Medimagazin logo

’Ben bir hedef değilim, sağlık çalışanıyım’

Dünya Sağlık Örgütü'nün internet sitesinde yer alan rapora göre, 2016 yılında dünya genelinde sağlık kuruluşlarına yapılan terör saldırıları nedeni ile 418 sağlık çalışanı hayatını kaybetti.   DSÖ sağlık çalışanlarının terör ve savaş ile ilgili yaşadığı zorluklara dikkat çekmek için 'Dünya İnsani Yardım Günü' kapsamında bir panel düzenledi ve sosyal medya üzerinden #NotATarget etiketi ile paylaşımlarda bulunuldu.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
’Ben bir hedef değilim, sağlık çalışanıyım’
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)’nün internet sitesinde yer alan rapora göre, 2016 yılında dünya genelinde sağlık kuruluşlarına yapılan terör saldırıları nedeni ile 418 sağlık çalışanı hayatını kaybetti.   Sağlık çalışanlarına en ihtiyaç duyulan anlarda yapılan bu saldırılar sağlık hizmeti alamayan, saldırılar sırasında yaralanan tüm insanların bu durumdan etkilenmesine,  çok sayıda insanın ise hayatını kaybetmesine neden oldu. 

‘’Dünya İnsani Yardım Günü’’ kapsamında dünya genelinde her yıl 19 Ağustos tarihinde yardıma muhtaç insanlara yardım edilmesine ve uluslararası işbirliği yapılması gerekliliğine dikkat çekiliyor.

Her yıl doğal felaketler, terör ve savaş gibi nedenler milyonlarca insan etkileniyor ve kimi zamanda hayatını kaybediyor.

Bu yıl Cenevre Dünya İnsani Yardım Günü kapsamında Uluslararası Kızıl Haç Komitesi ve Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi İşbirliği ile yürütülen organizasyonda ele alınan konulardan biri de ‘’ Sağlıkta Şiddet ve Şiddetin Etkilediği Toplumlar, İnsanı Yardım Çalışanları ve Amaçları’’ başlıklı paneldi.

Açılış konuşmasını DSÖ Genel Direktörü Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus’un yaptığı yardım çağrısı için DSÖ’nün resmi Twitter hesabından da #NotATarget etiketi ile paylaşımlarda bulunuluyor.

dsö
sağlık çalışanları
yardım
Yorum (1)
SAGLIKÇI
saglık personeli olarak bugün üyesi olduğum saglık sen den istifa ettim. artık yeter dedim, sırtımda 18 yıldır taşıdığım savunduğum memur seni saglık seni bıraktım.akp hükümetinide kurulduğundan bu zamana kadar hep gönül verdim oyumu verdim hep destek tam destek dedim15 temmuz geceside canım pahasına önce meydanlara daha sonra ilimdeki görevli oldugum hastane koştum bir fill 16 temmuz akşamına kadar çalıştım neden mi bu ümmet için,inancım için,sahip olduğum değerler için yapılan bunca hizmetler elden gitmesin ülkem kazansın dedim. Reisime,Hükümete hep destek verdim.16 yıldır hep sabrettim elbet hükümette saglık personelinin elİnden tutar bir takım iyileştirmeler yapar dedim maalesef 16 yıldan sonra görüyorum ki ve görüyoruz ki saglık personeline(hemşire,saglık memuru,ebe..)hiçbir şekilde el atılmadı destek olunmadı.servislerde,polikinilkerde,youn bakımlar amiliyathede vb hastanenin her biriminde çalışan sahada terör saldırılarında,depremde,selde,trafik kazalarında,bayramda bir fill çalışan saglık memurları,hemşireler unutuldu ötelendi.ancak her fırsatta hükümete dirsek dayayan akedemisyenler,askerler,yargı hep zam aldı iyileştirmeler yapıldı,enson olarakta polisler,öğretmenler,işçiler,vb kesim çalışanları zam aldı iyileştirmeler yapıldı.16 yıldır saglık personeli unutuldu dahada gerisi var ama şimdi bu hükümetimiz hep saglık alanında yapılan bu saglıkta dönüşüm sayesinde biz saglıkçıların sayesinde oylar hükümetimize verildi.yazacaklarım çoktur ancak gönül kırgınlığım daha da fazladır artık elimi ayağımı hep destek olduğum akp den bu saatten sonra çekmiş bulunmaktayım.bu zamana kadar yapılanlar için hakkım helaldir.memur sen e özellikle saglık sen e hakkımı helal etmiyorum sendikacıya yakışır bir tavır sergilemediler sağlık personeli değil hep yakınlarındakileri düşündüler vb dahada yazmayayım yoksa altından kalmamazlar.kalın sağlıcakla....
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir