Medimagazin logo

Dün infial yaratmıştı! Doktorlara bıçakla saldıran şüpheli tutuklandı!

İstanbul Esenyurt’ta babasının kimliğini beyan etmediği için ilaç yazdıramayan Enginay E., Aile Sağlık Merkezi'ndeki doktorlara bıçak ve demir çubukla saldırmıştı. Gözaltına alınan Enginay E., tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edildi. Şüpheli çıkarıldığı mahkemede, silahlı tehdit suçundan tutuklandı
Dün infial yaratmıştı! Doktorlara bıçakla saldıran şüpheli tutuklandı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Daha önce serbest kalan Enginay E., gözaltına alındı. Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık, şüpheli Enginay E.’yi “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle ve silahla kasten yaralamaya teşebbüs” suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

Habertürk'ten Serdar Kulaksız'ın haberine göre, şüpheli çıkarıldığı mahkemece silahlı tehdit suçundan tutuklandı.

Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı basın açıklamasında sağlıkta şiddetle ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:

Pandemi döneminden sonra şiddeti artık duymamamız gerektiğine inanıyorum. Daha öncesi için de aynı şey geçerli. Bu şiddet olayları kabul edilebilir değil.

Şiddetle ilgili yüce yargımız bu konudaki hassasiyeti daha önemle ortaya koyar. Erken dönemde salıverilmeleri oldu. Bu konuda da Yüce Yargının vicdanları rahatlatacağına olan beklentimizi tekrar ifade etmek istiyorum.


Doktorlara demir çubuk ve bıçakla saldırdı, evden silah almaya gitti!


 

bıçaklı saldırı
tutuklama
esenyurt
infial
Yorum (3)
Aile hekimi
Sigara ile uğraştığınızın onda biri kadar şiddeti önlemeye uğraşsanız toplum huzura erecek.Çok mu zor bireysel özgürlük ve dokunulmazlık hakkı.Hakkımı istiyorum.Yolda yürürken güvenli yürümek istiyorum.Kapım açık uyumak istiyorum.Ama ben napıyorum.Kilitli panjurlar,alarm sistemleri,bahçe duvarında jiletli tel.Sonuç mu;Kendimi yine de güvende hissetmiyorum.Acaba niye.Tuhaflık bende mi,kanun yapıcılarda mı anlamadım gitti.
53
Cevapla
Anlayan sezer
aile sağlığı merkezleri tanımıyor-kimlik getir diyor ya hala! sorumlu olduğu nüfusa. sağlık çalışanları çalışmıyor-istemiyor-hayat çoluk cocuk yormuş. erken yıpranmış. kısır sişyaset kültüründe birbirini suçlamalar. sağlık çalışanlarının birbirlerine yaptığı mobing ne olacak? vatandaşa-gariban sosyopata suç atmak kolay. nasıl bir kültür kol geziyor, tanımıyor! alacağı paraya odaklı personel! kalbini sevgiye açmazsan, kendini ve toprağın altında yatanları tanımazsan bitmez senin şiddetin.
2
Cevapla
Doctor asm
Tanıyor bile olsa reçete yazdığı kişinin o sirada il dışında olduğunu ve adli bir olaya (örnegin trafik kazası) düşünün . Doktora anında sgk yi dolandirmaktan soruşturma açılıyor. Evden çıkamıyorsa hastanenin evde sağlık birimine başvurmalı. Ya da hiç değilse kimliği olsun da evinde olduğunu bilelim o sirada...
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir