Medimagazin logo

Pilottan acil iniş talebi: Kanaması var ama hastanın kendisi zaten doktormuş

Türk Hava Yolları'nın (THY) Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan İstanbul'a gelen Airbus 330 tipi uçağında hamile bir yolcu rahatsızlanınca uçağa iniş önceliği verildi. Yolcuyu havalimanında doktor karşılarken, olayla ilgili konuşmalar telsizlere yansıdı.
Pilottan acil iniş talebi: Kanaması var ama hastanın kendisi zaten doktormuş
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL-Yerel saatle 22.34'te Malezya'nın Kuala Lumpur Havalimanı'ndan havalanan TK61 sefer sayılı Türk Hava Yolları'nın Airbus 330 tipi uçağının, pazar günü İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaştığı sırada hamile bir yolcu rahatsızlandı. Doktor olduğu öğrenilen yolcuyla ilgili durumu kabin ekibi de hemen kokpit ekibine bildirdi. THY pilotu da, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi ile bağlantıya geçerek hasta yolcuyla ilgili kontrolöre bilgi verdi ve iniş önceliği istedi.
"HASTANIN KENDİSİ DOKTORMUŞ"
Pilot doktor olan yolcunun hamileliği ile ilgili sıkıntısı ve kanaması olduğunu belirterek, "Şu an kanaması var ama hastanın kendisi zaten doktormuş" dedi. Bunun üzerine kontrolör uçağa iniş önceliği verdi ve iniş sırasına aldı. THY uçağı saat 03.57'de Atatürk Havalimanı'na indikten sonra rahatsızlanan yolcu sağlık kontrolünden geçtikten sonra havalimanından ayrıldı. Yolcunun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

turk hava yollari
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir