Medimagazin logo

ARAŞTIRMA: Egzersiz bu 13 kansere yakalanma riskini azaltıyor

1.4 milyon yetişkin üzerinde araştırma yapan araştırmacılar, haftada birkaç saat dışarıda çalışmanın meme, kolon ve akciğer kanseri riskini azatlığını tespit etti.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
ARAŞTIRMA: Egzersiz bu 13 kansere yakalanma riskini azaltıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kuzey Karolina Üniversitesi Chapel Hill Gillings Halk Sağlığı Okulu’ndan Prof.Dr. Marilie Gammon,  meme, kolon ve akciğer kanserleri ile ilgili, bu üç kanserin bugün Amerikalıları etkileyen 4 ana kanserden 3’ü olduğunu söylüyor.


Kanser riskinin fiziksel aktivite ile azalmaya devam ettiğini dile getiren Amerika Ulusal Kanser Enstitüsü’nden Baş Araştırmacı Steven Moore, ‘’ Daha fazla aktivite daha fazla yarar.  Eğer insanlar daha fazla aktivite yaparlarsa risk azalmaya devam eder.’’ ifadelerini kullandı.

Araştırmacılar çalışmanın sadece egzersiz ve kanser riskinin azalması arasındaki bağlantıyı gözlemlediğinin altını çizdi ve  ikisi arasında neden-sonuç ilişkisine dair bir ilişki tespit etmediklerini bildirdi.

Araştırmacılar düzenli egzersizin 13 kanserde riski azatlığını tespit etti.   Meme, kolon ve akciğer kanseri dışında tespit edilen diğer kanserler;  lösemi, miyelom, yemek borusu, karaciğer, böbrek, mide, endometriyum, rektum, mesane, baş ve boyun kanserleri.

Araştırma JAMA Internal Medicine'nin 16 Mayıs sayısında yayımlandı

kanser
egzersiz
araştırma
Yorum (1)
buse
Güzel ve yararlı bir paylaşım olmuş teşekkürler
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir