Medimagazin logo

Bakan Akdağ'dan Gaziantep açıklaması: Onlarca ameliyat aynı anda başladı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gaziantep'teki terör saldırısında içerisinde durumları ağır olan yaralıların bulunduğunu belirtti.
Bakan Akdağ'dan Gaziantep açıklaması: Onlarca ameliyat aynı anda başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gaziantep Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, lanetli örgütlerin bir kez daha kötü oyunlarını ortaya koyduklarını söyledi.

Tüm örgütlerle DAİŞ'inden FETÖ'süne ve PKK'sına kadar milletçe mücadeleye devam etmekte kararlı olduklarını ifade eden Akdağ, bu kararlılığın gösterildiğini ve bundan sonra da devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı.

Akdağ, patlamada ölü ve yaralıların olduğunu hatırlatarak, "İçerisinde durumları ağır olan yaralılarımız var. Tüm sağlık personelimiz seferber oldu. Onlarca ameliyat aynı anda başladı" ifadelerini kullandı.

Şimdi yaralıların durumlarını öğrenmek için temaslarda bulunacaklarını belirten Akdağ, sosyal medyada kan ihtiyacının olduğu yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

"Buna benzer hain menfur saldırıların hiçbirinde bir kan ihtiyacımız olmadı. Kızılay'ın elinde gerekli stok var. İhtiyaç duyulduğunda kullanılıyor. Velev ki ihtiyaç olsa, bu ihtiyaç için sadece Kızılay'a ve Sağlık Bakanlığının ifadelerine kulak vermeli. Bunun dışındaki isteklerin hiçbir anlamı yok. Aksine hastanede işlerini yapmaya çalışan personelin, işini aksatma riski ortaya çıkıyor. Allah korusun bunlardan çok daha büyük hadise gelse başımıza, dediğim gibi kulak verilecek merciler, Bakanlık ve Kızılaydır."

Akdağ yaralananları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, daha sonra beraberinde Şimşek ve AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ile Gaziantep Valiliğine gitti. Burada Vali Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den bilgi alan Şimşek ve beraberindekiler, daha sonra yaralıların tedavi gördükleri hastanelere geçti.

Doktorlardan, yaralıların sağlık durumuyla ilgili bilgi alan Akdağ ve beraberindekiler, yaralı yakınlarıyla görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakan Akdağ "Alçakça vahşice bir saldırı, bir düğün yerinde çocuklar, kadınlar tamamen masum insanlara karşı yapılan bu saldırı özellikle bir insanlık suçu" dedi.

Terör örgütlerinin isimleri ne olursa olsun maksatlarının aynı olduğunu ve huzuru bozmak istediklerini anlatan Akdağ, şunları söyledi:

"Birlik ve beraberliğimiz zedelemek istiyorlar. Biz ise asla huzurumuzu bozdurmayacağımızı, birlik ve beraberliğimizi zedeletmeyeceğimizi Gaziantep'ten bir kez daha tekrarlıyoruz. Yaralıları ziyaret ettik. Bir kişinin durumu ağır, diğerlerinin iyi, bazı kişiler ise tedavilerinin ardından taburcu edildi. Gaziantep Valiliği bünyesinde kurulan kriz merkezi bütün ihtiyaçları gözetti, yaralıların da tüm ihtiyaçları gözetilecek."

Olayın hemen ardından ihtiyaç olabileceği düşüncesiyle Gaziantep'e bir ambulans uçak gönderdiklerini ancak kentteki sağlık altyapısının bunu karşılamaya yettiğini vurgulayan Akdağ, "Kamuoyu önünde tüm hastanelere çok teşekkür ediyorum. Gerçekten böyle durumlarda sağlık çalışanları mükemmel bir şekilde birlik ve beraberlik gösteriyor. Çok ağır, yoğun bir patlama ama çok iyi organize olunmuş inşallah hepsine Allah'tan şifa diliyorum. 90'ın üstünde yaralı var." ifadesini kullandı.

Yaralı sayısının bu saat itibarıyla 90'ın üzerinde olduğunu, 30 kişinin de hayatını kaybettiğini dile getiren Akdağ, şu bilgileri verdi:

"Son sene birçok terör örgütünün saldırıyla karşılaştık. İstanbul'daki saldırılar, sonrasında bombalı saldırılar. Özel sağlık kuruluşları, 'devletin, üniversitenin' hastanesi demeden bu meseleye sahipleniyorlar. Bu da bizim işimizi kolaylaştırıyor. Kolay değil çok sayıda yaralının bir arada tedavisi. Onlarca ameliyat aynı anda yapılıyor. Hakikaten bu hizmeti gösteren kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum."

"Allah'ın izniyle bunların hakkından geleceğiz"

Akdağ, hastane ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada da hastanelerde yatarak tedavi gören 73 kişi bulunduğunu, bunlardan 17'sinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi.

Bakan Akdağ, ziyaret ettiği yaralılar arasında küçücük çocukların, yavruların ve bebeklerin bulunduğunu belirterek, "Allah'ın izniyle bunların hakkından geleceğiz. Çünkü milletimiz böylesine birlik beraberlik içerisinde oldukça Allah'ın izniyle daha güçlü duruyoruz. Bunlarla mücadele azmimiz artıyor." diye konuştu.

gaziantep saldırısı
terör
recep akdağ
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir