Medimagazin logo

Hekimlerden Bakanlığa: Başasistanlık Sınavı tekrar ertelensin!

Sağlık Bakanlığı daha önce 4 Temmuzda yapılması planlanan Başasistanlık Sınavını 26 Eylül tarihine ertelediğiniz duyurmuştu. Hekimler tekrar ertelenmesini istiyor
Hekimlerden Bakanlığa: Başasistanlık Sınavı tekrar ertelensin!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı uzun süredir yapılmayan Başasistanlık Sınavını 4 temmuz tarihinde yapılacağını duyurmuştu. Ankara’da yapılacak sınava bir çok branştan yaklaşık 4 bin hekimin katılımı bekleniyor. 

Ancak Sağlık Bakanlığı Temmuzda yapılacak Sınavın pandamı nedeniyle virüsün yayılımını önlemek için 26 Eylüle ertelediğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada 26 Eylül 2020 tarihinde yapılacak olan yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların 11.09.2020 tarihi saat 10:00’dan itibaren Sınav Uygulama Kılavuzu' nu inceleyerek üyelik işlemlerini tamamlamaları ve kılavuzda belirtilen tarihte aday giriş belgelerini almaları gerektiği bildirildi.

Medimagazin’e ulaşan hekimler ise, sınavın tekrar ertelenmesini istiyor. Kovid vaka sayılarının Temmuz ayından daha fazla olduğu Eylül ayında, yaklaşık 4 bin hekimin Ankara’ya gelmesinin riskli olacağını bildiriyor. Sınava girecek hekimlerin bir çoğunun hasta veya izolasyonda olduğunu belirten hekimler, Bakanlığın 26 Eylül kararını tekrar değerlendirmesini istiyor.

basasistanlik sinavi
Yorum (6)
Serkan m
Çocuk oyuncağı mı bu... Sınava 10 gün kala... Yüzlerce sınav yapılırken sadece dert başasistanlık sınavı mı??? 1 ay 3 ay ertelenmesinin anlamı var mı süreç farklı mı olacak...
27
Cevapla
Dr.y
Hayır böyle bir talep ancak üç beş kişide vardır..2 yıldır yapılmayan bir sınav,siz daha neyin ertelenmesinden bahsediyorsunuz!! Taraf olmanız doğru değil. Şimdiye kadarki sınavlarda yuzbinlerce kişi girdi, bundaki 4-5 bin kişi !! İnsaf ediniz!!
17
Cevapla
Dr.Yilmaz
2 yıldır yapılmasını bekliyoruz... Ertelendi mağdur olduk.. Geç bile kaldı.. Süreç bu kadar belirsiz iken hangi risksiz tarihe ertelensin ki? Belki ben de kazanamayacagim ama umrunda değil.. olsun da önümüze bakalım!
17
Cevapla
uzmandr222
Tam 2 yıldır bu sınavı bekliyorum. 2 kez ertelendi zaten, yaşadığımız mağduriyetin haddi hesabı yok. 10 gün kala 1 kez daha ertelenmesine tahammül edemeyecegim. Sınavı bekleyen hiç bir doktorun ertelemesini istediğini sanmıyorum. İsteyenler muhtemelen hazırlanmamış vs. olabilir. Üstelik vaka sayısının yakın zamanda azalacağına dair bir beklenti yok. KPSS gibi daha geniş katılımın olduğu sınavlar yapılıyor da bu sınav neden yapılmasın. Sonuç olarak 2 yıldır bekliyoruz, sabrımız kalmadı, herkes kendine göre planını yapmış. 3-5 hekim istedi diye tekrar mağdur olmayalım, ertelenmesin lütfen.
23
Cevapla
DR.S.Y
EVET 2 YILDIR SINAVIN YAPILMAMASININ MAĞDURİYET OLUŞTURDUĞU KESİN. LAKİN BENCE KESİNLİKLE ERTELENMELİ. SINAVA HAZIR OLMAMA RAĞMEN 1600'E YAKIN COVİD-19 LA MÜCADELE EDEN HEKİMİ TÜRKİYENİN DÖRT BİR TAFARINDAN ANKARAYA TOPLAYIP SINAV YAPAMANIN NE ACİLYETİ VAR BEN DE ONU ANLAMIYORUM. TEMMUZ AYINDAN DAHA İYİ DURUMDAYIZ DA BENİM Mİ HABERİM YOK!!! HEM DE COVİD VAKALARININ ANKARADA ZİRVE YAPTIĞI Bİ DÖNEMDE... SIRF BİRİLERİNİN SABRI KALMADI DİYE SINAV YAPILMAZ.. EMİN OLUN KİMSE OYUN OYNAMIYOR, HERKES PANDEMİYLE MÜCADELE EDİYOR... AKLIN YOLU BİR..
29
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir