Medimagazin logo

2017'nin ilk açıktan ataması yapılacak

Sağlık Bakanlığı açıktan atama ile doktor, eczacı ve diş hekimi alımı yapacağını duyurdu
2017'nin ilk açıktan ataması yapılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun Ek Madde 1 ile 10.07.2015 tarihli ve 29412 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümlerine göre Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atama, yerleştirme işlemleri, ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılacak.

Başvurular 23 Şubat 2017 Perşembe - 1 Mart 2017 Çarşamba (Saat 18:00 'e kadar) tarihleri arasında Personel Bilgi Sistemi (PBS)  üzerinden alınacak.

 

 

 

açıktan atama
yeniden atama
Yorum (7)
dr.radyolog
Sayın meslektaşlarım atamalardaki (kurum içi, mecburi, açıktan) açılan münhal kadroları bir karşılaştırın göreceksiniz ki en güzel yerler mecburi hizmet atamasına açılıyor.(tatbikî torpilliler için açılan adrese telsim kadrolardan bahsediyorum) Mecburi hizmetimi Şırnak'ta tamamladım.20 bin puanım var kurum içi atama bekliyorum 73.dönem mecburi münhallerine bir baktım branşımda Mersin Şehir Hastanesi'ne3 kadro açılmış. Diğer branşlarda da durum farkli değil kurum içi atamaya açıldığı taktirde yüksek puanlarla tercih edilecek kadrolar torpillilere ''mecburi'' hizmete açılmış. Ben Şırnak'ta mecburi hizmetimi tamamlayıp 20 bin puanla kurum içi atamada Mersin'e gidemeyecem ama benim branşımda 3 tane torpilli orda sözüm ona ''mecburi'' hizmet yapacak. Söylenecek laf bulamıyorum. Hakkımı helal etmiyorum arkadaş.
60
Cevapla
kenani
GÖĞÜS CERRAHİ BEYKOZ VE ŞİŞLİ ETFAL... ADRESE TESLİM....
20
Cevapla
m. murat
Bence en kebap yerler açıktan atama kurasında. Bakanlığın bu stratejisi de adil olmayabilir ama kurnazca. Bünyesindeki hekim zaten çalışıyor. Naklen atamada niye güzel yerler açasın ki, doldurmakta zorlandığın doktoru kaçırtıyorsun. Mecburi kurasında çoğu doğu ama bu son açılan şehir hastaneleri falan, oralara ihtiyaç doğurdu. Açıktan atamada özelde çalışanları kamuya geçmelerini özendirecek ücret veremiyorum , bari güzel yerlere gel gel yapayım anlayışı....
2
Cevapla
dt.bay
dr.radyolog'a katılıyorum. diş hekimiyim şırnakta çalışıyordum. o hissi çok iyi biliyorum. yeni bir hastane açılır. beklersin doğuda sürünen ,polisin askerin giremediği yere giren hekimler olarak devlet bize belki ayrıcalık yapar diye. ne ayrıcalığı eşit bile davranmıyor. örneğin ocak kurum içinde istanbulda bir çok yeni hastane açılmasına rağmen istanbul ilinde 10 kadro bile açılmazken şimde torpillilere yeni mezunlara özelden keyfi kaçanlara 100küsür kadro açılmış. aradaki farkı siz düşünün.ne ayrıcalığı eşitlik bile değil. o yüzden arkadaşlarıma doğuya gidip psikolojinizi bozmayın diyorum.
39
Cevapla
Kadir öğüt
Üç yıldır Şırnak'ta görev yapıyorum hala çıkamadım buradan ocak kurum içi atamada açılan kadrolara bakıyorum birde bu kadrolara bakıyorum şaka gibi neye göre yapılıyor bu alımlar yazık deilmi bizim gibi insanlara...
49
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir