Medimagazin logo

Cizre Devlet Hastanesi'ndeki doktorlardan gece yarısı Meclis'e imdat telefonu

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Şırnak Cizre’de teröristler önceki akşam devlet hastanesine saldırdı. Doktorların ‘imdat’ telefonu, Meclis Genel Kurulu’ndaki geçici bütçe görüşmelerine damga vurdu. Saldırılar nedeniyle mahsur kaldığı sığınaktan arayıp yardım isteyen doktor, hayatlarından endişe ettiklerini söyledi.
Kaynak: HÜRRİYET
Cizre Devlet Hastanesi'ndeki doktorlardan gece yarısı Meclis'e imdat telefonu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

UŞAK Tabip Odası Başkanı Adnan Memiş, geçici görevle Şırnak Cizre’de görevlendirildi. PKK’lı teröristler perşembe akşamı hastaneye roketle saldırdı. Doktorların kaldığı yere roket mermileri isabet etti. Doktorların da aralarında bulunduğu 176 personel, sığınaklara kaçtı. Ortopedi uzmanı Memiş’in ‘imdat’ çığlığının Meclis’e, oradan da Türkiye’ye ulaşmasını ise üç kent arasında kurulan müthiş bir telefon köprüsü sağladı. Dehşeti yaşayan doktorlardan Adnan Memiş, ilk önce Uşak Tabip Odası Genel Sekreteri, arkadaşı doktor Ali Karaoba’yı aradı. Karaoba, Memiş’le konuşmasını şöyle aktardı:

ÇOK TEDİRGİNDİ
“Gece beni aradı, ‘Ali sığınaktayız, durumumuz hiç iyi değil, o kadar kötü ki, burada sağlık hizmeti verme şansımız hiç yok’ dedi. Kendisi ortopedi uzmanıdır, travmalara alışkın soğukkanlı bir insandır. Ama sesi çok tedirgindi, neredeyse utanmasa ağlayacak konumdaydı. Bana ‘10 günlüğüne buradayım ama buradaki insanların durumuna gerçekten çok üzüldüm, çünkü çoluk çocuk buradalar. Doktor odası, bir roket geldiği için kullanılamaz durumda. Bizler de bir hasta gelince yukarı çıkıyoruz, hastaya baktıktan sonra tekrar sığınağa iniyoruz’ dedi.” 

 

 

 

MECLİS’E TAŞINDI
Ali Karaoba, hemen CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’ı aradı. Bundan sonrasını ise Yalım şöyle anlattı: “Ali Bey, beni saat 23.00 civarında aradı. Ben o sırada hastanede yatan bir belediyeci arkadaşımın yanındaydım. Durumu Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel Bey’e ileteyim dedim ancak kendisi o sırada bütçe görüşmelerine yoğunlaştığı için Meclis’te olan Denizli Milletvekili arkadaşım Kazım Arslan’ı arayıp durumu ilettim.” Kazım Arslan, Yalım’ın aktardığı bilgiyi Grup Başkanvekili Özel’e iletirken, Özel’in istediği ayrıntılı bilgi notunu da, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Yalım ile görüşerek hazırladı. 

ÖZGÜR ÖZEL ANLATTI
Meclis Genel Kurulu’ndaki geçici bütçe görüşmelerine yansıyan olayı Özgür Özel de şöyle aktardı:
“Bir yandan bütçe görüşmelerini sürdürüyoruz, bir yandan milletvekillerimize sürekli telefonla uyarılar geliyor. Denizli milletvekilimizi arayan Cizre Devlet Hastanesi’ndeki doktor Adnan Memiş, Cizre Devlet Hastanesi’nin çatışma odağına dönüştüğünü, 176 personelin bulunduğunu, 13-14 hekimin olduğunu, 7’sinin sığınakta mahsur kaldığını, havan topu saldırısı altında bulunduklarını, ailelerinin ve kendilerinin hayatlarından endişe ettiklerini söylüyor. Tabii, durum çok vahim. Devletin, devlet memuru olan bu personelinin güvenliğini sağlamasıyla ilgili sorumluluğunu ve Cizre’de yaşayanların hayatlarını sürdürmelerini sağlamak için orada olan doktorların güvenliğine herkesin azami dikkat göstermesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.”

HASTANEYE 5 ROKET MERMİSİ
Maliye Bakanı Naci Ağbal da bu konuda Meclis’i bilgilendirmek istediğini belirterek, şunları söyledi:
“Cizre Devlet Hastanesi’ne bugün (önceki gün) PKK’lı teröristler tarafından 5 adet roket atılmış. Şu anda hastanede 22 diyaliz hastası ile 3 doğum ve 3 yenidoğan hastası hizmet almaya devam etmektedir. Cizre Devlet Hastanesi’nde hizmetlerin sürekliliği ve güvenliliği hususunda ise güvenlik güçlerimiz tarafından her türlü tedbir alınmıştır. Doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız, hastanenin iç kısmında hizmet vermeye devam ediyorlar.” 
Turan YILMAZ/ANKARA

DOKTORLAR HEDEF ALINIYOR
SOKAĞA çıkma yasağı nedeniyle Cizre Devlet Hastanesi’nde konaklayan 176 personel, özellikle çarşamba ve perşembe günleri zor anlar yaşadı. Hastanede görevli personelin çoğunun üniversiteden yeni mezun olduğunu anlatan doktorlar, yaşadıkları dehşeti anlattı:. “Terör örgütü PKK artık doktorların yemek yediği, yaşadığı katlara roketle saldırıyor. Çarşamba günü ilk roket isabet etmişti. Perşembe akşam saat 20.10’da ikinci roket geldi. Tüm doktorların olduğu ve yaşadığı alanları hedef alıyorlar. Şans eseri ikinci roket atıldığında odada kimse yoktu. Hava kararınca çatışmalar artıyor. Herkes korku içerisinde bekliyor.

Can güvenliğimiz kalmadı. Elektrik yok. Hiçbir şekilde hastalara müdahale edemiyoruz. Sadece sevk edebiliyoruz. Ambulans personeli hastane dışına çıkmak istemiyor. Buradaki yetkililer sürekli olarak Sağlık Bakanlığı ile görüşüyorlar ancak onlardan gelen cevaplar üzüntü verici. ‘Yapacak bir şey yok’ diyorlar. Personel ilk fırsatta kaçmanın yollarını arıyor. Ancak dışarıya çıkmamız mümkün değil. Öğretmenini geri çağıran devlet bizi burada kaderimizle baş başa bıraktı. Ailelerimiz perişan halde. Elbette biz görevimizi yerine getirmek istiyoruz. Ancak Cizre Devlet Hastanesi şu an bizim hizmet vermemiz için uygun değil. Günlerdir buradayız. Artık bir şey yapılsın.” 
Ceyhun KUBURLU

terör
cizre devlet hastanesi
telefon
tbmm
Yorum (7)
uzm dr
Asrın hukumetinin vizyonu buraya kadarmış. Yüzlerce insan neden öldürüldü ve şehit edildi? Hem bu dünyada hem de ahirette tüm bunlara sebep olanların işleri zor. Allah orda canları pahasına görev yapan tüm sağlık personelinin ve güvenlik güçlerinin yardımdıcı olsun.
19
Cevapla
ismail dölen
Cizre hastanesinin tüm imkanları ve personeliyle şehir dışında güvenli bir yerde çadır/karavan hastane olarak hizmet vermesi mümkün müdür? Daha önce üyesi bir hekimi öldürenleri bile icazet almadan kınayamayan, Hastane ve sağlık çalışanlarına saldıranların adını söylemeyen, bölücü terör ile mücadeleyi çatışma olarak kabul eden meslek örgütlerini kınıyorum. Bölgedeki her bir görevlinin zarar görmeden görevlerini tamamlamalarını dilerim.
25
Cevapla
Dr
Orda duranda kabahat? Can güvenliğin yoksa kaç ordan Hayatından daha mı önemli?
15
Cevapla
dr xyz
arkadaşımız il başkanı olduğu ttb nin son açıklamasını okudu mu acaba? arkadaşlar böyle bir ttb yönetimini nasıl seçebildiniz? kızıl kmerlere destek verebilen böyle bir anlayışa nasıl oy verebildiniz?
10
Cevapla
ahmet
bombaların kim tarafından atıldığını nereden anlamışlar, acaba sağlık hizmeti kime veriliyor?
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir