Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı, Manisa'daki asker zehirlenmelerine ilişkin raporu açıkladı

Sağlık Bakanlığı, Manisa'daki asker zehirlenmelerine ilişkin yeni bir araştırma raporunun açıklandığı iddiasını yalanladı. 22 Haziran'da tamamlanan ilk raporun ise bugün Manisa Valiliği'ne ulaştığı öğrenildi.
Sağlık Bakanlığı, Manisa'daki asker zehirlenmelerine ilişkin raporu açıkladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

A Haber ve Sabah gazetesinin bugün yayınladığı haberde, yeni açıklanan rapora göre suların temiz çıktığı, yemekte mikroorganizma tespit edildiği öne sürülmüştü.

hürriyet.com.tr'ye konuşan Sağlık Bakanlığı kaynakları bugün bu yönde bir açıklama yapılmadığını duyurdular. A Haber ve Sabah bunun üzerine söz konusu haberi geri çekti.

Manisa’da 4 zehirlenme vakasından ikisi 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’nda yaşanmıştı. İlk zehirlenme 23 Mayıs’ta, ikincisi ise 17 Haziran’da olmuştu. Albay Arif Seyhun Kışlası’nda 17 Haziran’da çok sayıdaki askerde ortaya çıkan bulantı ve kusma şikâyeti üzerine, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın talimatıyla Halk Sağlığı Kurum Başkanı İrfan Şencan başkanlığındaki enfeksiyon hastalıklıkları, epidemiyoloji, klinik toksikoloji ve mikrobiyoloji laboratuvar uzmanlarından oluşan 12 kişilik uzman ekip Manisa’ya giderek incelemelerde bulundu.

Sağlık ekibi, 23 Mayıs’taki olaya ilişkin ilk inceleme raporunu 22 Haziran'da tamamlamıştı. Raporda, “Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Seyhun Kışlası’nda 23 Mayıs’ta meydana gelen olayın salmonellaya bağlı olduğu kesinleşmiştir. Konuyla ilgili rapor hazırlanarak Manisa Valiliği’ne iletilmiştir” denilmişti.

Bakanlığa göre bugün yeni bir rapor verilmesi söz konusu değil.

VALİLİK: RAPOR BİZE YENİ ULAŞTI

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise bugün yaptığı açıklamada ilk raporun kendilerine yeni ulaştığını bildirdi. DHA'nın haberine göre 140 sayfalık raporu "fazla inceleyemeden Milli Savunma Bakanlığı’na gönderildiğini" dile getiren Vali Güvençer şu ifadeleri kullandı: 

"Ekleriyle birlikte yaklaşık 140 sayfalık ayrıntılı bir çalışma. Gıdaların hepsi tek tek incelenmiş. Raporları ortaya konmuş. Özetlemesi zor bir rapor. Bundan sonra hem adli hem de idari soruşturma aşamasında raporda yazılan her unsur ayrıntılarıyla değerlendirilecek. Raporun bir kısmını ele alınacak hüküm verilecek bir rapor değil. Bundan sonra adli ve idari soruşturmacılar bu rapordan yola çıkarak sonuca varacaklardır."

manisa
zehirlenme
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir