Medimagazin logo

AVM’lerde doktor ve ATT zorunluluğu 26 Şubatta başlıyor

Bir yıl önce alışveriş merkezlerine "acil tıbbi müdahale ünitesi" bulundurma şartı getirilmişti. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yayınladığı yönetmeliğe göre AVM'lerin bu şartı yerine getirmeleri için son gün 26 Şubat.
Kaynak: NTV - MELİKE ŞAHİN
AVM’lerde doktor ve ATT zorunluluğu 26 Şubatta başlıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Alışveriş merkezlerine acil tıbbi müdahale ünitesi zorunlu.

Henüz bir reviri olmayan alışveriş merkezleri için son gün 26 Şubat.

Medline Operasyon Müdürü Özgür Özalp yönetmeliğin, “Yaralanan ya da hastalanan kişinin hızlıca sağlık ünitesine ulaşması, ilk müdahalesi yapıldıktan sonra da hızlıca ambulansa ulaşabilecek şekilde kurgunun sağlanmış olması gerekir” dediğini söyledi. 

AVM'lerdeki revirin en az 20 metrekare olması ve acil durumlarda müdahale için belirlenen asgari ekipmanı bulundurması gerekiyor.

Yönetmeliğe göre, satış alanı 20 bin ile 50 bin metrekare arasındaki AVM'lerde 2 acil tıp teknisyeni, 50 bin ile 100 bin metrekare arasındaki AVM'lerde bir paramedik ve bir acil tıp teknisyeni, 100 bin metrekare ve üzeri AVM'lerde ise bir doktor ve bir acil tıp teknisyeni bulunması şart.

AVM’lerde her zaman tıbbi desteğe ihtiyaç olabileceğini belirten Trump AVM İşletme Müdürü Volkan Demir, “Zaten revir hizmeti veriyorduk, yönetmeliğe göre şartlarımızı geliştirdik ve hizmetimize bu şekilde devam ediyoruz” dedi. 

Alışveriş merkezlerinde en sık basit yaralanmalar ve tansiyon problemleri yaşandığını belirten Medline Operasyon Müdürü Özgür Özalp da, “Küçük yaralanmalar, yemek katlarındaki boğulma tarzı boğazına bir şey kaçma, tansiyon yükselmesi, ateş, solunum yolu rahatsızlıkları görülebiliyor” değerlendirmesinde bulundu.

alisveris merkezleri
revir
doktor
zorunlu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir