Medimagazin logo

Hamile cerrahi asistanların yüzde 40'ı tıp eğitimini bırakmayı düşünüyor

Harvard Tıp Fakültesi'nde yapılan son bir araştırmaya göre, öğrenciler cerrahlıkla anneliği birlikte devam ettiremeyeceklerini düşünüyor
Hamile cerrahi asistanların yüzde 40'ı tıp eğitimini bırakmayı düşünüyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Kimi hasta çocuğunu bırakıp ameliyata gidiyor kiminin kızı ‘anne’ diye öğretmenine sesleniyor. The New York Times'ta yer alan habere göre haftada 80 saati bulan çalışma süresi, 7 yıla kadar uzayan zorunlu hizmet gibi nedenlerle Tıp Fakültesi öğrencileri ne kendilerine ne de ailelerine zaman ayıramıyor.

Araştırmada, büyük bir hevesle uzmanlığını seçtiğini söyleyen Harvard Tıp Fakültesi’inde Yardımcı Doçent olan 42 yaşındaki Erika Rangel, cerrahlığı seçerken çevresinin kendisini uyardığını ancak bunlara aldırış etmediğini belirtti. Anne olduktan sonra doğum izninin 6 hafta sürmesi daha sonra 12 saatlik vardiya nedeniyle çocuk bakımının zorlaşması Dr. Rangel'ın yaşadığı zorlukların ise başında geliyor.

Araştırmada çarpıcı bir diğer bulgu ise, kadın cerrahi asistanı olanların yüzde 30'unun başka bir kariyere yönelmeyi düşünmeleri oldu. Ayrıca kadın asistanların erkelere oranla yüzde 10 daha fazla yıprandıkları da tespit edildi.

Amerikan Tıp Kolejleri Birliği için hazırlanan bir rapora göre ise, 2032'ye kadar ülkede 23 bin cerrah mesleği bırakacak.

cerrahi asistanları
harvard tip fakultesi
erika rangel
cerrahi asistanlari
Yorum (1)
ismail yk
Amarikadaki bayan cerrahlar da çok hanım evladıymış be yaww..Buraya gelsinler de,ayda 10 tane 36 saat nöbet nasıl tutulurmuş,nöbetten sonra mesaiye aşkla şevkle nasıl devam edilirmiş görsünler de biraz feyz alsınlar..
23
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir