Medimagazin logo

Abant İzzet Baysal Üniversitesi 'Göz, Kalp Damar ve Fiziksel Tıp' alanında öğretim üyeleri arıyor

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi akademik personel alım ilanı yayınladı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Abant İzzet Baysal Üniversitesi 'Göz, Kalp Damar ve Fiziksel Tıp' alanında öğretim üyeleri arıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Akademik Personel alım ilanında Tıp Fakültesi birimine Göz Hastalıkları, Kalp ve Damar Cerrahisi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon alanları Dr. Öğr. Görevlisi arıyor.

 İlan şu şekilde: 

 

BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL İLANI

Üniversitemizin aşağıda belirlenen birim ve anabilim dallanna 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri ile Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini ve 657 sayılı Devlet Memurlan Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartlan sağlamış olmak koşuluyla öğretim üyesi alınacaktır.

Başvuru süresi ilanın yayım tarihinden itibaren on beş (15) gündür. Başvurular ilgili birime şahsen yapılacak olup, süresi içinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli dosyalar ile postayla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Profesör kadroları devamlı statüde olup; adaylar başlıca araştırma eserini de belirttikleri dilekçesine ekleyecekleri, doçentlik belgesi, diğer öğrenim belgeleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 (iki) adet fotoğraf, özgeçmiş ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 1 (bir) adet dosya ve bu dosyadaki belgeleri içeren PDF formatında hazırlanmış olan 6 (altı) adet CD veya taşınabilir bellek ile Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığına başvuracaklardır.

Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvuracak adaylar; dilekçesine ekleyecekleri, öğrenim belgeleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 (iki) adet fotoğraf, özgeçmiş ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 1 (bir) adet dosya ve bu dosyadaki belgeleri içeren PDF formatında hazırlanmış olan 4 (dört) adet CD veya taşınabilir bellek ile kadronun ilan edildiği birime başvuracaktır. Adaylar, haklarında bilimsel referans alınabilecek üç öğretim üyesinin isim ve adreslerini dosyalarına ekleyecektir.

Yurtdışından alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir. Atamaların yapılabilmesi için adayların durumunun ilan edilen kadro derecelerine uygun olması gerekmektedir.

İlan edilen kadrolara ataması yapılan adaylar görev aldıkları birimin bulunduğu yerde ikamet etmek zorundadır. Bu konularda ayrıca bir duyuru yapılmayacaktır.

BİRİM

ANABİLİM DALI

UNVAN

DER.

AD

ET

AÇIKLAMA

Fen-Edebiyat Fakültesi

Yeni Türk Dili

Profesör

1

1

Yeni Türk Dili Edebiyatı alanında doçentliğini almış olmak.

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

Konstrüksiyon ve İmalat

Profesör

1

1

Malzeme bilimi, yüzey mühendisliği ve triboloji konularında çalışmaları olmak

Güzel Sanatlar Fakültesi

Geleneksel Türk Sanatları

Profesör

1

1

Geleneksel Anadolu dokumaları, keçe sanatları, iğneli dokumalar konularında teorik ve uygulamalı çalışmaları olmak.

Bolu Sağlık Yüksekokulu

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği

Profesör

1

1

Konsültasyon liyezon psikiyatrisi alanında klinik deneyimli ve araştırmaları olmak.

Eğitim Fakültesi

Türkçe Eğitimi

Dr.Öğr.

Üyesi

4

1

Eski Türk Edebiyatı, edebiyat bilgi ve kuramları alanlarında çalışmalar yapmış olmak.

Mühendislik-Mimarlık

Fakültesi

Çevre Mühendisliği

Dr.Öğr.

Üyesi

4

1

Fotobiyokataliz yöntemi ile pestisit arıtımı ve atık sularda bitkisel arıtım üzerine çalışmaları olmak.

Mühendislik-Mimarlık

Fakültesi

Kimyasal Teknolojiler

Dr.Öğr.

Üyesi

4

1

Rreçine orgonokli kompozitler, grafen esaslı kompozitler, ve triboloji konularında çalışmaları olmak.

Tıp Fakültesi

Göz Hastalıkları

Dr.Öğr.

Üyesi

5

1

Deneysel kornea nevovaskülarizasyonu ve tedavisi üzerine çalışması olmak.

Tıp Fakültesi

Kalp ve Damar Cerrahisi

Dr.Öğr.

Üyesi

5

1

Yüksek debili av fistüllerde PTFE greftle sirküler daraltma tekniği ile ilgili çalışma yapmış olmak.

Tıp Fakültesi

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon

Dr.Öğr.

Üyesi

4

1

Servikal aks düzleşmesi olan hastaların MRG ve fizik muayene ile etyolojilerinin belirlenmesi üzerinde çalışmış olmak.

Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Tohum Bilimi ve Teknolojisi

Dr.Öğr.

Üyesi

4

1

Bahçe Bitkilerinde doktora unvanına sahip ve üzümsü meyvelerde akademik çalışmaları olmak.

Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu

Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği

Dr.Öğr.

Üyesi

4

1

Veteriner Fakültesinde lisans tamamlamış ve Zootekni Anabilim Dalında doktora unvanına sahip olmak.

abant i̇zzet baysal
akademik personel
Yorum (4)
Osman D
Sanki bu alanlarda öğretim üyesi bulamamış da mağdurmuş gibi bir başlık atmışsınız. Ancak, ilana bakınca öyle görünüyor ki, aslında aramıyor. Aradığını çoktan bulmuş. Özelliklerini bile öğrenmiş. İlana yazmış. Alım için formaliteleri hallediyor. O yüzden, bu konuyu editörün ve benim dert edinmemize gerek yok.
12
Cevapla
aydin sinal
cok ayipladim aranan ögretim üyelerinin boy,kilo ve göz reklerinide belirtilmesi lazimdi,Türkiyedeki akademik calismalar cercevesinde bu kriterlerde önemlidir,zaten gerisi kopyala,kes yapistir yayinla.
9
Cevapla
Tam Gün
Sayın editör, Adrese teslim kadro iddası doğruyu yansıtmıyor. Ya bölüm , ya rektör ya da dekan alacakları kişilerin özelliklerini yazıyorlar olay bundan ibaret. Başvuran kişi çok muhtemel o kliniğin yükünü çekmiş yıllarca çalışmış, şimdi tabiki onu tanımlayan kadro ilanı oluyor.Devamlılık açısından bu gerekli zaten. Abant izzet baysal için yanıp tutuşan varsa o da ayrı mevzu...
4
Cevapla
Dr
Açıkçası adrese teslim ilanları yadırgamıyorum. Akademik çalışmalar ekip işidir. Akademisyenler ekip olarak uyumlu çalışabileceği, çalışkan, bölüme değer katabilecek, bölümde diğer akademisyenlerin bir miktar da olsun yükünü alabilecek ya da ekipteki eksikliği giderip tamamlayabilecek kişilerle çalışmak ister. Bu durumun dünyanın neresine giderseniz gidin böyle olduğunu düşünüyorum. Sadece eş dost akraba arkadaş yandaş vb gibi sırf tanıdık olduğu için bölüme alınmış kişiler katma değer oluşturmayıp sadece özlük haklarından faydalanmak, günü gelince maaşını almak vb düşüncelerle alınmışsa bunun da önüne geçmenin yolu her sene sözleşme yapılması yoluna gitmek, her sene belli oranda yerli ve yabancı yayın yapma şartı koymak, her sene yerli ve yabancı kongrelere poster ya da sözlü sunum ile katılma gibi belli akademik puan toplama kriterleri getirmek, gerekli akademik yeterliliği sağlamayan kişilerin sözleşmesini yenilememektir. Bu durumda başarılı kişiler yandaş bile olsa katma değer oluşturur ve bulunduğu mevkiyi hakettiğini gösterir. Başarılı olamayanların sözleşmesi yenilenmediğinde zaten başarılı olabilecek potansiyellerin önü açılmış olur.
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir