Medimagazin logo

Sağlık Bakanı: Doktorları özel sektörde çalışan eşinin yanına göndermeyeceğiz

"Biz doktorları stratejik personel kabul ediyoruz"
Sağlık Bakanı: Doktorları özel sektörde çalışan eşinin yanına göndermeyeceğiz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Biz doktorları stratejik personel kabul ediyoruz, özel sektörde çalışan eşinin yanına bundan sonra yollamayacağız" dedi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Recep Akdağ, GAP Tarımsal Eğitim Merkezinde çeşitli illerden geçici gelen ve kentte gebe takibi yapan sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Akdağ, sağlık çalışanlarının her anlamda çok önemli hizmetlere imza attığını belirterek, gayretlerinden dolayı katılımcılara teşekkür etti.

AKP hükümetleri olarak her anlamda önemli işlere imza attıklarını ve sağlık alanında önemli mesafe katettiklerini aktaran Akdağ, Şanlıurfa'ya ise pozitif ayrımcılık tanıdıklarını söyledi.

"Kentte gebe ölüm oranları yüksek"

Bakan Akdağ, kentte gebe ölüm oranlarının yüksek olduğunu, bunun önüne geçmek için gayret ettiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bana göre çok hayırlı bir iş için geldiniz. Şanlıurfa, bütün çabalarımıza rağmen gebe ölümlerinin maalesef yüksek kaldığı bir il dolayısıyla buradaki personelimizle annelere yeterince yardımcı olamayacağımızı düşündük, böyle bir acil eylem planı yaptık. Bu adeta bir kriz yönetimi, böyle zamanlarda hızlı davranmak. Hepiniz mesleğiniz gereği bir anne ölümünün ne kadar trajik olduğunu bilirsiniz. Her can her beden önemlidir. Allah'ın yarattığı mukaddes bir varlıktır. Çünkü insan eşrefi mahlukattır. Yani kim olursa olsun, hangi dinden, inançtan, dilden, ırktan, yaştan fark etmez ama anne ölümü bana çok ağır gelmiştir. Allah hiç kimsenin başına vermesin çünkü anneler genellikle peşlerinde yetim çocuklarını bırakıyorlar. Çok ağır bir şey. Elimizden gelirse bizim bunu sıfıra indirmemiz lazım. Türkiye'de 2003 yılında benim ilk bakanlık dönemimde anne ölüm oranı her 100 bin hamilede 70 civarındaydı, biz bunu 15'lere kadar indirdik ama Şanlıurfa'da bu sayı daha yüksek, bu oranı dahada aşağı indirmemiz lazım onun için buradasınız."

 

"Doktorları özel sektörde çalışan
eşinin yanına göndermeyeceğiz"

Kentin sağlık sorununu çözmek için hem hastane hemde personel anlamında çalıştıklarını belirten Akdağ, sağlık çalışanlarının bu gibi kentlerden gitmesinin önüne geçmek yeni düzenlemeler yapacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yeni bir Bakanlar Kurulu kararını şu günlerde çıkarmak üzereyiz, önümüzdeki hafta muhtemelen çıkacak. O da şu, özel sektörde eşi çalışan bir doktor, eğer eşi bir sene başka bir kente özel sektörde çalışmışsa, sigortası ödenmişse, buradaki doktor onun yanına eş durumundan gidebilirdi. Bunun da tedbirini alıyoruz. Biz doktorları stratejik personel kabul ediyoruz, özel sektörde çalışan eşinin yanına bundan sonra yollamayacağız. Bu doktorlar açısından belki hakikaten onları zorlayıcı karar. Beni bağışlasın doktor arkadaşlarım ama başka da bir çaremiz yok. Ne yapıp edip buralardaki sağlık çalışanlarımızın sayısını inşallah artıracağız."

Toplantının ardından partililerle hatıra fotoğraf çektiren Bakan Akdağ, daha sonra Şanlıurfa Valiliği Toplantı Salonuna geçerek, sağlık çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

eş durumu
stratejik personel
sağlık bakanı
özel sektör
Yorum (7)
ırgat
korkumdan yorum yazamıyorum!...yorum yok!
10
Cevapla
ahmet
bence doktorları hastanede zincirlersek kesin sonuç alırız
6
Cevapla
ali candan
sizden de böylesi bir müthiş icraat beklenirdi...alkışlıyorum.
5
Cevapla
Acil
İyide naklen atama da doğru düzgün yer açılmıyor mecburi hizmet kuralına mersin toros devlet hastanesi kadro açmış. Benim aile butunlugume engel olacaksa naklen atama hakkı ver bari torpilliler mecburide bile adanadan doğuya gitmezken torpil olmayan 10 yıl doğuda kalsın ne güzel. En azından mecburi hizmet sonrası stratejik personel hizmeti bitti kabul edinde özel sektörde doktor olmaya muhtaç olmayalım.
3
Cevapla
Dr. Mert
Ben bunca yıllık meslek hayatımda Recep Akdağ kadar doktorun hakkını elinden alan bir sağlık bakanı görmedim. Tek işi sağlık çalışanlarının özlük haklarına saldırmak, mağdur etmek, hedef göstermek, mutsuz etmek, lanet olsun böyle mesleğe dedirtmek. Gittiğinde çok sevinmiştik kabus geri döndü.
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir