Medimagazin logo

Dünyaca ünlü kalp cerahı Türkiye’de hastane kuracak

İki kez Nobel’e aday gösterilen, 16 binden fazla kalp hastası çocuğu ücretsiz ameliyat eden Ordinaryüs Prof. Afksendiyos Kalangos, doğduğu topraklara dönüyor. Kalangos, kalp hastası çocukları ücretsiz ameliyat etmek için İstanbul’da üniversite ve hastane kurmak için kolları sıvadı.
Kaynak: BUGÜN GAZETESİ - Şeyda Burcu İKİZ
Dünyaca ünlü kalp cerahı Türkiye’de hastane kuracak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cenevre Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi’nin Türk Kürsü Başkanı Ordinaryüs Prof. Afksendiyos Kalangos, İstanbul’da üniversite ve hastane kurmak için kolları sıvadı.
 

Dünyada 9-10 milyon kalp hastası çocuğun ameliyat olmayı beklediğini belirten Kalangos, “Sadece Türkiye’deki değil, gelişmekte olan ülkelerdeki yoksul çocukları ücretsiz ameliyat etmeyi planlıyorum” dedi. Kalangos, bu projenin kaynağının ise ilk etapta yurt dışındaki ‘Kalangos Vakfı’ndan sağlanacağını belirtti.

Tamamen yardımseverlerin desteğiyle ücretsiz hizmet verecek bir üniversite ve hastanenin tüm dünyada bir benzerinin daha olmadığını söyleyen Kalangos, “Türkiye’de de yardım etmek isteyen insanlar var. Hastane ve üniversite yardımseverlerin desteğiyle ayakta kalacak.

DÜNYADA İLK OLACAK

Vakfımıza başvuran fakir ailelerin çocukları İstanbul’da kurulacak hastaneye yönlendirilecek. İstanbul 3 kıtanın tam ortasında, bu yüzden  İstanbul’a ulaşmak hasta çocuklar ve aileleri için daha kolay olacak” dedi.

NİSA GİDEMEMİŞTİ

Kalp hastalığı ile dünyaya gelen Nisa Özçelik, Kalangos’un davetine rağmen, bürokrasiye takılıp Cenevre’de tedavi olamadan yaşamını yitirmişti.

Nisa gibi bebeklerin, kurulacak hastane ile yaşamasının mümkün olacağını ifade eden Kalangos, Türkiye’deki kalp hastalıkları hekimlerinin de bu hastanede eğiteceklerini belirtti.

DEDELERİ SARAYDA HEKİMDİ

İstanbul Yeşilköy’de doğan, büyük dedeleri Osmanlı İmparatorluğu’nda bakanlık, sarayın başhekimliği gibi görevlerine getirilen Ordinaryüs Prof. Kalangos’un babası Kostantin Kalangos, İtalyan Hastanesi’nde başhekimlik yaptı. Bugüne kadar 2 defa Nobel’e aday gösterilen Kalangos, onlarca yeni ameliyat metodu yarattı.

16 BİN BEBEK VE ÇOCUK

2000’de İsviçre’de Kalangos Vakfı’nı kuran Afksendiyos Kalangos, dünyaca ünlü politikacılar ve kraliyet ailesi mensuplarının destekleri ve ‘Herkes İçin Kalp Derneği’yle işbirliği sayesinde gelişmekte olan ülkelerdeki, fakir ve ihtiyaç sahibi kalp hastası 16 binden fazla bebek ve çocuğunu ücretsiz ameliyat etti.

afksendiyos kalangos
hastane
kalp cerrahisi
Yorum (6)
aydin sinal
hicbir cerrah NOBEL e aday gösterilmez Nobel kazanan bir iki cerrahta gecen yüzyil basindaydi,Nobel tip ödülü aslinda labarotuar calismasi yapan fizyoloji ve biyoloji dalinda verilir. ücretsiz ameliyat icin( kendi ücretini mi almayacak ? almanyada bir acik kalp cerrahisi toplam ücreti 20 bin euro ise bunda 350 euro cerrahin ücretidir) ücretsiz ameliyat yapmak icin hastahane dahasi üniversite kurmasina ne gerek var,Türkiyedeki üniversitelerde olmasa olmazi tür dili ve edebiyati bölümüde olacakmi? son söz:yasli emekli futbolcu transferinden sonra simdide yasli emekli cerrah transferimi basladI?Gazi Yasargil hocayi anladikta,bu isi anlamadim Türkiyede fallot tetralojisini,pulmonel arter cerrahisini yapacak kalp cerrahimi yok,yoksa ekiplermi yetersiz? asil sorun bu.selamlar
4
Cevapla
hasan
Ülkemizde Tayyar Sarıoğlu hoca her türlü açık kalp ameliyatını yapan bir hocamız, üstelik isteyen her cerraha da eğitim veriyor, yetişmesini sağlıyor. Galangos gerçekten ücretsiz hizmat yapacaksa hastane kurmasına gerek yok. Mevcut bir eğitim hastanesinden çalışabilir. Ekibini kurabilir. Ancak amaç devletten masraflarını karşılamaksa iş değişir. Nisa bebeği Tayyar hoca ve ekibine göndermeyip direkt uluslararası bağlantıya geçenleri ise kınıyorum. Çünkü şu an ülkemizde her türlü açık kalp ameliyatı ücretsiz ve başarıyla yapılıyor, üstelik bizim gibi bazı cerrahlar fakir hastamızın memleketine gitmesi için yol parasını bile veriyoruz. Aydın ağabeyimizin eleştirilerini yabana atmayalım. Aman dikkat! Hekimleri zalim ve psikopat hasta yakınlarının insafına terkedip onları mesleklerinden soğutursak yurt dışın atrilyonlar öder, Galangos vs tekrar ithal eder veya yurt dışına mahkum oluruz, Gidişaat iyi değil, aman hocalarımıza sahip çıkalım.YOksa alternatifler parasız vs deyip devletimizi soyabilirler, aman dikkat!BUradan şunu net söylemek istiyorum ki ülkemizde her türlü açık kalp ameliyatı başarıyla ve parasız yani bedava zaten yapılmaktadır.Gereksiz yere Galangos ringi vs kullanarak ülkemizi neredeyse batma eşiğine getirenleri de buradan kınıyorum.İnşaallah daha fazla batmayız.
5
Cevapla
mystafa yılmaz
Bu kalp hastalıkları Türkiyemizde mutlaka yapılıyordur.doğrudur. Ancak doktorlara ulaşmak, konuşmak, derdini anlatmak mümkün mü.hastayı ve yakınlarını adam yerine koyan mı var.parasız yüzüne bile bakan yok.Sayın Kalangos öncelikle dünyanın en yardımsever insanı.insana insan muamelesi yapan mütevazı egolarından arınmış kendisini aşmış bir melek.Allah razı olsun ondan.benim kızım İsviçrede ameliyat oldu.yatacağımız kalacağımız yeri bile bizzat ayarladı. bu gibi insanlar elin beş parmağını bile geçmez.lütfen memleketini bu kadar çok seven bir insanı daha gelmeden soğutmayalım.
6
Cevapla
Mehmet Yöndem
Doktorlar yorum yazmış, madem okuyan var bende birlaç kelime yazayım; Siz doktorsunuz bende hastayım hastayı adamdan saymayıp iki kelime konuşmadan hemen kesmeyi düşünene meslektaşlarınızdan mı bahsedeyim teşhis metodlarınızdanmı. Google dan bile kendini daha iyi tedavi eser insan. Kendi kendime bende MRultrason kan tahlili yazabilsem bende bulurum hastalığımın sebebini tedavisini . Doktorluk bu değil son gittiğim üç şikayetimin sebebini bulan doktor olmadı daha hemde en iyi bildiğim hastanelerde sadece neden olmadığını söylediler birsürü param gitti şikayetlerim devam ediyor ve sadece neden olmadığını biliyorum, yazık! Para kaygısı olmadan insanları tedavi etmek isteyen doktorlar vardır herhalde Kalangos u tanımıyorum inşallah bu doktorlardan biridir sizde öyle yapın kıskanmayın 20 milyon kalp hastasını tek başına ameliyat yapamıcaktır bu insanlarında 1 milyonunda para vardır bu adam yarı ömründe 10bin ameliyat yapmış hadi bi okadar daha yapsın onun gibi bin doktora daha ihtiyaç var hemde 1 günde veya 1 ayda hastanın vakti yokki sizin kadar hadi sıvayın kolları ne yapabilirseniz kardır bu adam başka vicdanlı operatörler yetiştirirse ülkem için vatanı dini menşei farketmez hepimizden önce girer cennete sizde arkasından bakarsınız Siz adınızı yazamamışınız ben yazayım Mehmet Akif Yöndem
3
Cevapla
bmc
Mehmet Yöndem (Serbest) Para kaygısı olmayan insan olur mu hayatta ki para kaygısı olmadan insanları tedavi eden doktor arıyosun.. Özeleştiri yap biraz..hekimler performans sistemine karşı çıktığında desteklemedin..doktorlar öldürülürken tepki koymadın..doktorlar en üst düzey şartlarda yaşaması gereken insan grubu (verilen emek cefaya istinaden)..en azından ilkokul mezunu müteahhitten daha iyi yaşamalı.. ama buna müsaade etmedi hükümet ve siz de destek verdiniz..hükümet hekime geçinebilecek kadar para kazanabilmesi için günde en az 60 hasta bak diyo..o da boynunu bükmüş bakıp çıkarıyo dışarı..sende böyle dolaşırsın işte doktor doktor..etme bulma dünyası!
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir