Medimagazin logo

Sünnette tuhaf tarife

Yazın yaklaşmasıyla sünnet mevsimi başladı. Birçok hastane, kampanya adıyla sünnet ameliyatları gerçekleştiriyor.
Kaynak: ZAMAN - ÇAĞLAR AVCI
Sünnette tuhaf tarife
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hastanelerin sunduğu fırsat fiyatları, sigortalı hastalar için 250-500 lira arası değişiyor. Fakat vatandaş hakkını aradığında fiyat düşüyor. SGK hastanelere, sünnet için 54 lira öderken bunun iki katı yani 108 liranın da vatandaştan fark olarak alınabileceğini ifade ediyor. Çocuğunu Avcılar’da bir özel hastanede sünnet yaptırmak isteyen N.K., önce fiyatın 312 lira ile 462 arasında olduğu bilgisini aldı. Fakat SGK’dan araştırmayla hastanenin kendisinde alabileceği en yüksek ücretin 108 lira olduğunu öğrenen N.K., bu rakam üzerinden çocuğunu sünnet ettirecek.  Hasta Hakları Aktivistleri Derneği Başkanı Orhan Demir,  “Devlet alınabilecek fiyatı 108 lira olarak belirlemiş. Kampanyadan bahsedebilmek için bunun altında bir fiyat olması gerekir.” diyor. Demir, vatandaşlara, SGK’nın sitesinden hastadan alınabilecek en yüksek fiyatı öğrenip sonra hastaneye gitmeleri önerisinde bulunuyor.

sünnette
tuhaf
tarife
Yorum (5)
md
Arabamın sinyalinde sorun vardı servise gittim, 80 tl bakış parası (tamir işlemi gerçekleşse de, gerçekleşmezse de ödemek zorunda olduğum tutar) 70 tl ampul ve işçilik aldılar üstelik kasko ve sigorta tam olmasına rağmen. Sünnet 108+54=162 tl İşte devlet nezdinde bir penis fiyat olarak bir sinyal ampulüne denk geliyor.
6
Cevapla
ürolog
54 TL ye de sünnet olmaz, 162 Tl ye de!! benim ürolog olarak sünnete harcadığım zaman yarım saat değil ki!!. ameliyathaneden sıra alınması, yok ameliyathanede sıra beklemesi, pansumanı, kontrolü vs derken birkaç saatimi alıyor. Bu sürede poliklinikte birkaç hasta baksam hem daha az yorulup, daha az strese girerim, hem de daha fazla puan veya para kazanırım. Zaten sünnet tıbbi gerekliliği olan bir işlem veya hastalık değildir, dolayısıyla motivasyon olmadan çekilecek bir stres de değil. Haa, illa ürolog yapsın isteniyorsa, benim ücretim bu, istersen yaptırsın, ama 54 TL ye veya 2katı farkla 162 TL ye sünnet yapıcaksın diye beni zorlayamazsın. Adı üstünde '' sünnet'', farz değil!!!
11
Cevapla
İbrahim Ulman
Bu haberin değeri hastanelerin yasal olmayan ücret farkı almasında mı, yoksa yasal sünnet bedelinin herşey dahil 54 TL olmasında mıdır? Hadi bazı özel hastaneler öyle ya da böyle fark alarak yapıyor. Peki fark alamayan devlet ve üniversite hastanelerinde herşey dahil 54 TL'ye sünnetin mal edilmesi sizce mümkün müdür? Sünnetin genel anestezi ile yapılmasının en sağlıklı yöntem olduğunu bilir ve hep söyleriz. 54 TL sadece anestezi masrafını bile karşılamazken, saç traşı bedelinin biraz üzerinde olan bu rakama Türkiye sınırlarında sünnet yapan bir sünnetçi bulunabilir mi acaba? Hadi bulundu diyelim, peki hastanelerde doktorlar tarafından yapılan sünnet, sünnetçi sünneti ile eşit mi tutulmalı? Bu yıl sonundan itibaren ülkemizde sünnetçilerin sünnet yapması yasaklandı torba yasa ile. Peki sünnetçilerin yerini hekimler mi alacak? Bütün sorun sünnetçilerde miydi yani? Sünnetin yapıldığı ortam ve yöntem de sürekli yaşadığımız, sık sık haberlere konu olan sünnet komplikasyonlarında rol oynamıyor mu acaba? Tabu haline gelmiş bu konunun tartışılması ve ülkemizde en sık uygulanan ameliyat olan sünnetin uygun koşullarda ve yöntemlerle yapılması için mevcut koşullar sorgulanmalı, SGK tarafından gerçek asgari maliyetler belirlenerek vatandaşlar özel hastanelerin insafına bırakılmamalıdır. Hekim sorumluluğumuz bunu gerektirir. Derneğimiz bu konuda çalışmalarını sürdürmektedir. Prof. Dr. İbrahim Ulman Pediatrik Üroloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
3
Cevapla
Saim kartal
Siz Allah tan sünnetçi olmussunuz ya kaportacı olsaydınız iyi kazanırsınız sigortalardan.
1
Cevapla
YILDIRIM AKSOY
Elbette,54.00 tl de 108.00 tl de ne doktorun emeğinin ne de hastane giderlerinin karşılığıdır. Ancak, sünnet, farklı bir durumdur. hali vakti olanlar zaten, milyonları harcıyor ve büyük masraflarla debdebeli maksadını aşan,eğlenceler yapıyor. burada, halkın alt gelir gurubunun çocukları, ile kırsalda kendisi için 50 tl nin mana ifade ettiği, önemli bir nüfus söz konusudur. Seyyar sünnetçilerden, sağlık koşullarına ve hastahane ortamına geçiş süreci olan bu döneme başka açıdan bakmak gerekiyor.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir