Medimagazin logo

Açlık grevindeki Filistinli mahkumların sağlık durumu ağırlaştı 

Özgürlük ve Haysiyet Grevi Medya Konseyi: "Zaman zaman bilinçlerini yitirerek bayılan açlık grevindeki Filistinli mahkumların her biri yaklaşık 20 kilo verdi"
Kaynak: AA
Açlık grevindeki Filistinli mahkumların sağlık durumu ağırlaştı 
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İsrail hapishanelerindeki kötü şartları protesto etmek için 29 günden beri toplu açlık grevini sürdüren Filistinli mahkumların sağlık durumlarının her geçen gün daha da kötüleştiği bildirildi.

"Özgürlük ve Haysiyet Grevi" ismiyle devam eden eylemi takip etmek için Filistinliler tarafından oluşturulan Medya Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, açlık grevindeki mahkumların yüzde 90'ının sağlık durumunun ciddi derecede ağırlaştığı aktarıldı.

Mahkumların sürekli kustukları, zaman zaman bilinçlerini yitirerek bayıldıkları ve her birinin yaklaşık 20 kilo verdiği belirtilen açıklamada, İsrail'in durumu kötüleşen mahkumları naklettiği saha hastanesinin olması gereken temel tıbbı ekipmandan bile yoksun olduğu kaydedildi.

İsrail hapishanelerindeki bin 500'den fazla Filistinli mahkum 17 Nisan'da "İsrail'in keyfi uygulamalarına son vermesi talebiyle başlattığı" açlık grevini sürdürüyor. Sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, aile ziyaretlerine kısıtlama getirilmemesi, hücre hapsi ve idari tutukluluk uygulamalarına son verilmesi Filistinli mahkumların talepleri arasında yer alıyor.

Filistin Esirler Cemiyetinin de aralarında olduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481'i işgal altındaki Doğu Kudüs'ten olmak üzere 57'si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.

İsrail 1967'den bu yana uluslararası hukuku ihlal ederek Doğu Kudüs ve Batı Şeria'yı işgal altında tutuyor. Yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi de 2006'dan itibaren kara, hava ve denizden abluka altında tutuluyor.

açlık
grev
filistin
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir