekizinci oldu. Birinciliği ve ikinciliği sırayla Andorra ve İzlanda alırken Türkiye ise 81. sıraya yerleşti.
195 ülkenin sağlık sistemi değerlendirildi! Türkiye kaçıncı?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İngiltere merkezli sağlık araştırmaları dergisi The Lancet’ın, Bill ve Melinda Gates Vakfı ile birlikte yayınladığı "Kalite ve Sağlık Hizmetlerine Erişim" başlıklı rapora göre İspanya 90 puanla halk sağlığı dünyanın en iyi sekizincisi oldu. 

Difteri, kızamık, boğmaca, solunum yolu hastalıkları, diabet, rahim kanseri, testis kanseri, lösemi gibi otuz hastalığın ülkelere göre iyileştirilme oranlarının baz alındığı listenin en tepesine 95 puanla Andorra yerleşti. Onu 94 puanla İzlanda ve 92 puanla İsviçre, takip etti. 90 puan alan İsveç, Norveç, Avusturya, Finlandiya ve İspanya ise İsviçrenin ardına sıralanan ülkeler oldular. ABD, 81 puanla 31. olurken geçen sene 103. sıradaki Türkiye bu sene 81. sıraya yükseldi.

Çalışma 1990-2015 yılları arasını konu alan 195 ülkede yapıldı.

 

İşte tüm ülkelerin aldığı puanlar:

 

 


 

 

dünya sağlık sistemi
türkiye
türkiye sağlıkta kaçıncı
Yorum (6)
Uzm de
Antibiyotik kullanımının en yüksek olduğu ülkelerden biriyiz diye üzülüyorduk. En azından romatizmal kalp hastalığını engellemek adına dünyada en yüksek puanı biz almışız. Züğürt tesellisi :))
14
Cevapla
Mtez
Sadece tedavi edici hekimlik tabanlı bir değerlendirme, sağlık sistemi daha karmaşık bir konu. Sağlık sistemini, özellikle çalışan açısından eleştirsek de, hastaların şişirilmiş hayallerle hastane hastane gezmelerine ve ek katkı paralarına tepki göstersekte, aşılama/gebe takibi/çocuk takibi gibi bazı parametrelerde,cumhuriyetin özverili ilk neslinin kişisel çabaları ile elde ettiği sıtma/tbc karşısındaki başarılarını sadece anımsatan bazı düzelmeler mevcut.
6
Cevapla
Murat celikten
İşte yıllardır eleştirdiğim sağlıkta ki acı gerçek budur! Sayın bakanımıza sorsak Türkiye 1 numaradır ama ne de bir numara!!! Tedavi olamadan günü kurtarmaya çalışan hasta ve doktor topluluğu!!! 11 gün sonra kontrol yine ilaç... kesin şifa varmı? YOK
38
Cevapla
dr.t.k.
poliklinik kapısını tekmeleyip içeri girebilmek, doktora hakaret, şiddet ve sınırsız şikayet özgürlüğünde 1.yiz. işte bunun için halkım mutlu. aslanı kediye, eğitimliyi cahile boğdurmaktır. koruyuculuk yok, ameliyatta ucuz ve dandik malzemelerle nasıl uğraşıldığından haberleri yok. her şeydeki gibi önden güzel, arkadan ve içerden ıhııhhh
37
Cevapla
m. murat
Demek ki, o çok övündükleri halkın memnuniyet oranı yeterli bir ölçüt değilmiş.
14
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir