Medimagazin logo

Bakan Akdağ: Özlük haklarında iyileştirmeler yapmak için çok gayret edeceğim

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Sağlık çalışanlarının özlük hakları ile ilgili iyileştirmeler yapmak için çok gayret edeceğim. Çünkü hak ediyorlar bunu. Tabi ki bu bütçe imkanları ile olabilen bir şey. Hem ek ödemelerle alakalı olsun hem emeklilikle ilgili olsun yani bunların hepsini birdenbire yapamayız." dedi.
Bakan Akdağ: Özlük haklarında iyileştirmeler yapmak için çok gayret edeceğim
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bakan Akdağ, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da, Sağlık Bakanlığı bürokratları ve sağlık çalışanları ile iftarda bir araya geldi.

İftar sonrasında, AA muhabirine yaptığı açıklamalarda bulunan Akdağ, tüm sağlık çalışanlarını temsil makamında güzel bir iftar yaptıklarını belirterek, "Ramazanın son yarısındayız, rahmet ayının son yarısındayız. Gerçekten bu rahmet ayı hepimizi hissiyatımızı davranışımızı, her yanımızı kuşatıyor. Ne kadar şükretsek azdır. Bugün sağlık çalışanlarımızla birlikte Ankara'da, aslında tüm Türkiye'deki̇ sağlık çalışanlarımızı temsi̇l makamında iftar yaptık. Çok tatlı bir iftar oldu. Oturduk, iftarımızı yaptık, Kur'anımızı dinledik. Daha sonra da arkadaşlarımızla hasbihal ettik." diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının eli öpülesi insanlar olduğunu, sağlık çalışanlarına vatandaşlardan hoşgörü beklediğini bildiren Akdağ, şunları söyledi:

"Böyle bir rahmet gününde şunu özellikle ifade etmek istiyorum. Gerçekten sağlık çalışanları eli öpülesi insanlardır. Çünkü her zaman insana hizmete etmekle mükellefiz ve bunu yapıyoruz, yaptığımız iş bu. Dolayısıyla biz elimizden geleni üstümüze düşeni yapmaya devam ederken elbette vatandaşımızdan sağlık çalışanına şefkat, iyi niyet hoşgörü bekliyoruz. Karşılıklı birbirimizi daha iyi anlamamız lazım. Bazen çalışma şartları çok zor olabiliyor."

Sağlık çalışanlarının özlük hakları ile ilgili iyileştirmeler yapmak için çok gayret edeceğini vurgulayan Akdağ, sağlık çalışanlarının bunu hak ettiğini ve bunun bütçe imkanları ile olabileceğini kaydetti.

Bakan Akdağ, "Hem ek ödemelerle alakalı olsun hem emeklilikle ilgili olsun yani bunların hepsini birdenbire yapamayız. İşte yıpranma payı ile ilgili daha önce konuştuğumuz işler var. Bunların hepsini birden bire gerçekleştiremeyiz. Ama bütün sağlık çalışanları bilsinler ki sonuna kadar onların emeklerinin karşılığını vermek için gayret edeceğiz. Bütçe imkanlarımızın kısıtlı olduğunu tabii ki unutmadan. Maliye Bakanı beni dinliyorsa, şimdi Naci Ağbal, bana belki kızıyordur ama herhangi bir vaatte bulunmuyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağımızı söylüyoruz. İnşallah bütçemizin imkanları genişler, ülkemiz büyümeye devam eder." dedi.

Türkiye'nin terörden kurtulduğunda büyümesinin hızlanacağını ifade eden Akdağ, "Bu terör cephesi, bu şer cephesi o kadar zalim, o kadar hain ki. Ne mübarek gün dinliyorlar. Ne ramazan dinliyorlar, ne iftar dinliyorlar, ne sahur dinliyorlar. Ama bugün şükürler olsun devletimiz başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere zalim şer cephesine karşı çok büyük bir mücadele veriyoruz." ifadesini kullandı.

Akdağ, terör nedeniyle 6 sağlık çalışanın da şehit düştüğünü anımsatarak, "Doktor arkadaşımız var, eczacı arkadaşımız var, şoförümüz var, sağlık memurumuz var. Allah hepsini rahmet eylesin. O zor şartlarda bile sağlık çalışanlarımız belli rotasyonlarla oraya gittiler. Bizim UMKE gönüllülerimiz var onlar gittiler, hizmet ettiler, elbette edeceğiz. Ama yeri gelmişken onların zalimliklerine temas etmeden geçmek mümkün değil. Allah bunların şerlerinden bütün milleti korusun." değerlendirmesinde bulundu.

sağlık bakanı
recep akdağ
Yorum (26)
Osman Kaygısız
Seni şakacı seni
8
Cevapla
dr nur
Beklemekten biz yorulduk 23 yillik meskek hayatimda umutla kandırılan tek meslek O kadar kutsal kı versenizde vermesenizde fark etmez sizin ayıbınız sizi baglar.
7
Cevapla
cenk
Hakime Savciya verdiğiniz kadar maaş vermedikce bu sözlerin zerre kadar kıymeti harbiyesi yok. 14 yıldır elinizi tutan, sizi engelleyen mi vardı?
9
Cevapla
Yakup
Size inanmiyoruz sayın Bakan. Aynı terane yi yıllardır hep söylüyorsunuz ama icraat yok. Biz dinlemekten bıktık usandik artık bu boş laflardan, yeter artık gereğini yapın.
10
Cevapla
Suleyman
Bir gece yarısı Meclise getirip acilen geçirmekte ustasiniz maaş artışı konusunda, gene öyle yapın?
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir