Medimagazin logo

Terör sağlık hizmetlerini engelleyemeyecek

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Gedik, terör örgütünün her türlü saldırısı ve kışkırtmalarına rağmen, sağlık hizmetinin kesintisiz sürdüğünü vurguladı.
Terör sağlık hizmetlerini engelleyemeyecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Hikmet Selçuk Gedik, terör olaylarının yaşandığı bölgelerde sağlık çalışanlarının hedef alınmasına rağmen hizmetlerin kesintisiz devam ettiğini belirterek, "Hiç kimse merak etmesin, bize ihtiyaç olsa da olmasa da bütün imkanlarımızla orada olacağız" dedi.
 
Terör olaylarının yaşandığı Şırnak'ın Cizre ilçesinde incelemelerde bulunan Gedik, AA muhabirine değerlendirmede bulundu. "Güneydoğu, şu dönemde en fazla şefkatimize ihtiyaç olan yerlerden biri" diyen Gedik, bölgede terör örgütünün her türlü saldırısı ve kışkırtmalarına rağmen, sağlık hizmetinin kesintisiz sürdüğünü vurguladı.
 
Tüm sağlık personelinin özveriyle ve canı pahasına çalıştığını ifade eden Gedik, sağlık hizmetlerinin her koşulda devam ettiğini aktardı. Gedik, "Bakanlığımızın ve devletimizin hassasiyetini ortaya koymak için bölgeye gittik. Oradaki arkadaşlarımıza da bu mesajı verdiğimizi düşünüyorum. Hiç kimse merak etmesin, bize ihtiyaç olsa da olmasa da bütün imkanlarımızla orada olacağız" dedi.
 
Terörün sağlık çalışanlarını da hedef aldığına dikkati çeken Gedik, bölgede roketatarlarla saldırıların gerçekleştirildiğini, keskin nişancılarca sağlık çalışanlarının vurulmaya çalışıldığını, ambulansların kaçırıldığını ya da bombalandığını söyledi. Gedik, "Bölgede şu anda terörizmin her türlü iğrençliği yapıldı. Bunların hepsini herkes görüyor. En kısa zamanda bu yapılanlar, uluslararası kamuoyuna gösterilecek" diye konuştu.
 
"Öfke kontrolünü yaygınlaştırmamız gerekiyor"
 
Vatandaşlara yeni yılda huzur ve barış dilediğini belirten Gedik, "Yeni yıla nasıl başlarsanız öyle gider, derler ya ben de vatandaşlarımızın yeni yıla sağlıkla huzurla ve itidalli olarak girmelerini istiyorum" dedi.
 
Gedik, herkesin öfkesini kontrol etmesi gerektiğini vurgulayarak "Özellikle toplumumuzda öfke kontrolünü yaygınlaştırmamız gerekiyor. Daha tahammüllü, daha toleranslı ve birbirine karşı hoşgörülü bir toplum haline gelmemiz elzem. Yeni yılda da böyle bir toplumun oluşması, bu hoşgörünün toplumumuzda da yer almasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
 
Yeni yıl gecesi trafik kazalarının artma ihtimaline karşı da hastanelerde gerekli tedbirin alındığını aktaran Gedik, şunları kaydetti:
 
"Olağanüstü durumlara karşı bütün planlamalarımız var. Acil ve olağan dışı hallerde zaten koordinasyon merkezlerimiz var. Bütün A, B, C, D planlarımızın hepsi hazır. Hiçbir sıkıntı yaşanmadan bunu atlatacağımızı düşünüyorum. Vatandaşlarımızdan istediğimiz, hiçbir şeyin aşırısına kaçmadan tadında yapılmasıdır. Alkollü trafiğe çıkmayalım."

terör
cizre
cizre devlet hastanesi
acil saglik hizmetleri genel muduru
hikmet selcuk gedik
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir