Medimagazin logo

Recep Akdağ: Kayıt dışı çalışan hekimler için kura açacağız

TGRT Haber televizyonunda Batuhan Yaşar’ın sorularına cevap veren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarının özlük hakları ve gelirleri ile ilgili bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını söyledi.
Recep Akdağ: Kayıt dışı çalışan hekimler için kura açacağız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Terörle mücadelenin devam ettiği Doğu ve Güneydoğu’da personel alanında yaşanan olumsuzluklara ilişkin açıklamada bulunan Bakan Akdağ,

“Orada bizi biraz üzen bir husus var. Arkadaşlarımızın çok önemli bir bölümü devlet hizmeti yükümlülüğünü yaptılar ya da yapıyorlar. Bir kısım arkadaşımız da devlet yükümlülüğünü yapmadan başka şehirlerde kayıt dışı çalışıyorlar. Bu orada hizmetleri yapan arkadaşlarımıza haksızlık, bölge halkı konusunda noksanlık oluşturuyor. Bunu özel sektör ile görüştük. Bu Ramazan Bayramı’ndan sonra kayıt dışı arkadaşlarımız için bir kura tertip edeceğiz, gidecekler vazifelerini yapacaklar. Bende bir hekimim, doktorlara devlet hizmeti yükümlülüğü gibi mecbur bırakıcı uygulamalar yapmak istemem, bu bir zorunluluk, başka çare yok. Adaleti tahakkuk ettirmek açısından da bunu herkese koyuyoruz. Bir taraftan devlet hizmeti yükümlülüğünü çalıştırarak, öbür taraftan imkanları iyileştirerek, bu arkadaşlara ödediğimiz ücretleri artırarak bu meseleyi çözmeye gayret edeceğiz. O bölgelerde çalışan insanların daha fazla kazanmak haklarıdır”

diye konuştu.
 

mecburi hizmet
devlet hizmeti yükümlülüğü
recep akdağ
Yorum (6)
uz.dr.
''Adaleti tahakkuk ettirmek açısından da bunu herkese koyuyoruz'' Evet mecburi hizmet herkese var ama ADALET yok.Aynı mecburi hizmet kurasına giren aynı branştan iki hekimden biri Şırnak,Hakkari...giderken diğeri İzmir,Mersin,Antalya vb illere gidiyorsa adalet bunun nersinde.Bu ülkede mecburi hizmet torpili olmayana var kimse kimseyi kandırmasın. Adalet nasıl sağlanır hiçbir mazeret kabul edilmeksizin herkesin istisnasız 5.6.bölgede mecburi hizmet yapması kuralı getilir işte o zaman adalet olur.Herkes 5.6.bölgeye giderse sürede düşer 500 gün 200-25o gün olur. Bakın bir önceki mecburi hizmet kurasında eşi özel sektörde çalışanın ei mazereti kabul edilmedi son kurada kabul ediliyor bu nasıl bir adalet.
58
Cevapla
Melahat
Ankaranın göbeğinde neden olduklarını herkes biliyor, bebek ölümleri!!!!!
8
Cevapla
Ali goder
Tabi zorunluda istanbul ankara eğitim hastanelerine atananlarda var hakkı yerine getirmek istiyorsan bu ülkede zorunlu hizmet yapmayan tonla adam var benim ömrümü çaldı bu ülke boş boş konuşmanın anlamı yok sen özelde kayıt dışı çalışanları tespit edeceğine zorunlusunu paşalar gibi hiç yapmayanları tespit ette önce onları gönder
3
Cevapla
ALİ
dr a maaş zammı ne oldu?
1
Cevapla
Emrullah
Emekli hekim ve Kurum hekimi maaşlarına acilen zam yapmalıdır.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir