Medimagazin logo

Akdağ: MHRS’de randevu aralığının 10 dakika olması yeterli değil

Hasta randevu sisteminde muayene süresinin 10 dakika olmasını yeterli bulmadığını ifade eden Akdağ, randevu aralıklarını 15 dakikaya çıkarılabileceğini ancak bu durumun doktor sayısının artmasına bağlı olduğunu söyledi.
Akdağ: MHRS’de randevu aralığının 10 dakika olması yeterli değil
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Merkezi Hasta Randevu Sistemi(MHRS) randevu aralıklarının 5 dakikaya indirilmesi hakkında çıkan haberler hem sağlık çalışanları hem de hastalar tarafından büyük tepki toplamıştı ve Sağlık Bakanlığı böyle bir uygulamaya geçilmediği konusunda açıklama yapmıştı.


5 DAKİKADA MUAYENE OLUR MU?


SAĞLIK BAKANLIĞINDAN 5 DAKİKA AÇIKLAMASI


Sağlık Bakanlığı ‘’2016 Yılı Değerlendirme Toplantısı’’ nda açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Medimagazin muhabirinin MHRS’de yaşanan sıkıntılar ve 2017 yılında meydana gelecek yeni düzenlemelere ilişkin sorusu üzerine:

‘’MHRS’de randevu verme süresi 10 dakikadır. Yazılım sistemimizde meydana gelen küçük bir problemden dolayı, bazı CHP Milletvekilleri birkaç yüz bin kişiye 5 dakika aralıklarla verilen randevular aldılar. Bunu yazan muhalifler var.  Büyük haksızlık yapıyorlar.’’ açıklamalarında bulundu.

Bir günde 400-650 bin kişiye randevu verildiğini dile getiren Akdağ, ‘’Dolayısıyla birkaç yüz bin kişi bir günlük randevu bile değil.  Böyle bir uygulama varmış gibi konuştular ancak böyle bir uygulama yok.’’ dedi.

Hasta randevu sisteminde muayene süresinin 10 dakika olmasını yeterli bulmadığını ifade eden Akdağ, bu durumun doktor sayısının yeterli olmamasından kaynaklı olduğunu söyledi.

Randevu aralıklarını 15 dakikaya çıkarılabileceğini söyleyen Akdağ,  bu sürenin artmasının doktor sayısının artmasına bağlı olduğunun altını çizdi.

.

 

mhrs
muayene süresi
recep akdağ
Yorum (8)
MELEK
randevu aralıklarımız 10 değil 5 dakika zaten :)))
13
Cevapla
Doktor
Sayın Bakanın kasıtlı olmadığını düşündüğüm bilgi sunum eksikliğini düzeltmek isterim.Evet ; MHRS 10 dakika için aynı zaman dilimine 2 hastaya randevu veriyor. İstatistiksel olarak 10 dakikada bir randevu verilmiş gibi gözükse de fiiliyette 5 dakikada 1 hasta sırası verilmiş oluyor. Üstelik gün içerisinde veznelerden alınan muayene sıraları da cabası.
17
Cevapla
bulut
gebzeden bu nedenle kaçtım sn bakan. 5 dakikada bir mhrs- her ne numaraysa- randevusu, ama bundan başka bir o kadar da randevusuz ve kontrol.. bir yandan da, sizin atadıklarınızın "hepsi bakılacaak!" zorlaması.. ve hatta hastalandığımızda, resmi raporumuzun yürürlüğe sokulması için bile öncelikle randevulu hastaları temizlememiz isteniyor, buna zorlanıyorduk. bir yere kadar dayandım, bir yerden sonra nihai iflasımı verdim ve.. kendimi kurtardım.
29
Cevapla
Ali
Suç siz doktorların. İçerdeki hastayı en az yarım saat muayene edin. Benim muayenem yarım saat diyin. şahsen ben benimle en az yırmi dakika ilgilenilmesini istiyorum. İdare de vizildarsa vezneden bir tek hasta kabul edin o kadar. Tıpış tıpış dediğinizi yapacaklarrrr
6
Cevapla
aydin sinal
su bes dakika lafini söylemlerden kaldirsak iyi olacak,cocuklugumdan beri bildigim,duydugum bastan savma isler icin kullanilan"zirttt 5 dakkada besiktas" lafini hatirlatiyor,misal söyle denebilir" bir saate 5 hasta randevusu",saygilarla arz ederim.
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir