Medimagazin logo

Demir sopalarla, başhekime ve güvenliğe saldıran magandalardan ikisi tutuklandı

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, başhekim ve güvenlik görevlisine saldırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 3 hasta yakınından 2'si tutuklandı.
Kaynak: İHA
Demir sopalarla, başhekime ve güvenliğe saldıran magandalardan ikisi tutuklandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, başhekim ve güvenlik görevlisine saldırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 3 hasta yakınından 2'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, özel bir hastanede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında refakatçi kabul edilmemesine sinirlenen hasta yakınları, başhekim Op. Dr. Ufuk Şenel ve güvenlik görevlisi Ali Terzioğlu'na saldırdı.


Pandemi kurallarına uymadı, kendisini uyaran doktorlarla güvenlik görevlilerine demir sopa ile saldırdı


Olayda Şenel ve Terzioğlu çeşitli yerlerinden yaralandı. Hastane yönetimi, hasta yakınları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gözaltına alınan şüpheliler S.Y, D.Y. ve E.Y. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusu tamamlanan şüphelilerden S.Y. ve D.Y, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı, diğer şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hastane personeli, hastane önünde toplanarak saldırıyı protesto etti.

Öte yandan saldırı anı, hastanenin güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Hastaneden yapılan açıklamada, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığının önerdiği bütün önlemlerin hastanede alındığı belirtildi.

Bu kapsamda hasta yakınlarının dışarıda kalmasının daha uygun olacağının belirtilmesine rağmen kurallara uyulmadığı aktarılan açıklamada, "Eşinin tedavisi bittikten sonra hasta yakını, yanına 4-5 kişi alarak güvenlik görevlisi Ali Terzioğlu'nu metal sopalarla darbedip omzunun çıkmasına ve çeşitli darbeler almasına neden olmuştur. Başhekim Şenel'in, olay sırasında burnu kırılmıştır. Ülkemizin salgın mücadelesinden geçtiği bu dönemde tüm sağlık çalışanlarımıza halkımızın yardım etmesi beklenirken, şiddet olayları telafisi olmayan yaralar açmaktadır. Ülkemizin bu süreçte tüm kurumlarla birlik ve beraberlik içinde davranması ve sağlık çalışanlarının desteklenmesi beklenmektedir." ifadelerine yer verildi.

saglik calisanlarina saldirdi
pandemi
kocaeli
bashekim ve guvenlik gorevlisine saldirdi
Yorum (3)
Ceza
Sağlık magandaları için Ceza önerisi : Gece ağırlaması cezaevi. Gündüz kalabalık bir hastanenin acil servisinde kapı güvenliğini sağlamak. Akılanıncaya kadar. Maraza çıkarırsa tekrar değerlendirmek üzere tabii. Böyle zor dönemlerde çalışmak şart, boş oturmakla olmaz.
31
Cevapla
Osman D
Sağlıkta şiddet yasası, şu, bu diyorlar. Bakıyorsunuz. Uygulamada birşey göremiyorsunuz. Adamlar, üç gün sonra ellerini kollarını sallayarak gezmelerine devam ediyorlar. Ben şunu istiyorum: bu kişiler bu yumruklama işini bir Cumhuriyet Savcısına yaptıklarında hangi uygulamaya tabi tutuluyorlarsa, nasıl ceza alıyorlarsa, sağlık çalışanına saldırıda da uygulama aynısı olmalıdır. Onun dışındaki uygulamaları kabul etmiyorum. Devletin tüm memurları aynı şekilde değerli olmalıdır. Devlet, hangisine olursa olsun, olası saldırıda aynı tepkiyi vermelidir.
38
Cevapla
Dr Handan
Canları cehenneme sağlık çalışanlarını bu duruma düşürenlerin aynısı başlarına gelir inşallah
30
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir