Medimagazin logo

İzmir'deki yeni hastane ilk hastalarını kabul etmeye başladı

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı olan ve son teknolojiyle donatılan Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi hizmete girdi.
İzmir'deki yeni hastane ilk hastalarını kabul etmeye başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, 517 yataklı, tıbbi açıdan son teknoloji cihazlarla donatılan, TV ve internet bağlantılı, banyolu hasta odalarının yer aldığı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesine, Karşıyaka ve Çiğli Devlet hastanelerinden hastalar nakledildi.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç.Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Karşıyaka ve Çiğli Devlet hastanelerinin toplam 272 yatak sayısı ve eskimiş binaları ile yetersiz kaldığını belirtti.

Genel Sekreter Erbaycu, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinin, kapasitesi, konforu ve tıbbi açıdan donanımıyla önemli ölçüde ihtiyaca cevap vereceğini, Tepecik Eğitim Araştırma ve Katip Çelebi Atatürk Eğitim Araştırma hastanelerinin de yükünü hafifleteceğini kaydetti.

Taşınmanın ardından hizmetini durduran Karşıyaka Devlet Hastanesi yerine 150 yataklı yeni bir hastane yapılacağı, Çiğli Devlet Hastanesinin ise bölgeye uygun bir sağlık hizmetinde kullanılacağı bildirildi.

Karşıyaka Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Servisi'nde yaklaşık 19 gündür tedavi gören Mebrure Neyire Urgenç'in kızı Lale Göncer, annesinin yeni odasına yerleşir yerleşmez iyileşmeye başladığını hissettiğini söyledi.

Göncer, "Sanki bir hastane odasına değil de otel odasına giriyorum. Annem buranın ilk hastası. Umarım ona sağlık ve mutluluk getirir. Bu hastanenin özel hastanelerden eksiği yok, artısı var. Karşıyaka'nın böyle bir hastaneye ihtiyacı vardı. Ayrıca hastamız 112 ambulansıyla oldukça güvenli bir şekilde geldi." dedi.

Yaklaşık bir ay önce bağırsak düğümlenmesi teşhisiyle Karşıyaka Devlet Hastanesi Cerrahi Servisi’nde ameliyat olan hasta Ömer Çoşkun’un kızı Gülşen Çelikoğlu ise, şunları kaydetti:

"Babam, eski servisinden hemşireler refakatinde ambulansla Çiğli Eğitim Bölge Hastanesine getirildi. Beş yıldızlı bir otel konforundaki odamızda artık çok daha rahat ve mutluyuz. Bunu sağlayan tüm yetkililere teşekkür ederiz."

cigli bolge egitim hastanesi
izmir
yeni hastane
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir