Medimagazin logo

Sağlık turizminde büyük adım

Sağlık Bakanlığı himayesinde 18-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek "Global Sağlık Turizmi Zirvesi ve Fuarı" tanıtıldı
Sağlık turizminde büyük adım
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Başkentte, Sağlık Bakanlığı himayesinde 18-22 Ekim tarihlerinde düzenlenecek "Global Sağlık Turizmi Zirvesi ve Fuarı" tanıtıldı.

ONKİM Kök Hücre Teknolojileri ve MEDİASA Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, sağlık turizminin Türkiye için önemini vurgulayarak, sağlık turizminin vazgeçilmez bir pazar olduğunu ifade etti.

"Rekabet ve iletişimin baş döndürücü hızla arttığı bir dönemde, katma değeri yüksek, sürdürülebilir, mevcut altyapı ve insan kaynağı ile ciddi girdilerin sağlanabileceği bir alan olan sağlık turizmi yıldız gibi parlamaktadır." ifadesini kullanan Çetindoğan, devletin, özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının bu alanda yapacağı planlama ve koordinasyon çalışmalarının önemli olduğunu kaydetti.

Demet Sabancı Çetindoğan

Çetindoğan, sağlık turizminin dünya ekonomisinde başlı başına bir endüstri haline geldiğini, sigorta, acente, eğitim, danışmanlık ve sosyal medya gibi alanların bilgi referanslı dönüşümlerini tetikleyerek öncü bir sektör rolü oynadığını söyledi.

Termal, medikal, yaşlı ve engelli turizmi gibi ayakları olan sağlık turizminde Türkiye'nin büyük rolü olduğunu belirten Çetindoğan, Türkiye'nin sağlık turizminin tüm ayaklarında hizmet verdiğini anımsattı.

Türkiye'nin hastane ve turizm kalitesinin dünya standartlarının üstünde olduğunu ifade eden Çetindoğan, Türkiye'nin bu alanda dünya pazarını kaçırmaması gerektiğini dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik de Türkiye'nin kamu politikalarında sağlık turizminin önemli olduğunu, bu konuda Sağlık Bakanlığının önemli çalışmalar yürüttüğünü anlattı. 

Etkinliğe, Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü ve Global Sağlık Turizmi Zirvesi ve Kongre Başkanı Hacı Ömer Tontuş, Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Başkanı Veli Sarıtoprak ile HHB EXPO Yönetim Kurulu Başkanı Şule Dayangaç, sağlık turizminin temsilcileri ve bazı diplomatlar katıldı.

"Global Sağlık Turizmi Fuarı"

"Global Sağlık Turizmi Zirvesi ve Fuarı", Sağlık Bakanlığı himayesinde Ekonomi Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığının destekleri ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği stratejik partnerliğinde yaklaşık 32 kurum, kuruluş ve derneğin katkısıyla 18-22 Ekim tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek.

Sağlık Turizmi Geliştirme, Destekleme ve Organizasyon Hizmetleri Derneği (SATUD) ve HHB EXPO fuar şirketince yapılacak fuarla eş zamanlı iki gün sürecek konferanslarda da uluslararası düzeyde sektör temsilcileri bir araya gelerek, sağlık turizminde yapılması gerekenleri masaya yatıracak.

 

sağlık turizmi
global sağlık zirvesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir