Medimagazin logo

Sağlık Bakanı: Şehir hastanelerinde hasta garantisi söz konusu değil!

TBMM Genel Kurulunda görüşülen Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile bağlı kurumların 2020 yılı bütçeleri üzerinde ilgili bakanlar, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
Sağlık Bakanı: Şehir hastanelerinde hasta garantisi söz konusu değil!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir hastaneleriyle ilgili kullanım, bakım ve hizmet bedellerinin olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Kullanım bedeli, 25 yıllık kira dönemi. Bu kira döneminde ne acil hizmetlerinde, ne poliklinik muayenelerinde, ne yatan hastada, ne doluluk oranında, ne ameliyatta herhangi bir taahhüt ve garanti söz konusudur, sadece hizmette, o da 5 yıllık süre, 25 yıl değil. 5 yıl sonraki süreçte bu hizmetleri satın almayabiliriz, almak zorunda değiliz. SUT fiyatları üzerinden görüntüleme ve laboratuvarı yüzde 70 eşit değerle şu an biz kamuda kendi hastanelerimizde bu hizmetleri satın alıyoruz. Benzer şekilde burada da yüzde 70'le almış oluyoruz. Yüzde 70'e kadar indirim sağlanıyor. Yüzde 70'ten sonra bir yüzde 40 indirim daha sağlanmış oluyor. Yani daha fazla indirim yapılmak için yapılıyor. Yani kirayı belirleyen bir unsur değil.

Koca, şehir hastanelerinde ihtilafta Londra Mahkemeleri yetkili olduğuna ilişkin iddiaya ilişkin, "Yurt dışı tahkim seçeneğinin sadece finansörlerle olan uyuşmazlıklara ilişkin olarak Türk hukuku uygulanmak şartıyla getirilmiştir. Yüklenicilerle olan uyuşmazlıklarda ise Türk mahkemeleri yetkilidir." ifadelerini kullandı.

 

 

 

sehir hastaneleri
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir