Medimagazin logo

Başbakan Davutoğlu: Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri görüştüm, gözlerim doldu

Başbakan Davutoğlu, Vilayetler Evi'nde düzenlenen Doğu ile Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerin mülki ve idari amirleriyle bir araya geldi.
Başbakan Davutoğlu: Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri görüştüm, gözlerim doldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Başbakan Davutoğlu, sağlık hizmetlerinin de aksamaması gerektiğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cizre Devlet Hastanesinden görevli Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri ile burada görüştüm. Kendisini dinlediğimde gözüm doldu ve devletin merhamet eli bağlamında da gurur duydum. Roketler altında Cizre Devlet Hastanesinde verilen sağlık hizmetleri... Birileri algı operasyonlarıyla bu sağlık hizmetlerini veren kahraman doktorları, onlara hastaları yetiştirmek için canını ortaya koyan polislerimizi, askerimizi itham altında, töhmet altında bırakmaya çalışıyorlar. Onlar ne yaparsa yapsın, biz öfkelenmeyeceğiz, kızmayacağız. Sağlık hizmetlerinin hepsini anında yerine getireceğiz. Hiçbir hamile kadınımız yolda kalmayacak, hiçbir hastamız bakımsız veya ilaçsız bir şekilde hastane köşelerinde bırakılmayacak. Devletimizin artık gücü var, kudreti var."

Cizre'de dün iddia edilen bölge için Sağlık Bakanlığıyla 10 ambulans, 30 sağlık memuru, bir ambulans helikopter ve bir ambulans uçağı hazır tuttuklarını belirten Davutoğlu, şöyle dedi:

"Ama devleti itham eden bu adamlar, hala Mecliste konuşuyorlar, hiçbirisi de burada böyle bir hastanın varlığını bize ispat edemediler. İçeriye kadar bütün imkanlarla ekipler gönderildi ama ortaya hasta falan çıkmadı, yaralı çıkmadı. Vardıysa niye çıkmadılar, yoktuysa niye bu kampanya yürütüldü? Şimdi diyorlar, 'Bu yaralıların durumlarını belgelesinler.' Yahu sen önce yaralının olduğunu belgele bize, olmayan şeyi bizim nasıl belgelememiz beklenir ki. Hani vardıysa oraya kadar güvenlik riskini alıp giden sağlık çalışanlarımıza niye teslim edilmediler, niye getirilmediler?"

cizre
basbakan
cizre devlet hastanesi
Yorum (1)
uz.dr.
Ek gösterge hala 3600,emekliliğe yansıyan çalışan uzman hekim maaşı 2.500-2.890 TL arası emekli maaşı ise 1.500-2.000 TL arası...
17
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir