Medimagazin logo

KTÜ'lü bilim insanlarının 'akciğer ameliyatları için geliştirdiği teknik' uluslararası kabul gördü

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev yapan bilim insanları akciğer ameliyatlarında yeni bir teknik geliştirdi. Bu tekniğin uluslararası kabul gördüğü belirtilirken Prof. Dr. Celal Tekinbaş, "Bu yöntemi şu ana kadar 11 hastaya uyguladık. Hiçbir hastamızda sorun olmadı, yüzde 20-40 oranında olan bir komplikasyonu biz yüzde 2-4 oranına düşürdük" şeklinde konuştu
Kaynak: AA
KTÜ'lü bilim insanlarının 'akciğer ameliyatları için geliştirdiği teknik' uluslararası kabul gördü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı tarafından akciğer ameliyatlarında geliştirilen yeni teknik, uluslararası alanda da kabul gördü.

KTÜ Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Celal Tekinbaş başkanlığında, Prof. Dr. Atila Türkyılmaz ve Doç. Dr. Bekir Sami Karapolat’dan oluşan ekip tarafından geliştirilen teknikle akciğer ameliyatı sonrası oluşabilecek hava yolu açılmasıyla ilgili komplikasyonların önüne geçilebilmesi hedefleniyor.

ULUSLARARASI DERGİDE YAYINLANDI


Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Celal Tekinbaş, geliştirdikleri yönetimin dünya tıp literatürü açısından da kabul gördüğünü söyledi. Kendileri tarafından geliştirilen bu cerrahi yöntemin uluslararası önemli bir dergide yayınlandığını belirten Tekinbaş, şöyle konuştu:

“Dünyada her yıl farklı hastalıklar nedeniyle çok sayıda akciğer ameliyatı yapılmaktadır. Bu ameliyatlar gerek akciğerin hayati bir organ olması ve gerekse de konumlandığı yer itibarıyla birçok komplikasyona neden olabilmektedir. Bu komplikasyonlar sakat bırakmaktan, hastanın kaybedilmesine kadar önemli olabiliyor. Geliştirmiş olduğumuz bu yöntem, ölümle sonuçlanabilecek önemli bir komplikasyonu ortadan kaldırabilecek bir yöntemdir.”

KOMPLİKASYON ORANI 10 KAT AZALDI

Yöntemi daha önce hiç kimsenin uygulamadığına dikkati çeken Prof. Dr. Celal Tekinbaş, “Bu yöntemi şu ana kadar 11 hastaya uyguladık. Hiçbir hastamızda sorun olmadı, yüzde 20-40 oranında olan bir komplikasyonu biz yüzde 2-4 oranına düşürdük. Yaklaşık 10 kat bir azalmayla ki bu tür ameliyatlarda yüzde 2 ya da 4’lük komplikasyon oldukça düşük bir komplikasyondur ve başarılı bir sonuçtur. Hastalarımız da şifa ile taburcu edildi ve hiçbir problem olmadı.” diye konuştu.

Tekinbaş, daha önce yaptıkları ameliyatları ve dünyada kullanılan belli yöntemleri baz alarak böyle bir teknik geliştirdiklerini anlattı.


Kısa sürede yaptıkları başarılı ameliyatların duyulduğuna işaret eden Tekinbaş, “Ülkenin birçok yerinden hasta kabul ediyoruz ve güvenle bu yöntemi uyguluyoruz. Bu bizim, ülkemiz ve üniversitemiz için önemli bir gelişmedir. Biz bir adım attık ve bizden sonrakiler bunu devam ettirecektir.” dedi.

ktü
tıp fakültesi
prof. dr. celal tekinbas
Yorum (5)
Hasan Akdemir
Onca yanlış tedavi davası, hakaret, saldırı haberinden sonra memlekette kendi mesleğini geliştirmek için çalışıp kadir kıymeti dünyada da bilinenler var diye insan gevşeyiveriyor.
30
Cevapla
Jin
Son 2 ayda kadın doğumcu 6 tane doçent yakın arkadaşım Afili ye universiteden kadro verilmediği ve verilenlerin yarı si kadar ücretle çalışıp gecinemedigi için istifa etti. Bunlar sadece benim tanıdıklarm.eğitimde hizmette dibe vuracak bakanlık.
0
Cevapla
Ahmet
Nasıl bir teknik.,?
0
Cevapla
Duygu balamir
Bu teknigin adı nedir? Cok fazla sayıda komplikasyondan dolayı kaybedilen hastalar var, Umarım böyle duyarlı bilim insanlarımız zamanla daha cok çogalır.
0
Cevapla
Ali
Trakea retansiyon sütürleri iyi bir fikir ve uygulama da güzel olmuş. Ancak %20-40 diye bir komplikasyon oranı yok zaten, biraz reklama yönelik olmuş. Çene sütürü de iş görüyor çünkü. Yine de tebrik ederim, bol vakalar dilerim.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir