Medimagazin logo

Kalabalık yerlerde ‘Portatif Elektro Şok Cihazı’ kullanılacak

Kalp krizine acil müdahale için kalabalık yerlerde portatif elektro şok cihazı bulundurulacak. Otomatik olarak çalışan cihazla, 112 ekipleri gelene oluşacak tehlikenin önüne geçilmesi planlanıyor.
Kalabalık yerlerde ‘Portatif Elektro Şok Cihazı’ kullanılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kalp krizine anında müdahale için Sağlık Bakanlığı yeni bir adım attı.  Kalabalık yerlerde otomatik olarak çalışan kalp cihazı bulundurulacak.

 

Kalbin durması ya da ritminin anormal bir hal alması sebebiyle kalp krizi geçiren kişiye uygulanabilecek elektrikli cihaz ile kalbi durmuş kişilere 112 ekibi gelene kadar müdahale edilebilecek.

Konu ile ilgili ‘’2016 Yılı Değerlendirme Toplantısı’’nda açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "112 çağrıldığında ve ekip olay yerine geldiğinde zaten onların elinde bu cihazlardan var. Bunu kullanabilirler ama aradan 5-10 dakika geçmiş olabilir. Bu nedenle, özellikle alışveriş merkezleri gibi yoğun yaşanılan yerlerde, bu cihazlar bir yere monte ediliyor, camlı yangın düğmeleri gibi. İhtiyaç halinde, oradan alınabilecek cihazlar olacak. O civarda, bunu kullanabilecek eğitilmiş personel de oluyor. Onlar, bunları kullanacaklar, yetkilendireceğiz." dedi.

kalp krizi
elektroşok
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir