Medimagazin logo

Genel cerrahi uzmanına hasta yakını saldırdı: Bizim hastamızı neden erken almadın

İzmir'in Torbalı ilçesinde "Bizim hastamızı neden erken almadın?" diyen hasta yakını, iddiaya göre doktoru darp etti. Doktor hasta yakınından şikayetçi olurken, Sağlık Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir olayı kınadı.
Kaynak: AA
Genel cerrahi uzmanına hasta yakını saldırdı: Bizim hastamızı neden erken almadın
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Torbalı Devlet Hastanesinde iddialara göre geçtiğimiz günlerde doktora şiddet olayı yaşandı. Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Harun Gülcemal'e genç bir hasta yakını, "Bizim hastamızı neden erken almadın?" diyerek çıkıştı.

Hastanın başka bir birime gitmesi gerektiğini anlatan doktor, bir anda hasta yakınının saldırısına uğradı. Bunun üzerine doktor, şahıstan şikayetçi oldu.
Sağlık Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir ve sendika üyeleri bir açıklama yaparak olayı kınadı.

Özdemir yaptığı açıklamada, "Sağlık çalışanına şiddet topluma karşı yapılmış utanç verici bir durumdur. Sağlık çalışanlarının şiddetle karşı karşıya kalmaları ve bunun önüne geçilememiş olması önemi bir sorundur. Sağlıkta memnuniyetin yüzde 70’lere ulaştığı bir noktada her zorluğa rağmen görevini en iyi şekilde ifade eden sağlık çalışanına şiddet kesinlikle kabul edilemez. Hastanemizde Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Harun Gülcemal poliklinikte 'Bizim hastamızı neden erken almadın' diye saçma sapan bir sebep yüzünden hasta yakını doktor arkadaşımızı darp etmiştir. Defalarca bu ve bunun gibi olaylar yaşanmasına rağmen alınan tedbirler yetersizdir. Sağlık Bakanlığı sağlıkta şiddet belasını görüp caydırıcı ve cezai yaptırımları arttırıcı önlemleri derhal hayata geçirmelidir. Sağlık Bakanlığı doktorların maaşlarını hastaların vereceği puana göre düzenlemeyi bırakıp, sağlık çalışanlarının güvenli bir hizmet sunmaya yönelik yaptırımları hayata geçirmelidir. Doktorumuza yapılan bu vahşeti kınıyor, arkadaşımıza buradan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum” dedi.

torbalı devlet hastanesi
Yorum (5)
Dr
Ve bu hastalar doktorlara puan veriyorlar. Evet puan veriyorlar!!. 65 yaş üstü öncelik, MHRS öncelik, konsültasyon için gelen yatan hastalar öncelik. Kendimizce aciliyetine göre bir sıra oluşturmaya ve hepsini içeri almaya çalışıyoruz. Ama kimse memnun değil. Herkes kendine öncelikli kabul ediyor. MHRS hastasının içeri girişi randevusundan 1 dakika sarksa herşeyini eksiksiz ve tam olarak yapsanız bile asla memnun olmuyor. Şikayetçi olduğunu yüzünüze de ifade ediyor, ardınızdan da gereken!! puanı veriyor. Ama ne hikmetse o puanı doktora veriyor yalnızca:) 65 yaş üstü olup son derece sağlıklı ve dinç olan hasta kayıtta poliklinik kaydını yaptırdıktan sonra direkt polikliniğe girip muayene olmak istiyor. Etrafından ve diğer önceliklilerden haberdar edilse de kesinlikle anlamıyor. Doktora hakettiği puanı nasılsa hemen veriyorlar. Aynı kişi bankadaki memura sırasını alır almaz işlemlerinin yapılmasını talep etmiyor ama, etse bile sırasını beklediği için işlemlerini yapan banka memuruna sıfır puanı basmıyor ilginç bir şekilde ya da saldırmıyor, söylenmiyor.. Sırasını geçiren hasta direkt gelip polikliniğe giriyor. "Sıranız geçti bekleyin, müsait arada alacağız" denilince hayır şimdi olacağım benim sıram şimdiki hastadan önceydi diyor!!!, diretiyor. Muayene odasında huzursuzluk çıkarıyor. Ama sıranızı geçirmişsiniz deyince başka yerde muayene oluyordum diyor:) Tamam da aynı anda keşke iki yere almasaydınız ikisi de acil hastalıklar değil diye anlatılıyor ama bağırmaya çağırmaya başlıyor. Hatta sırasını geçirdiği huzursuzluk çıkardığı halde müsait aradan yine de alınıyor, tüm işlemleri eksiksiz yapılıyor ama hasta ve yakını memnuniyetsiz size söyleniyor arkanızdan sıfır puanı basıveriyor tabi!!! İstediği ilacı yazdıramayanlar, okulundan kaytarıp rapor almak isteyen ve çoğunlukla arkadaşlarıyla grupça gelen öğrenci genç adamlar, genç kızlar.. İstirahat raporuyla izin yapmak isteyen memurlar ....(doktor onlara istirahat raporu vermek zorunda çünkü!). vs.vs. bunlar gibi niceleri o beğenmedikleri doktora e nabız üzerinden puan veriyorlar. Bunlar her gün yaşanıyor, kargaşa hiç bitmiyor. Doktor ve diğer çalışanlar sabırla alttan alıyor, idare ediyor, her psikolojiden her kesimden her kültürden kişiye onun diliyle anlatıyor. Kendi işini yapmanın haricinde her gün bu çok ama çok yoran açıklamalarla uğraşmak zorunda kalıyor. Ama yine de puanlandırılan doktor oluyor!!!!! Söyleyecek, yazacak şey çok ama yapacak bir şey yok ne yazık ki.
139
Cevapla
dr
Yeni bir sağlıkta şiddet yasası elzem oldu. Elini kaldırdı mı, dilini çıkardı mı, içeri, af yok, salıvermek yok. Çok değil, üç beş uygulamadan sonra magandalık süratle azalır. Bu noktada halkımızın üstün bir kavrayış kaabiliyeti vardır. Durumdan hemen vazife çıkarır. Kimse darılmaz, gücenmez. Gerilim düşer,çok faydası olur.
91
Cevapla
drovuz
"Hatta sırasını geçirdiği huzursuzluk çıkardığı halde müsait aradan yine de alınıyor, tüm işlemleri eksiksiz yapılıyor ama hasta ve yakını memnuniyetsiz size söyleniyor arkanızdan sıfır puanı basıveriyor tabi!!!"...Yapmayın birader (vali gibi oldum:) işimiz herkesi memnun etmek değil, yapmanız gerekeni yapın, gereğinden fazlasını yapınca kimse size Allah razı olsun bile demeyecektir. Hırpalamayın kendinizi...
44
Cevapla
dr
Bir şey çok dikkat çekici: Türkiye'de sağlık alanında çok gelişmeler oldu geçtiğimiz yıllarda. Hem hekim başarıları hem de teknolojik yatırım açısından. ''Sağlık Turizmi'' başladı. Hala da bir çok branşta tedavi için yabancı hastalar geliyor. Ama şimdiki duruma bakınca sanki birileri kasıtlı olarak ''hasta-hekim'' ilişkisinde gerilim yaratıp yukarıdaki haberlerin ortaya çıkmasına sebep oluyor ve doktor hataları çoğalmış gibi lanse edip sağlık konusundaki başarısını da perdelemeye, yok etmeye çalışıyor. Sağlık turizmini baltalıyor. Bu millet doktor, öğretmen dendiği zaman neredeyse saygı duruşuna geçen bir milletti. Hekimler, öğretmenler ne yaptı ya da onlara neler yapıldı ki bugün bu saldırıları yaşıyoruz?
18
Cevapla
Earl Grey
Yav eliniz armut mu topluyor? Bakın öldürseler bile üç beş yıl bile yatmıyorlar artık. Siz de dövün yahu. Niye dayak yiyorsunuz?
22
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir