Medimagazin logo

Doktorun boğazını bıçakladı, 'saygın tutum'dan tahliye oldu!

DİYARBAKIR'da eşi B.A.'nın yanında sekreter olarak çalıştığı doktor Şerif Turhan ile hastanenin güvenlik görevlisi Mehmet Yıldız'ı bıçakla yaraladığı için 32 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan 27 yaşındaki Mert Ava, 'Haksız tahrik' ve 'Saygın tutum' indirimi uygulanarak 6 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verilip, tahliye edildi.
Kaynak: HÜRRİYET
Doktorun boğazını bıçakladı, 'saygın tutum'dan tahliye oldu!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde görev yapan doktor 49 yaşındaki Şerif Turhan ve güvenlik görevlisi 37 yaşındaki Mehmet Yıldız geçen 23 Mart günü, hastanede sekreter olarak çalışan 28 yaşındaki B.A.'nın eşi Mert Ava'nın bıçaklı saldırısına uğradı. Hastanedeki saldırıda doktor Şerif Turhan boynundan ağır, güvenlik görevlisi Mehmet Yıldız ise elinden hafif yaralanarak tedavi altına alındı. Şüpheli Mert Ava yakalanıp tutuklanırken, savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Hazırlanan iddianamede Ava hakkında 'Kasten öldürmeye teşebbüs','Saldırı için bıçak taşıma', 'Hakaret' ve 'Basit Yaralama' suçlarından 32 yıla kadar hapis cezası istendi.

SAVCI: ÖLDÜRME KASTIYLA SALDIRDI

Şüphelinin kolundan, omzundan ve boynundan bıçakladığı mağduru öleceğini düşenerek bırakıp kaçtığını belirten savcı, doktor Turhan'ın boyundaki yarada şiddetli kanama meydana geldiğini vurguladı. Sanığın öldürme kastıyla hareket ettiğini kaydeden savcı, hayati tehlikesi olan mağdurun acil ameliyata alındığını belirtti.

EŞİME ŞAKA İÇİN VURDUM

İddianamenin kabulünün ardından sanık Mert Ava'nın tutuklu yargılanması 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. İfadesinde olay günü ve öncesinde eşini hastanede ziyarete gittiğini belirten Ava şöyle dedi:

"Eşime zaman zaman şaka maksatlı vururum. O gün şaka için vurdum. Olay günü daha önce bacağımdan yaralanmış olmamdan dolayı doktora muayene olmak istedim. Benimle ilgilenmedi. Bana gülerek 'Eşinle sorunların varmış' dedi. Bunun kendisini ilgilendirmediğini söyledim. Beni göğsümden itekledi ve boğazıma sarıldı. Ben de bıçağı omzuna vurdum. Kanları görünce koşarak uzaklaştım. Daha sonra Mehmet Yıldız beni tuttu."

Sanığın eşi B.A. ise Mert Ava'nın olaydan bir gün önce hastaneye geldiğini belirterek, "Odada oturup konuştuk. Bana hakaret etti. Bu nedenle tartıştık. Kendisiyle boğuştum ve bana vurdu. Bu olay nedeniyle şikayetçiyim" diye konuştu.

DOKTOR ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

Saldırıda boğazından ağır yaralanan Doktor Şerif Turhan ise poliklinikte oturduğu sırada sanığın yanına geldiğini kaydederek şunları anlattı:

"Bir yıl önce silahla yaralandığını söyledi. Ben de onun işlemlerini yaparken sanık bıçağı alarak sol kol ve boğazımdan beni yaraladı. Benim olaydan önce sanığa yönelik hakaret içerikli, alaycı bir söylemim olmadı. Kendisi hiç bir sebep yokken bana saldırdı. Ben görevim gereği tüm gelen hastalara müdahale etmek zorundayım. Benim sanıkla bir husumetim yok. Kendisi daha önce bizim hastanede çalışmıştı. Bu olay nedeniyle şikayetçi değilim. Sanık bana eşi ile husumetimin olup olmadığını sordu. Ben de kendisine eşinden herkesin memnun olduğunu, eşi ile bir sorunum olmadığını söyledim."

SAVCI: ÖLDÜRME KASTI İLE VURDU

Davanın son celsesinde esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanık Mert Ava'nın olaydan bir gün önce hastaneye giderek eşine kufür ettiğini ve döverek yaraladığını söyledi. Olay günü yine hastaneye giden sanığın, eşi ile arasındaki ailevi problem nedeniyle Doktor Şerif Turhan ile tartıştığını belirten savcı, Ava'nın daha sonra yanındaki bıçakla öldürme kastı ile mağdurun boyun bölgesine vurduğunu söyledi.. Doktor Şerif Turhan'ın yapılan müdahale ile ölümden kurtulduğunu kaydeden savcı, sanığın tutukluluk halinin devamını ve cezalandırılmasını istedi.

'HAKSIZ TAHRİK', 'SAYGIN TUTUM' VE TAHLİYE

Davayı karara bağlayan mahkeme sanık Mert Ava'yı Doktor Şerif Turhan'a yönelik 'Kasten öldürme' eyleminden ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Eylemin teşebbüs aşamasında kaldığını belirten mahkeme Ava'nın cezasını 9 yıla indirdi. Sanığın eylemi 'haksız tahrik' altında işlediğini belirten mahkeme cezanın 6 yıl 9 aya düşürülmesine hükmetti. Sanığın duruşmadaki saygın tutumunu dikkate alan mahkeme Mert Ava'yı 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

MAHKEME BAŞKANINDAN MUHALEFET ŞERHİ

Sanığa eşi B.A. ve güvenlik görevlisi Mehmet Yıldız'a yönelik eylemleri nedeniyle 10 ay hapis cezası veren mahkeme, bu suçlardan da 'Saygın tutum' indirimi uygulandığını belirtti. Toplam 6 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan sanık, karartılacak bir delil bulunmadığı gerekçesiyle tahliye edildi. Mahkeme Başkanı Melih Uçar, sanığın kaçma ve saklanma şüphesi olduğu için, tahliye edilmesi yönündeki karara muhalefet şerhi koydu.

sağlıkta şiddet
mahkeme kararı
Yorum (6)
bozeren
eh, burası türkiye olunca, saldırdığı kişi doktor olmasaydı saldırgan şimdi hapisteydi diyor insan. bize acilen hukuk reformu şart.
4
Cevapla
postenflamatuar
Doktor şikayetçi değilmiş. İlginç. Devlet de şikayetçi değilmiş ki katili suçlarına yeni suç eklesin diye salıveriyor.
2
Cevapla
Ömer Sümer
Samimi soruyorum. Bu haberi okuyunca çok fena haksız tahrik oldum Bu kararı veren hakime 2 tokat sallasam ve pişman olup özür dilesem, hakim bey aynı ceza indirimini bana da uygular mı?
5
Cevapla
aydin sinal
burada ne mahkemenin nede sanigin sucu yok,kendisini öldürmek kastiyla yaraliyan saniktan davaci olmayan doktor bey suclu,tabiki yaralanma etkisiyle akli melekelerinde bir hasar olmamisa.Böylece davanin düsmesine kendisi sebep olmus,savci öldürmek kasti diyor doktor bey affediyor!!! Hakimler ne yapsinlar? Sikayetci olmayanci kanunda ne yaziliyorsa onu uygulamis,bagzi okudugunu anlamazlar,sucu hakimde buluyorlar nasil tip diplomasi aldiklarina hayret.Sonrada bu gibi katillige meyilli psikopatlar nicin toplumda cokca diyorsunuz. Istanbullu meshur profosörde kendisini öldürmek icin 9 kursun atan eski bld.reisini affetmis ve dava düsmüstü.Hadi kendisini yaraliyan öldürmeye tesebbüs eden kocasini maddi imkansizliklar veya fazla maddi cikarlar nedeniyle davaci olmayan kadinlari anlarimda,bu gibi okumus yazmis nmaddi cikari olmanyan kisileri anlayamiyorum,aciklama lütfen Atalarimiz güzel söylemisler"kendi düsen aglamaz"
2
Cevapla
acil
acillerde saldırıdan bıktık.kelle koltukta görev yapıyoruz.mahkemelerden bıktığımız için şikayetçi bile olamıyoruz.kimse de şahit yazılmak istemiyor.acilde moralimiz bozuk.bence saldırıları sağlık bakanlığı özendiriyor.çünkü halkı sevindirerek oy alıyor.hastane panoları ve medya saldırıyı teşvik eden ve hasta hakları adında yazılarla dolu.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir