Medimagazin logo

Aylin Cesur: Hekimler ülkemizden uzaklaşıyor, bunun için bakanlık bir tedbir alıyor mu?

Meclis Genel Kurulunda görüşülen Sağlık, Çevre ve Şehircilik, İçişleri bakanlıkları ile bağlı kurumların 2020 Yılı Bütçeleri üzerinde İYİ Parti milletvekilleri söz aldı.
Aylin Cesur: Hekimler ülkemizden uzaklaşıyor, bunun için bakanlık bir tedbir alıyor mu?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, 2020 Yılı Bütçesinde, sağlık hizmetleri için ayrılan miktarın yetersiz olduğunu savunarak, "Sağlık Bakanlığına ayrılması hedeflenen bütçenin, personel gideri, SGK devlet primi gideri ve genel kamu gideri olarak planlanan kısmı çıkarıldığında vatandaşa sağlık hizmeti sunumu için merkezi bütçeden kalan tutar çağdaş ülkelerde ayrılan payın çok altında. Sağlık hizmetleri harcamalarında merkezi bütçenin payı en az yüzde 40 ve Sağlık Bakanlığı bütçesi genel bütçenin en az yüzde 10'u olmalı." diye konuştu. 

Şehir hastanelerine ilişkin de değerlendirmede bulunan Cesur, 427 milyon liraya yapılacak bir hastanenin yapımı için yabancı ortaklı girişime 3 milyar 443 milyon lira ödenmesine, üç yılda kendini amorti edecek bir yatırıma, devletin 25 yıl boyunca kira vermesine müsaade edilmemesi gerektiğini söyledi.  

Türkiye'nin doktor ölümleriyle anılır hale geldiğini öne süren Cesur, son 6 yılda 80 bine yakın sağlıkta şiddet vakasının yaşandığını aktararak, bu konunun çözümü için yasal düzenlemenin yapılmasını istedi.

Cesur, Türkiye'den yurt dışına çıkan hekim sayısının her geçen gün arttığını dile getirerek, "Bu yıl kasım itibarıyla Türkiye'den yurt dışına giden hekim sayısı 906'ya ulaştı. Hekimler ülkemizden uzaklaşıyor, bunun için bakanlık bir tedbir alıyor mu?" diye sordu.

 

 

aylin cesur
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir