Medimagazin logo

İlker Başbuğ'dan askeri hastanelerin devrine itiraz

Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devriyle ilgili konuşan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, bu uygulamanın dünyada başka bir örneği olmadığını söyledi.
İlker Başbuğ'dan askeri hastanelerin devrine itiraz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Bursa'daki bir toplantıda konuştu.

Cumhuriyetin kazanımlarını anlattıktan sonra konukların sorularını yanıtlayan Başbuğ, askeri hastanelerinin Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmasının yanlış olduğunu söyledi.

Başbuğ, "Dünyayı incelesinler, askeri hastanelerin olduğu ülkeleri de incelesinler, bu hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na bağlı olduğu bir tane ülke var mı? Bu akla ve mantığa ters gelen bir şey. Bunun bir örneğinin olabileceğini ben düşünmüyorum. Bütün dünyada askeri hastaneler vardır ve bu hastaneler Milli Savunma Bakanlığı'nın bünyesindedir" dedi.

askeri hastaneler
i̇lker başbuğ
Yorum (1)
Dr.Cevdett
Askeri hastanelerin sağlık bakanlığına devri ile atıl halde duran potansiyel enerji aktif kinetik enerjiye dönüşmüştür. Çalışanlar ve halkımız için çok isabetli bir karardır. Bu hastanelerde hasta bakma, muayene ve ameliyatlar eski sisteme göre kat be kat artmıştır. Özellikle GATA ve Hydarpaşa gibi büyük yerlerde üst düzey askeri yetkililer rütbeleri nedeniyle eski hastane sisteminde özel muamele gördükleri için bu karardan memnun olmamaları anlaşılır bir şeydir.
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir