Medimagazin logo

'Ameliyatlara 4 gün aralıksız devam ettik'

15 Temmuz darbe girişimi gecesi canı uğruna görevinin başında olan sağlık görevlilerin kahramanlık hikayeleri ‘’Vatan İçin Sağlık Nöbetinde’’ de kitabıyla ölümsüzleştirildi.
'Ameliyatlara 4 gün aralıksız devam ettik'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

15 Temmuz darbe girişimi gecesi sağlık çalışanları üzerlerine düşen görevi yerine getirmek için hastanelere ulaşmayı başardı. 

Gazi ve şehitlerin geldiği sağlık kuruluşlarında camlar patladı, helikopterler çok yakın mesafeden üzerlerinden geçti. Ancak buna rağmen sağlık çalışanları bir can daha kurtarmak ve acıları dindirmek için gece gündüz çabaladı. 

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü ‘’Vatan İçin Sağlık Nöbetinde’’ kitabıyla, sağlık çalışanlarının gösterdikleri kahramanlıkları onların dilinden  kaleme aldı.  Yayın Yönetmenliğini Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlü İbrahim Barbaros Akçakaya'nın yaptıüı kitapta anlatılanlara göre; aralarında aralıksız 4 gün ameliyat yapan da var, ameliyattayken hastaneye bomba atıldığını gören de ya da yolda patlamalarla karşılaşsa da hastaneye görevinin başına ulaşmaya çalışan da.

O gece sağlık çalışanlarının yaşadıklarından bazıları…


‘’Arabalar ve insanlar sel gibi meydanlarda akıyordu’’ Abdullah Uçar – Doktor / İstanbul

Tüm televizyon kanallarında son dakika haberi olarak Boğaz Köprülerinin askerler tarafından kapatıldığı bilgisini verdi. Haberleri izleyen Sultangazi Anafartalar Aile Hekimi Abdullah Uçar, en yakın hastanenin Acil Servis’ine gidip orada yaralılara yardım etti.


‘’Yoldaki patlamaya rağmen görevime ulaştım’’ Emrah Kendirli - Teknisyen  / Ankara

Yollar, darbecilere karşı tek vücut olmuş insanlarla doluydu. Hepsinin tek bir amacı vardı: Darbeyi bir an önce bertaraf etmek.  Türkiye Yüksek İhtisas Eğtim ve Araştırma Hastanesi’nden Radyoloji Teknisyenleri Sorumlusu Emrah Kendirli, bu mücadelede halkın yalnız olmadığını canı pahasına her engeli aşıp hastaneye giderek gösterdi.


‘’Kobra helikopterlerinin ateşine maruz kaldım’’ Serhat Fuat Erten - Doktor / Ankara

Ankara’daki birçok stratejik yer o gece darbeciler tarafından kobra helikopterleriyle de tarandı.  Tma bu sırada ‘’Hekimlik hayat kurtarmak için yapılır’’ anlayışıyla yola çıkan Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Uzman Doktor Serhat Fuat Erten, helikopter ateşine maruz kalsa da çıktığı yoldan bir adım geri atmadı. 


‘’Bütün sedyeler doluydu’’ Betül Ocak -  Paramedik / İstanbul

Yaralıların her ne olursa olsun sağlık kuruluşlarına ulaştırılması gerekiyordu.  Ancak hastaneler dolup taşmıştı ve yaralılar sevk edilmeliydi. Bunları yapabilecek sağlık ordusu gece boyunca yollardaydı.  İstanbul İl Müdürlüğü’ne bağlı Üsküdar 5 No’lu Acil Yardım İstasyonu’nda Paramedik Betül Ocak, yaralıların sevkini gerçekleştirirken sağlık kuruluşlarındaki tabloya yakinen şahit oldu.

 


‘’Ameliyatlara 4 gün aralıksız devam ettik’’ Batuhan Gencer –Doktor / Ankara

Hastanelerin Acil Servisleri oldukça kalabalıkken yataklı servislerde çok az hasta vardı. Bu olağandışı bir tabloydu.  Tüm sağlık çalışanları tek bir yerde toplanmışlardı, Acil Servisler…  Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Servisi’nde Asistan Doktor Batuhan Gencer, koşarak geldiği hastanesinde karşılaştığı tablo karşısında şoke oldu.

vatan i̇çin sağlık nöbetinde
15 temmuz
Yorum (1)
MEHMET CELAL ALMAZ
15 Temmuz Gazisi olduğum ve şehadete çok yaklaştığım halde ne 14 Mart Tıp Bayramı kutlamalarına bakanlıkça davet edildim ne de o kitapta yaşadıklarımı paylaşmam layık görüldü. Bakanlığın samimiyetine sizlere arz ederim.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir