Medimagazin logo

Muayenehanesi olan doktorlar da döner sermaye alabilecek

Anayasa Mahkemesi, özel muayenehanesi bulunan veya özel hastanede de çalışan üniversite öğretim üyesi doktorlara, üniversite ödeneği ve ek ödeme yapılamayacağına ilişkin, kanun hükmünü iptal etti
Muayenehanesi olan doktorlar da döner sermaye alabilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Anayasa Mahkemesi, özel muayenehanesi bulunan veya özel hastanede de çalışan üniversite öğretim üyesi doktorlara, üniversite ödeneği ve ek ödeme yapılamayacağına ilişkin kanun hükmünü iptal etti.

Ankara'da bazı doktorlar, özel hastanede de çalıştıkları veya özel muayenehane açtıkları gerekçesiyle kendilerine üniversite ödeneği ve ek ödeme yapılmamasına ilişkin, işlemlerin iptali için dava açtı.

Ankara 4. İdare Mahkemesi ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi İkinci Dairesi, baktıkları davalarda, uygulama konusu kamuoyunda, "Tam gün yasası" olarak bilinen 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'na 19 Kasım 2014 tarihli 6569 Sayılı Kanun ile eklenen geçici 70. maddesinin iptaline karar verilmesi istemiyle, ayrı ayrı Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu.

Yüksek Mahkeme, açılan 5 ayrı davayı birleştirerek, karar verdi.

Heyet, Kanun'un iptali istenen geçici 70. maddesinin birinci fıkrasını iptal etti.

İptal edilen hüküm şöyle:

"Tabip, diş tabibi ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olan öğretim üyelerinden, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla, mesai saatleri dışında serbest meslek faaliyetinde bulunmakta veya özel sağlık kuruluşlarında çalışmakta olanlara, bu faaliyetlerini sona erdirinceye kadar üniversite ödeneği ve ek ödeme ödenmez."

tam gün yasası
muayenehane
ek ödeme
anayasa mahkemesi
Yorum (13)
Mert
Binlerce hekim bir Allah'ın kurusu Döner odemesi alamazken, bu mazlumlari ne SB, ne Maliye gormezken bu karar adaleti sağlayamaz eyy AYM !!
14
Cevapla
Mehmet Demir
yani eğitim araştırma hastanesinde eşşek gibi çalışan akademik ünvanlı hekimlerin aldığı kamik ücret, meklilik mağduriyetleri ve ezilmeleri karşısında bu üniversite hastanesinde çalışan eşdeğer meslektaşlara verilen ayrıcalıklar insanı kahrediyor. Suçumuz Sağlık Bakanlığı Eğitim Araştırma hastanesinde namusumuzla çalışmak herhalde.
17
Cevapla
meraklı
mesai dışı derken? yapmayın allahaşkına hoca üniversiteden 11-12 arası ben idealistim geçinen en geç 2 de çıkar bakanlık bu saçmalığa, bu adaletsizliğe ne zaman dur diyecek? muaynehane haksa sağlık ocağında çalışandan üniversitede çalışan tüm hekimlere haktır. değilse değildir.
32
Cevapla
Erhan BULUT
Gözleri doyar belki..... kefenin cebi yok hocalar.... özelde para, muayenehanede para, hastanede para kardeşim o zaman çekin gidin devletin hastanesinden, düşün bu milletin yakasından...
18
Cevapla
Türker EMRE
Erhan Bulut isimli kardeşim, Biz gidelim de peki kim bakacak bu hastalara? senin bakacak halin yok herhalde! Bu iş külhan beylikle olmaz. Madem öyle mecburiyi kaldır, gücün yetiyorsa yurt dışından doktor getir de seni anlasın! Galiba doktorları tarlada falan yetişiyor sanıyorsun...Neyi bedava alabiliyorsun ki sağlık bedava olsun. Senin canından daha değerli neyin var ki! Arabana ödediğin bakım parası kadar sağlık için ödeme yapıyor musun? İstersen hastalanmayı yasak eden bir torba yasa çıkarın da bu iş olsun bitsin. Sağlık işi hukuk gibi olamıyor maalesef. Tıbta gerçek kurallara uyarsan hayatta kalırsın yoksa geberirsin, işte siz tam da bu noktayı anlayamıyorsunuz..Sen yaptın oldu olmuyor. Gerçek ne ise bedelini mecburen ödemek zorundasın.Aziz SANCAR iyi ki bu ülkeden gitmiş, yoksa bırakın nobeli, sen kimsin defol git deyip aşağılanırdı. Tıpkı senin yaptığın gibi...
30
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir