Medimagazin logo

Metformin'in insan yaşamını 120 yaşa kadar uzatabileceği umut ediliyor

İnsan yaşamını 120 yıla kadar uzatması umut edilen diyabet ilacı önümüzdeki yıl insanlar üzerinde denenecek. İlaç farelerde yaşam süresini yüzde 40 artırdı
Kaynak: SABAH
Metformin'in insan yaşamını 120 yaşa kadar uzatabileceği umut ediliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ABD'de önümüzdeki yıl insanlar üzerinde denenmeye başlanacak diyabet ilacı Metformin'in insan yaşamını 120 yaşa kadar uzatabileceği umut ediliyor. İlacın yaşlanmayı geciktirdiğini keşfeden Kaliforniya'daki Buck Yaşlanmaya Karşı Araştırma Enstitüsü uzmanları, testlerin olumlu sonuçlanması halinde 70 yaşındaki bir kişinin biyolojik olarak 50 yaşındaki bir insan kadar sağlıklı olabileceğini bildirdi. 25 yıldır yaşlanma süreci üzerinde çalışan, araştırmayı yürüten İskoç bilim adamı Prof. Gordon Lithgow, "Eğer yaşlanma sürecini hedef alıp yaşlanmayı yavaşlatabilirseniz, tüm hastalıkları ve yaşlanma patolojisini de yavaşlatabilirsiniz" diyor. ABD'de ilaçlarla ilgili deneysel çalışmalara onay veren Gıda ve İlaç İdaresi'nin de destek verdiği Metformin testinde yaşlanmayla ilgili sırların çözüleceğini belirten Lithgow, "Bundan 20 yıl önce yaşlanma biyolojik bir bilinmezlikti, ancak şimdi bu sürecin nasıl oluştuğunu anlayabileceğiz" diye konuştu. 

YENİ NESLİN UMUDU 
Uzmanlar, bağırsak solucanı ve fareler üzerinde denenen Metformin'in solucanlarda yaşlanmayı geciktirip, daha uzun süre sağlıklı kalmalarına, farelerde ise yaşam süresini yüzde 40 oranında artmakla kalmayıp kemiklerini güçlendirdiği belirtiliyor. Bu verilerden yola çıkan uzmanlar, sözgelimi İngiltere'de bugün doğan bir kız bebeğin ortalama bebeğin yaşam ömrünü 82.2, erkek bebeğin ise 78.8 olarak öngörürken, testlerin olumlu çıkması halinde yaşam süresinin yaklaşık yüzde 50 artacağı hesabını yapıyor. 

3 BİN DENEK ÜZERİNDE TEST EDİLECEK
Önümüzdeki yıl Buck Enstitüsü'nde testleri başlayacak olan 'Metformin ile Yaşlanmayı Önleme Hedefi' isimli klinik çalışmada 3 bin kadar denek 70-80 yaşları arasındaki kanser hastası olan veya olma riskine sahip olanlarla, kalp rahatsızlıkları ve bunama hastaları arasından seçilecek.

arastirma
metformin
yaslanma
metformin ile yaslanmayi onleme hedefi
yaşlanmayı önleme
Yorum (18)
bigmücahid2002
İlacın ismi yanlış olmasın ? Çünkü metformin 40 yıldır diyabette verilen bir ilaç
8
Cevapla
MURATUYAN
Belki de biz, diyabetiklerin,metforminle kan şekerini regüle ettiğimiz için daha uzun yaşadıklarını sanıyoduk :)
2
Cevapla
Birol Vural
-Beslenme düzeni + Egzersiz + Sıkıntısı en aza indirilmiş yaşam > İlaç(ilacın yan etkileri, bilinmeyen yan etkileri?, ilaca bağımlılık!!!) ve eşittir sağlıklı uzun yaşam. -Fare eşit değil İnsan
7
Cevapla
kemal yesilcimen
BİLİMİN GELDİĞİ SON NOKTA : HERKES RIZKINI YER California’daki Buck Yaşlılık Araştırmaları Enstitüsü, şimdi ‘metformin’ ile ilgili daha geniş çaplı bir araştırma yapma kararı aldı. Araştırmaları yönetecek, Profesör Gordon Lithgow konuyla ilgili İngiliz Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada bu ilaç sayesinde 70’li yaşlarındaki bir insanın ‘biyolojik yaşını 50’ye çekebileceklerini düşündüğünü söyledi. Her gün tek bir tablet olarak alınması planlanan metforminin hücrelerin içindeki oksijen miktarını artırarak yaşlanma sürecini yavaşlattığı düşünülüyor. Birkaç yıl içinde piyasaya sürülmesi planlanan ilacın Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkların gelişimi üzerindeki etkisi de belirlenmeye çalışılacak. Uzmanlar, 110 ile 120 yaşına kadar sağlıklı bir şekilde yaşanmasının mümkün olabileceğini düşünüyor. Hastalıkları parça başı tek tek tedavi etmek çok masraflı ve zahmetli olduğu için, Batıda yeni bir akım küresel sağlık anlayışını kökten değiştirmek istiyor. Bu yeni akım, yaşlanmanın geciktirilmesiyle yaşlanma nedeniyle ortaya çıkan bir düzine hastalığın 20 yıl ertelemesinin, bu hastalıkların önlenmesi anlamına geleceğini iddia ediyor. Böylece hastane doktor BT MR Radyoterapi, kemoterapi, ameliyatlar, ilaçlar... hayatın anlamsız şekilde tüketilmesi yerine, sağlıklı, uzun ve hastalıklardan uzak, anlamlı bir hayat yaşamak mümkün olacak. Bu yeni akım FDA ile yaptıkları görüşmede bu konuda araştırma yapılmasını nihayet kabul ettirdiler. Bu konuda kullanılacak birçok yöntemden ilki, metforminin denenmesi. Metformin zaten diyabetik hastalarda yaygın olarak kullanılıyor. İkinci yöntem ise haftada iki gün 600 kaloriyi geçmeyen diyet. Bu tedaviler IGF miktarını azaltarak hastalıkları önlüyor ve ömrü uzatıyor. Şimdi geniş çaplı araştırmalar başlayacak. Bilimin geldiği son nokta, gördüğünüz gibi bizim atasözümüz : Herkesin rızkı ayrılmıştır ve herkes ancak rızkını yer. Rızkı bitince hayat sona erer. Rızkını ister hızlıca tüket ve erkenden git. İstersen idareli kullan ve uzun yaşa. Aynı şekilde insanın aldığı nefes ve kalbinin atım sayısı da sabittir. Bu sayı ve süre ne bir saniye uzar ve ne de bir saniye kısalır. Bu yöntem kalbi yavaşlatan ilaçlarla zaten uygulanıyor. Karar sizin.
5
Cevapla
cansu
Allah bütün canlılara bir ömür vermiş.Vakti ve zamanı geldiği an o ömür bitecektir.Bütün hastalıklar,kazalar vs sebeptir.Peki bu araştırmayı yapanlar diğer hastalıkları,kazaları,zehirlenmeleri vs düşünmüyorlar mı? Ölüm vakti geldiği an onu ne bir doktor nede ilaç kurtarır..
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir