Medimagazin logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 milyon poundluk ameliyatı anlattı

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde ATV-A Haber ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 milyon poundluk ameliyatı anlattı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehir hastanelerinin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yurt dışı seyahatlerinde gördüğü örneklerden kaynaklandığını belirterek, "Fakat onlar geri gitti. Biz tabii sıçramayı yaptık öne geçtik." dedi.

İlham kaynağının da Kanuni Sultan Süleyman'ın "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi." anlayışı olduğunu aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz de 'Bu adımı atalım, şehir hastaneleri kuralım.' dedik. 'Milli bütçeden mi yapalım, konuyla ilgili olarak yap-işlet-devret anlayışıyla mı yapalım?' dedik. Önceleri bu işi yap-işlet-devret ile yapalım dedik ve adımı da bu şekilde attık. 'Hedef önce büyükşehirler olsun.' dedik, 'Büyükşehirlere yakın nüfusu olan yerlerle bu işi götürebiliriz.' dedik ve başlattık. Şu anda bu inşaatların bir kısmı bitti. Hastanelerden bitenler var. Bir kısmının da inşaatları devam ediyor. Ankara'da Bilkent bitti, Etlik de inşallah bitmek üzere. İstanbul'da çok da büyük bir hastane olacak İkitelli tarafında, orası hızla devam ediyor. Bir tane de Samandıra'da yapılacak olan, çok çok büyük bir hastane olacak."

Erdoğan, röntgen için 8 ay sonraya gün verildiği zamanların yaşandığını dile getirerek, "Artık bu millet, bu durumları yaşamasın istiyoruz. Vatandaş eğer şu hastanelerimizde 'Allah devletimizden razı olsun.' derse biz rahatlarız. Eksiklerimiz olabilir, o ayrı bir konu." diye konuştu.

Yapılacak hastanelerle Türkiye'nin başka bir yere gittiğini anlatan Erdoğan, "Amerika bu işi başaramadı, Avrupa başaramadı. Bugün birçok ilacı ücretsiz verir noktaya geldik." dedi.

Erdoğan, başları birbirine yapışık ikizler için Sağlık Bakanı ile görüştüğünü ifade ederek, şunları anlattı:

"İngiltere'de bir Hintli Müslüman doktor, bu işlerde mahirmiş. Ona ulaştık. Böyle bir ameliyatı yapmış. Onun bedelini de bir armatör karşılamış. 1 milyon poundun üzerinde bir rakam. Bu olay başımıza gelince, öyle bir yardımda bulunacak kişi çıksa da çıkmasa da 'Biz gerekirse buraya devlet olarak gireriz, anneleri babaları da evet derse bu operasyonu yaptıralım.' dedim. O armatörün ortağı, daha ben kendisiyle tanışmış değilim. 'Onu da ben karşılayacağım.' dedi. 1 milyon poundun üzerinde. O da onu üstlendi. Ameliyatın ilk etabı yapıldı. İnşallah 14-15 Ocak'ta ikinci etabı ve diğerleri yapılacak. Bakanımız, doktor arkadaşlar devamlı İngiltere ile irtibat halindeler. Geçen ben de babasıyla görüştüm, babası da mutlu. Bunlar bize ayrı bir heyecan mutluluk veriyor. Biz niye varız? Biz bunun için varız. Mesela SMA hastalıklarıyla ilgili ilaçlar parayla geliyordu. Bunların hepsini kaldırdık. Geçen bir hastane ziyaretinde bir kızımızı gördüm, dua ediyor, 'Siz bunu kaldırmasaydınız, benim kızımın hali ne olacaktı?' diyor. Millet sana eğer cumhurbaşkanı diyorsa, bunun için diyor. Biz de elimizden geldiğince, mümkün olduğunca, bu ilaç konusunda vesaire her şeyi yapmaya gayret ediyoruz."

 

 

sehir hastaneleri
cumhurbaşkanı
tayyip erdoğan
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir