Medimagazin logo

Akdağ'dan üniversite hastaneleri açıklaması: Dün gece eve 2:00'de gittim

Bakan Akdağ, Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü binasında gerçekleştirilen "Ulusal Hastalık Yükü Çalışması Sunumu"nda yaptığı konuşmada üniversite hastanelerinin sorunlarına da değindi
Akdağ'dan üniversite hastaneleri açıklaması: Dün gece eve 2:00'de gittim
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

- "Üniversite Hastaneleri ayağa kalkacak"

Bakan Akdağ, konuşmasında üniversite hastanelerinin içinde bulunduğu mali duruma ilişkin de açıklamalarda bulundu. Üniversite hastanelerinin bir çoğunda finansal sıkıntılar yaşandığına dikkati çeken Akdağ, şöyle konuştu:

"Dün gece evime 02.00'de gittim. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek, Maliye Bakanımız Naci Ağbal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu ve Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan ve bürokrat arkadaşlarımızla beraberdik. Konumuz, üniversite hastanelerinin ayağa kaldırılmasıydı. Göz bebeğimiz olan üniversite hastanelerinin finansman ve iyi bir modelle yoluna gitmesi ve önümüzdeki bu hastalık yükünün yenmek için olmazsa olmazdır. Hükümet olarak ciddi bir çalışmanın içerisindeyiz. Üniversitelerimizin bu husustaki sıkıntılarını ortadan kaldıracağız."

üniversite hastaneleri
recep akdağ
Yorum (5)
Apdullah
"satacağız" diye tercüme edilebilir
3
Cevapla
cerrah tolga
global bütçeden yani kontrol edilmeyen evraktan vazgecılmedığı sürece hepsi batar.başta unv hastanelerı olmak üzere,kamu hastaneleri faturaları kontroll edilmelidir.şişirilmiş faturalardan vazgecılmelıdır.
4
Cevapla
Başar Sırmagül
Çok gerekli bir adım, Üniversite Hastaneleri birliğinin uzun soluklu çalışması devletin üst düzey bürokrasisinin ve YÖK ün sahip çıkması ile son noktaya taşındı lokomotifler canlandığında sisteme büyük katkısı olacağı aşikardır emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum,
3
Cevapla
drdr
Anlaşıldı yakında el koyacak Kanun bile hazırlamış Üniversite Hastaneleri Kurum Başkanlığı
2
Cevapla
td
işte şimdi üniversitlerin işi bitti
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir