Medimagazin logo

SGK hapıyla canlı bomba!

32 ilde düzenlenen sahte reçete operasyonunda 109 kişi gözaltına alındı. Çetenin ilaçları Irak, Suriye, Özbekistan ve Hindistan’a gönderdiği belirlendi. Polis, bilinçte değişikliklere neden olan ilaçları örgütlerin canlı bombalar için kullandığı yönünde bilgilere ulaştı.
Kaynak: HÜRRİYET
SGK hapıyla canlı bomba!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri 8 ay önce düzenledikleri operasyonda sahte ilaçlar ele geçirdi. Yakalanan Suriye uyruklu kişinin bağlantılı olduğu isimleri takibe alan polis, sayıları 266 kişiye ulaşan bir çetenin izine ulaştı. Çeteyi emniyette bazı suçlardan kaydı bulunan B.A ile birlikte ikisi Suriyeli 5 kişi yönetiyor, bağlantı kurulan doktorlar kanser, hematoloji, epilepsi alanlarında kullanılan ilaçlara sahte reçete hazırlıyordu. İlaçlar bağlantılı olan eczacılardan alınıyordu.

ÖDEME SGK’DAN

Parasını SGK’nın ödediği ilaçlar Irak ve Suriye gibi savaş alanlarının yanı sıra Özbekistan ve Hindistan’a gönderiliyordu. Çetenin Suriye ve Irak’taki PKK unsurlarına ilaç gönderdiği de iddia edildi. Algıda, ruh hâlinde ve bilinçte geçici değişikliklere neden olan psikotrop madde içeren ilaçların örgütler tarafından canlı bambalarda kullanıldığı da belirtildi. Dün sabah saatlerinde İstanbul ile birlikte 32 ilde 2 bin 500 polisin katılımıyla operasyon başlatıldı. Gözaltı listesindeki 266 kişinin adreslerine girildi. Elebaşı B.A, 18’i doktor, 30’u eczacı 109 kişi gözaltına alındı. Diğer kişilerin yakalanması için çalışmalar devam ederken, operasyonda çok sayıda ilaç yurtdışına gönderilmek istenirken ele geçti.

PSİKOTROP İLAÇLAR

PİSKOTROP madde içeren ilaçlar merkezi sinir sisteminde etki yapıyor. Bu ilaçlar bilerek bilinç düzeyini değiştirmek, entojen olarak spiritüel amaçlı, zihni incelemek amaçlı ya da tedavi amaçlı olarak kullanılabiliyor. Birçok hükümet bağımlılık yaratan bu tür ilaçların üretimi ve satışları üzerine sınırlamalar getirmiş durumda.

psikotrop ilaclar
sgk
canlı bomba
terör
ilaç kaçakçılığı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir