Medimagazin logo

Sağlıkta şiddeti önlemek için hastanelere X-Ray geliyor

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ı ziyaret ederek, sağlık çalışanlarının sorunlarını iletti.
Sağlıkta şiddeti önlemek için hastanelere X-Ray geliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Memiş ziyarette, şiddetin önlenmesi, yıpranma payının hayata geçmesi, performans sisteminin yeniden düzenlenmesi gibi konulardaki taleplerini iletirken Bakan Akdağ da açıklamasında, yıpranma payında son aşamaya gelindiğini, şiddetin önlenmesi için de hastanelere x-ray cihazının da pilot bölgelerde uygulanacağını söyledi.
 
ŞİDDET ACİLEN ÖNLENMELİ
Metin Memiş ziyarette, sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik ciddi ve kalıcı adımların atılmasını istedi. Memiş, Bursa’da yaşanan bıçak çekme olayının, ‘şiddette bıçak boğaza dayandı’ dedirttiğini belirterek, “Şiddet uygulayanların sağlık hizmetlerinin belirli bir süre SGK tarafından değil cebinden karşılanması, hastane ve acil servis girişlerine X-RAY cihazı konulması, şiddet uygulayanların ağır ceza suçundan yargılanması ilk etapta acilen hayata geçirilmelidir. Sağlık çalışanları şifa dağıtırken canından olmasın diyoruz. ” şeklinde konuştu.
 
PERFORMANS SİSTEMİ DEĞİŞMELİ
Metin Memiş, ziyarette ayrıca performans sisteminin değişmesini de isteyerek, bu yöndeki taleplerini iletti. Sağlık çalışanlarına faydalı olması için kurgulanan sistemin ciddi sorunlar ortaya çıkardığını belirten Memiş, performans sisteminden performans alınamadığını, dağıtılabilir döner sermayenin artırılması ve bazı giderlerin genel bütçeden karşılanması gibi seçeneklerin hayata geçmesini istedi.
 
BES’TEKİ DEVLET KATKISINA, BAKANLIK EK KATKI YAPMALI
Bireysel Emeklilik Sistemi’ni de gündeme getiren Memiş, “Bireysel Emeklilik Sistemi’ndeki 100 TL’lik Bireysel Emeklilik Katkı Payı’na devletimizin verdiği 25TL’lik katkıya, Sağlık Bakanlığı’nın 25 TL’lik ek katkı sağlamasını istiyoruz. Bu katkı ile sağlık çalışanlarımızın emekli olduklarında da daha iyi bir yaşam standardı yakalamasını istiyoruz.” dedi. Mesleki mali sorumluluk sigortasının bütün sağlık çalışanları için yapılmasını da isteyen Memiş, sözleşmeli sağlık çalışanlarının da kadroya alınması talebini dile getirdi.
 
BAKAN AKDAĞ: HASTANELERE X-RAY CİHAZI GELİYOR
Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise konuşmasında, şiddetin önlenmesi konusunda tedbirlerin artırılacağını, Sağlık-Sen tarafından önerilen hastane girişlerine X-RAY cihazı konulmasının da şiddetin yoğun olarak gözlemlendiği yerlerde pilot şekilde uygulanmaya başlanabileceğini söyledi.
 
YIPRANMA PAYINDA SON AŞAMAYA GELİNDİ
Yıpranma payı talebine de değinen Bakan Akdağ, bu konuda son aşamaya gelindiğini söyledi. Akdağ, sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde hayata geçmesi için yetkili kurullarda fikirlerini dile getirdiğini de belirterek, ekonomi yönetimi ile de görüşerek konunun sonuçlandırılacağını ifade etti.
 
12 BİN PERSONEL ALIMINI 20 BİNE ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Yalnızca hekimler için değil tüm sağlık çalışanları için mesleki mali sorumluluk sigortası yaptırılmasına da olumlu yaklaştıklarını ifade eden Akdağ, konuyu değerlendireceklerini söyledi. Sağlık alanında bu yıl Maliye Bakanlığı tarafından verilen onay doğrultusunda 12 bin alım yapılacağını ancak bunun 20 bine çıkarılması için görüşmelerin devam ettiğini sözlerine ekledi.
 

sağlıkta şiddet
sağlık sen
x ray
recep akdağ
hastanelere x ray
Yorum (5)
Cemil
Gelsin elbette ama öncelik Hekim maaşlarının Hakim-Savcı maaşlarından DÖRT misli düşük olmasıdır, önce buna bir çözüm üretin Sayın Bakanım? Emekli hekim maaşları ve Ek Ödemesi olmayan kurumlardaki hekim maaşlarını ne olur bir inceleyin, vallahi utanacaksınız..
11
Cevapla
Harun
Sayın bakan kurumda ki(tsm,müdürlükler) hekim maaşlarından haberiniz var mı ? Hekimlerin hem böylesi ağır şartlarda çalışıp hem de böyle komik maaşlara mecbur bırakılması adalet midir ? Siz bir doktor olarak bu durumdan ötürü bir utanç duyuyor musunuz ? Herhangi bir çalışmanız var mıdır ?
4
Cevapla
Dr.Cevdett
Şükürler olsun. Bu da iyi bir gelişme. Ancak önce insanın kafasındaki şiddeti yok etmek lâzım. Şiddetin (özellikle sıra beklemekten) en çok yaşandığı acillere bakanlığımız hekim takviyesi yapmalı. Acilde çalışan hekim 8 saatten fazla çalışmayacak şekilde kadro verilmeli. Kağıt üzerinde ''eğitim araştırma hastanesi'' görülen ancak asistanı olmayan hastane acillerine pratisyen hekim verilmeli. Taşıma suyla değirmen dönmez.
21
Cevapla
Özgür
X-ray şiddeti çözecek demek?çok akıllıca
13
Cevapla
c.t.
x ray cihazı şiddeti önleyecek ha ?? Vallahi bravo daha iyi bir çözüm düşünülemezdi... Laf ola beri gele.. Veya laf söyledi balkabağı...
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir