Medimagazin logo

Doçentlik başvurusu yapan bir çok akademisyen 'dil' mağduru olabilir

Kaynak: MEDİMAGAZİN
Doçentlik başvurusu yapan bir çok akademisyen 'dil' mağduru olabilir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Okuyucumuzdan gelen bilgi:

Son zamanlarda ÖSYM ve YÖK’ün keyfi uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Doçentlik başvuruları ile ilgili olarak pek çok adayı ve akademisyeni mağdur edecek ve yargı yolunda hak arama mecburiyetini doğuracak bir uygulamaya imza atılmış oldu.

ÜAK’ın uygulamaya koyduğu bu son keyfi uygulamada TOEFL gibi ÖSYM’nin yabancı dil eşdeğerliğini kabul ettiği sınavların sadece yurt dışında ve ülkemiz devlet üniversitelerinin binalarında yapılmış olanlarının kabul edileceği, diğer sınav sonuç belgelerinin kabul edilmeyeceği yönündedir.

Böyle bir uygulama yapılmadan önce herhangi bir açıklama yapılmadığı gibi, hali hazırda mevcut bu belgeleri kullanan kurum ve kişilerde zan altında bırakılmaktadır. Böyle bir uygulamanın belirli bir tarihten sonra uygulamaya koyulacağı belirtilmeden direkt uygulanması büyük bir sorun teşkil etmektedir.

Yabancı dil eşdeğerliği kabul edilen sınavlarla ilgili bir sıkıntı var ise kamuoyuna acilen duyurulmalı ve bu tarihten itibaren geçerliliği ve denkliği gözden geçirilmelidir. Herhangi bir açıklama yapmadan sınava giren kişilerin bilgisi dışında doğrudan bir uygulamaya gitmek telafi güç sonuçlar doğurmaktadır. Mevcut durumda on binlerce kişinin yasal yollarla hakkını araması halinde hem yargı sistemine ağır bir külfet getirilecek, hem de muhatap kurumların saygınlığı zedelenecektir.

docentlik basvurulari
uak
toefl
yabancı di
dil sınavı
doçentlik sınavı
Yorum (3)
sami
Siz müsterih olun hiçbir sorun çıkmaz. Mağdur çıkarma teşebbüsünde ise evdeki bulgurdan olmayı hiçbir F tipi akademisyen istemez..
7
Cevapla
Hasan
Yabancı dili bu kadar zorlaştırmak (YDS) bilimin önünde bir engel olarak durmaktadır. Özel okullardan mezun olmayanları çok zorlamaktadır. Yabancı dil sınavını geçmek için uğraşan akademisyenler ne ameliyat ne de bilimsel yayın yapmakla uğraşamamaktadırlar.
4
Cevapla
Hakan okudan
Dil sorunu kolej ve anadolu lisesinde okumamış 78 kusagının onunde kacaman bır takoz. Sırf bunun için yurtdusına çıkmayı dusunuyorum. Bende konusamayan ve yazamayan akademisyene karşıyım.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir