Medimagazin logo

Doktora, tekerlekli sandalyedeki hasta ve yakınları saldırmış

Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde saldırıya uğrayan doktorun, aynı hastanede tedavi gören tekerlekli sandalyedeki hasta ve yakınları tarafından darbedildiği ortaya çıktı
Doktora, tekerlekli sandalyedeki hasta ve yakınları saldırmış
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde saldırıya uğrayan doktorun, aynı hastanede tedavi gören tekerlekli sandalyedeki hasta ve yakınları tarafından darbedildiği ortaya çıktı. Saldırı sırasında yaşananlar, güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.

Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dün Genel Cerrahi Kliniği doktorlarından Doç. Dr. Ahmet Oğuz Hasdemir'in hasta yakınları tarafından darbedilmesiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

AA muhabirinin hastane yetkililerinden aldığı bilgiye göre Hasdemir, dolu olduğu halde asansöre binmeye çalışan tekerlekli sandalyedeki hasta ve yakınlarını, asansörün sinyal vereceğini, bir sonraki asansörü beklemeleri gerektiğini söyleyerek uyardı. Doktorun uyarısı üzerine hasta yakınlarından biri, "Sana mı soracağız ne zaman bineceğimizi" diye bağırdı.

- Elindeki bastonla vurmuş

Yaşanan tartışmanın ardından hasta yakınları Hasdemir'e tekme ve yumruklarla saldırırken, tekerlekli sandalyedeki hasta da doktora elindeki bastonla vurmaya başladı.

Saldırganlar, yere düşen doktora vurmaya devam etti. Doktor, güvenlik görevlileri ve hastane personelinin müdahalesi sonucu saldırganların elinden kurtarıldı. Hasdemir, aynı asansörle acil servise götürüldü. Kafatasında ve bacağında kırıklar oluşan doktor, ameliyata alındı. Yaklaşık 4 saat süren bir operasyon geçiren Hasdemir'in tedavisine, yoğun bakım servisinde devam ediliyor.

Hasdemir'in saldırıya uğradığı sırada yaşananlar, hastanenin güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülere de yansıdı. Kayıtlarda, Hasdemir'in hasta ve yakınları tarafından darbedildiği sırada asansörün kapısının açık olduğu, muayene sırası için bekleyen vatandaşların olaya müdahale etmedikleri hatta bazı hastaların olayı cep telefonu ile görüntülemeye çalıştıkları görüldü.

Hasdemir'in şikayeti üzerine gözaltına alınan İsmet Ö, Serkan Ö. ve Erol Ö. isimli şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi.

hekime şiddet
sağlıkta şiddet
ankara
doc. dr. ahmet oguz hasdemir
Yorum (3)
RKTR
Ne olacağını söyleyeyim: tüm suçu kendilerini asansörde ikaz etmek olan hekimi öldüresiye döven bu insan-altı yaratıklar Savcı tarafından “tutuksuz yargılanmak üzere” salıverilecekler 1-2 gün içerisinde. Sonra mahkeme yapılacak. “Tahrik, iyi hal, pişmanlık, falan filan” derken, zaten az olan cezaları iyice kuşa döndürülecek. Tabii o da gülünç bir para cezasına çevrilecek, ya da ertelenecek. Çoğu iftira kurbanı olan zavallı hekimlere 2 ayrı dava açan ve Milli Tıp Hukuku Formülü’nü reva gören bu sistemden başka bir şey beklenmezdi zaten. Hadi Amerika’yla kıyaslayalım cennet vatanımızı. Daha önceden yazmıştım, orada yaşayan bir mühendis arkadaşım var, babası da tanınmış bir hukukçudur. Bir tıp doktorunu döven yaratığın Amerika’da alacağı cezayı sordum: en az 5 sene hapismiş. Yaralamanın derecesine göre bu çok daha fazla olabilirmiş. Direkt hapis, öyle paraya çevirme, erteleme filan yok. Tabii orada bizdeki gibi cezanın 3’te 1’ini çekince salınmak da yok. Ve arkadaşım dedi ki: “Bir Amerikan hapishanesinde 5 dakika geçirmek istemezsin, filmlerdekinden bile daha kötüdür, hiç acımazlar”. Bir Amerikalı hekimin, doktora saldırma öyküsü olan bir şahsa bakmayı reddetme hakkı var. Acil olsa bile reddedebiliyor. Doktor öldürmenin cezasını da sordum: idama kadar yolu varmış. Zehirli iğneyle idam.
8
Cevapla
Saygı GÜLKAN
Sevgili Oğuz abimize geçmiş olsun. Vandallık ve vahşilikte sınır tanımayanlar, her türlü anlaşmazlığı şiddet dışında bir tepki gösteremeyenler hastası için her fedakarlığı yapacak yapıda bir insan olan Oğuz Hasdemir abimize bile şiddet uygulamışlardır. Beyaz önlüğü matadorun kırmızı pelerini gibi gören sığırlardan da bu beklenir. Tekrar geçmiş olsun Oğuz abi.
8
Cevapla
postneflamatuar
Biri hasta ve tekerlekli sandalyede olan bu 4 teröristi lanetliyorum. Allahtan hakkettiğinizi bulacaksınız elbet. Ama biz bir mahkemelerden de ceza almanızı istiyoruz. Memleket olmuş Teksas, Kişiye yönelik saldırılarda orman kanunları hüküm sürüyor bu memlekette. Bir yasal düzenleme yapmadılar gitti. 2 yıla kadar hapis cezası alan affediliyor! Olur mu böyle şey? Bir gün hapis cezası alanı da içeriye alacaksın. Ha ille de içerde tutmak istemiyorsan saldırganı devlet değil mağdur isterse affetsin. mağdur affetse de o kişi hapis süresine denk sürede kamu hizmeti yapsın. Ceza olmadıkça Belediye otobüsünde de hastanede de magandalar zorbalıklarına devam edecek. Devlet vatandaşını neden zorbalara ezdiriyor? Herkes beline bıçak ve tabanca mı taksın? Bu mahkemelerden ümidini kessin mi isteniyor?
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir