Medimagazin logo

Sağlık Bakanı: 5 binin üzerinde personel açığa alındı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ CNN Türk te yaptığı açıklamada FETÖ darbe girişimine yönelik 5 binin üzerinde sağlık personelinin açığa alındığını söyledi.  
Sağlık Bakanı: 5 binin üzerinde personel açığa alındı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı kamu personeline yönelik çalışma kapsamında, "5 gündür bizzat benim de içinde olduğum, komisyonlarla çok yoğun çalışıyoruz. 5 binin biraz üstünde Sağlık Bakanlığı personelini biz de OHAL kararnamesi çerçevesinde, değerlendirmiş ve gereğini yapmış olacağız." dedi.

Akdağ, CNN Türk Televizyonu'nda katıldığı canlı yayınında, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi, soruları yanıtladı.

Darbe girişimine direnen ve Turgut Özal Üniversitesi Hastanesi'nde götürülen bir yaralının doktorlar tarafından tedavi edilmediği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Bakan Akdağ, bu iddiaların kendilerine de geldiğini ve tutanakla tespit edilerek, haklarında soruşturma başlatıldığını kaydetti.

- "Birtakım kıstaslar kullandık"

Sağlık Bakanı Akdağ, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı kamu personeline yönelik çalışma kapsamında, Bakanlık'ta yapılan çalışmalar hakkında ise şu bilgileri paylaştı:

"5 gündür bizzat benim de içinde olduğum, komisyonlarla çok yoğun çalışıyoruz. OHAL kararnamesi yayımlandıktan sonra bunu biraz daha yoğunlaştırdık. 5 binin biraz üstünde Sağlık Bakanlığı personelini biz de OHAL kararnamesi çerçevesinde değerlendirmiş ve gereğini yapmış olacağız.

Bunların içerisinde doktorlar, hemşireler, personel, yöneticilerden de var. Sağlık Bakanlığının aşağı yukarı 500 bine yakın çalışanı var. Bu personel içerisinde, şu anda tespit edebildiğimiz böyle bir sayı var. Birtakım kıstaslar kullandık. OHAL kararnamesinde bir liste yayımlandı. Belli sendikalar, dernekler vakıflar... FETÖ terör örgütüne mensup olduğu belirlenmiş olan. Örneğin, bu sendikalardan birine üye olanlar bizim bu listemizde var. Zamanında Bank Asya'ya orayı desteklemek için hesap açtıranlar, önemli ölçüde para yatıranlar var. Bütün bunları çok objektif bir şekilde çalıştık. Bir taraftan da kendi yerel istihbaratımızı, polis istihbaratımızı, elimizde ne kadar delil olabilecekse, kısa süre içerisinde bunların hepsini bir araya getirdik. 5 binin üzerinde sayı ortaya çıktı. Bunu değerlendireceğiz, komisyonlar kuruyoruz. Doğrudan münasebeti bulunanlar, bu örgütle ilişkisi bulananlar, örgüte yardım edenler, örgüte ait vakıf ya da derneğe üye olanlar, bunlar devlet memuriyetinden de çıkarılacak."

 

fetö
sağlık bakanı
sağlık personeli
Yorum (6)
Kamil
Umarım kredi kartı kullananlara dokunmaz, destek amaçlı yüksek meblağlı para yatıranlara dokunurlar. Stresten 10 gündür uyku girmedi gözüme.
7
Cevapla
dr gh
sayın bakanım son 5 yıl içinde doçent olanları, askeri doktor ve rütbeli askerlerin doktor olan eşlerini araştırın, inanılmayacak kadar çok kişi var, millete değilde pensilvanyaya hizmet eden bu hainleri inşalah biran önce temizlersiniz içimizden
4
Cevapla
Halil
Açığa alınanlar nasıl öğrenebilir? Pbs de görünür mü acaba.
0
Cevapla
Kaan Aktürk
Sağlık Bakanlığı'nda Doçent olanların doçentlik jürileri incelensin. Bu juriler eğer FETÖ'cülerden oluşuyorsa doçentlik ünvanları geri alınsın. Ayrıca başasistanlık sınavları lütfen iyi araştırılsın. Meydanları dolduran bu millet saf yerine konmasın artık...
9
Cevapla
hakan
öncelikle sayın bakanımıza dikkatli davranıp kılı kırk yardıkları için teşekkür ederiz. benim gördüğüm kadarıyla bu hainlerin bankasına para yatırmış kredi kartını kullanmış okuluna çocuğunu göndermiş gazetesine abone olmuş sendikasına üye olmuş binlerce memur veya serbest çalışan darbe yapacaklarını beklemiyor olaya sadece siyasal görüş ayrılığı noktasında yaklaşıyorlardı. çok pişman olan , allahım biz ne yapmışız diye içi içini yiyen insanlar için son bir pişmanlık hakkı verilmeli. hala dik dik paraleli savunanlar mutlaka olacaktır , onlar sonucuna katlanmalı ama kötü niyet beslemeden sadece muhalif görüş düşüncesiyle hareket edenlere yardımcı olunmalı. bu çok büyük bir ders oldu milyonlar için. bu dersi almayanlar zaten takip altında olacaklardır ve tekrarlarlarsa cezalandırılmayı göze alacaklardır. masum gerçekten iyi niyetli anadolu insanına bir şans daha verilmeli.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir