Medimagazin logo

Cerraha 3 yıl hapis 1 yıl meslekten men

Gaziantep’te 2,5 yıl önce ameliyat ettiği hastanın ölümüne sebep olduğu iddia edilen doktor 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İyi hali ve kişiliği sebebiyle hapis cezası 18 bin 200 TL para cezasına çevrilen doktora 1 yıl meslekten uzaklaştırılma cezası verildi.
 Cerraha 3 yıl hapis 1 yıl meslekten men
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gaziantep 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle tutuksuz olarak yargılanan Dr. M.İ.P., son kez hakim karşısına çıktı.

MAHKEMEDE İLGİNÇ SAVUNMA
Esas hakkında savunma yapan sanık avukatı Ali Elibol, “Meydana gelen olayın doktor hatası değil ,tıp biliminin yeterli gelişme göstermemesinden kaynaklanmıştır. Bu nedenle sunmuş olduğumuz uzman görüşlerinin dikkate alınarak sanığın beraatini talep ediyoruz” dedi. Mağdur avukatı Harun Kerse ise “55 tane profesör, ölüme doktorun sebebiyet verdiğini söylemiştir. Bu nedenle sanığın cezalandırmasını talep ediyoruz" dedi.

3 YIL HAPİS CEZASI
Bunun üzerine mahkeme, Doktor M.İ.P.’yi 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın sabıkasız olması sebebiyle ceza 2 yıl 6 ay indirilirken, ekonomik durumu ve kişiliği göz önüne alınarak hapis cezası 18 bin 200 TL paraya çevrildi. Ayrıca doktor, 1 yıl süreyle meslekten uzaklaştırılma cezasına çarptırıldı.

Ölen Elmas Yalvaç’ın eşi Mehmet ise ameliyat sırasında bıçağın mideye denk geldiğini iddia etti. Yalvaç, “Doktora ameliyat ederken midesine bıçak vuruyorsun. Ama 'neden dikmiyorsun' dedim. 55 tane profesörün onayıyla, bu hastanın doktor hatası olduğunu tespit ettiler. Benim bir oğlum, 4 tane kızım var. Annesiz kaldılar. Bir doktorun hatası, bir aileyi felç etti. Bizim canımız yandı. Biz istiyoruz ki başkalarının canı yanmasın” dedi.

Hayatını kaybeden Elmas Yalvaç’ın safra kesesinden rahatsız olduğunu söyleyen eltisi Güngör Gümüş de, "Devamlı doktorun kontrolündeydi. Ameliyata olması gerekiyordu. Yatıştan bir gün sonra, ameliyat edildi. Ameliyat iyi geçti diyerek bir kaç gün sonra taburcu edildi. Ertesi gün yine rahatsızlandı. Kendisini hastaneye ben götürdüm. Doktor bana, 'Siz hastaya iyi bakamıyorsunuz' dedikten sonra hastaneye yatırdı. Akşam da, 'Hasta iyi merak etmeyin' diyerek bizi tekrar eve gönderdiler. Ertesi günü tekrardan kötü oldu. Yine hastaneye götürdük. Doktora, 'Hastamızın bir şeyi varsa başka bir ile götürelim' dedik. Bize, 'Gerek yok, siz iyi bakamamışsınız burada kalsın' dedi. Taburcu olmasının ardından tekrar rahatsızlaşınca fakülteye götürdük. 'Ameliyat olurken midesi delinmiş' dediler. Ameliyata aldılar ancak sabaha karşı kalbi durdu" şeklinde konuştu. 

malpraktis
Yorum (5)
postenflamatuar
Öncelikle hayatını kaybeden hastaya Allahtan rahmet, sevenlerine başsağlığı dilerim. Yok mu bunun gerekçeli kararı? Bu gazete haberleri çarpıtmalarla dolu, insan güvenmiyor bu haberlere. Bir amliyat için 18 bin lira!!!, Bir de bunun tazminatı var, allahbilir kaç yüzbinliradır? Yani dokturun kaç yıllık kazancı 1 vaka ile berhava oluyor. Suçlu ise eğer hem hapis ve hem de para cezasına itiraz edilmez ama velakin bu doktorun da bir ailesi, kızı eşi çocukları var. Dımdızlak ortada bırakılınca onlar ne yapacak? Bir de mütteahitler binlerce insanı kasten çürük yaptıkları binalarda öldürürken, belediye çalışanları, mühendisleri, belediye başkanalrı bu çürük binalara kasten rüşvet veya hatır için sağlamdır raporu verip cinayetlere ortak olurken ne tazminat ve ne de hapis cezası alıyorlar. Mahkemenin gücü bir doktora mı yetiyor? Ben bu adaletsizliğe karşı çıkıyorum . Az ameliyat yapın, kılı kırk yarın, pimpirikli olun, hastayı sevk etmekten çekinmeyin, 1 vakadan 100-200 lira kazanacağım diye 500 bin 1 trilyonluk tazminatları çekmeye ve hapse girmeye gerek yok. Devlet hakimin, bakanın tazminatını bütçeden ödeyecek hekime gelince yok diyecek. Doktorun yeri enayilik makamı herhalde.
154
Cevapla
Mehmet karadeniz
18.000 TL çok abartı bir rakam. Doktor o ameliyattan en fazla 10-11 TL ( bin değil) kazanmıştır. Hatalı ise 2 bilemedik 5 katını versin. 22-60 TL ödese makul idi. Birileri paragözlük mü yapıyor?
30
Cevapla
ferhat remzi
yuh olsun ayıp kardeşim hasta hayatı nın karşilığı 10 liramı bumu yani o zaman sıkıntı sıkıntı oldumu 18000 tl bunu ameliyat yapan zavvallı cerrahlara acıyorum kürek mahkumlarına ancak yaptırısın böyle bir şeyi utanın utanın siz hala hipokrat fln deyin başınıza gelirse ne kadar önemli bir konu olduğunu anlarsınız .sigorta falan ...... ömrünüz mahkemelerde geçer kalan 3 saçınız 10 liralık bir vukuata gider yazıkkk sizee
3
Cevapla
RKTR
Lütfen yanılmayın, bu 18.000 lira daha başlangıç, garnitür bile değil. Doktorun CEZA DAVASI’na bakan Hakim acıyıp, verdiği HAPSİ paraya çevirmiş, bu onun bedeli. Doktor buna ek olarak, kendisinin ve şikayetçilerin avukatlık, ve sair mahkeme masraflarını da ödemek zorunda. Yani, sadece Ceza Davası’ndan en az 20.000 TL daha içeri gireceği kesin. Peki Ceza Davalarında verilen para cezaları Z.M.S.S. kapsamına giriyor mu ? Hayır. Ama dedim ya, bu daha başlangıç. Çok daha beteri geliyor. Milli Tıp Hukuku Formülü’ne göre, doktora açılmış ya da açılmak üzere olan bir de HUKUK, YANİ TAZMİNAT DAVASI vardır. Asıl bu tazminat davasında ne kadar istendi veya istenecek ? Genellikle doktorlardan tazminat olarak istenen para en az birkaç yüz bin TL’dir. 1-2 milyon bile olabilir. Doktor Ceza Davası’nı kaybettiği için, otomatikman Hukuk Davası’nı da kaybedecektir, bu kesindir. Ve aynen Ceza Davası’nda olduğu gibi, doktor tazminat davasında da kendisinin ve şikayetçilerin avukatlık + mahkeme masraflarını ödemek zorundadır. Doktor, Hukuk Mahkemesi’nden kaçınılmaz olarak yiyeceği masif tazminatın bir kısmını Z.M.S.S.’den kurtarsa bile –ki, bu da çok şüphelidir-, yine birkaç senelik gelirini kaybedecektir. Bunu da nereden bulur, bilmem. Banka hesabı varsa, el konabilir. Evi varsa kesin satacak. Kendi davamızdan biliyorum, bizden özür dileyecek olan aileye, bize iftira atarak dava açmalarını sağlayan “Erzincan Hukuk” çok uğraşmıştı, banka hesaplarımızı bloke ettirmek ve mal varlıklarımıza el koydurmak için. Bende hiçbir varlık da yoktu ya, neyse. Baro’daki arkadaşlarına sorduk: “Bu nasıl bir herif ?” diye. Aynen şöyle söylediler: “Paraya çok ihtiyacı var, sizinle çok uğraşacak !” Aynen dedikleri gibi oldu.
7
Cevapla
ZZZ
Zavallı doktorlar. Bir yığın korkularına bir de hapis-tazminat endişesi eklendi.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir