Medimagazin logo

'Tıbbi yardımlar drone'larla taşınacak'

UPS Vakfı Üst Yöneticisi (CEO) Ed Martinez, daha önce Ruanda'da kan ve aşıları drone'larla taşıyacaklarını açıkladıklarını belirterek, "Artık hayat kurtarıcı emtialar drone'larla taşınmasına eğileceğiz Özellikle altyapısı zayıf bölgelerde, çatışmalardan veya doğal afetlerden dolayı zarar görmüş bölgelerde bu uygulamayı yapmak istiyoruz." dedi
'Tıbbi yardımlar drone'larla taşınacak'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bütün dünyada global vatandaşlık programları yürüttüklerini dile getiren Martinez, bunları yaparken hem UPS'in kaynaklarından hem de çalışanlarının gönüllülük esasına göre desteklerinden faydalandıklarını söyledi.

Martinez, UPS'in çok uzun zamandır özel sektör aktörü olarak hem Birleşmiş Milletler (BM) hem de diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte insani yardım kampanyaları düzenlediğini kaydederek, "Dünya İnsani Zirvesi de çok önemliydi. Çünkü hem toplumu hem BM'yi hem de şirketleri bir araya getirdi. Dünyadaki zorlukların üzerinden gelebilmek için ortak çalışmak gerektiğinin altı çizildi." diye konuştu.

Özel sektörün sosyal sorumluluk projelerine dahil olmasının öneminin altını çizen Martinez, kendilerinin de bu kapsamda özellikle faaliyet gösterdiklerini, ülkelerde kurumsal sosyal sorumluluk projeleri yürüttüklerini aktardı. Martinez, ayrıca bu ülkelerde çalışanlarının ve müşterilerinin yaşadığını belirterek, bu yüzden de herhangi bir kriz olduğunda özel sektörün de kendi payına düşeni yapması gerektiğini vurguladı.

- "4 bin farklı proje yürütüyoruz"

Martinez, şirket olarak dünya genelinde 4 bin farklı proje yürüttüklerini dile getirerek, sivil toplumla, akademisyenlerle, hükümetlerle çalıştıklarını söyledi.

Hiçbir paydaşın bir sorunun üzerinden tek başına mücadele edemeyeceğini ifade eden Martinez, mutlaka bu iş birliklerinin olması gerektiğini bildirdi.

Martinez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de birkaç projemiz var. Bunlardan en önemlisi Sağlam KOBİ Projesi. Bu projenin amacı KOBİ'lerin güçlerini artırmak. Çünkü KOBİ'ler ekonominin bel kemiği. İstihdam yaratıyorlar. KOBİ'ler olmazsa ne marketteki yiyecekler olabilir ne de sürdürülebilir ekonomi. Bir felaket gerçekleştiğinde KOBİ'lerin yüzde 65'i ortadan kalkma riskiyle karşı karşıya kalıyor. Sağlam KOBİ Projesi kapsamında şirketlerin, insan kaynaklı ya da doğal sebeplerle ortaya çıkan herhangi bir afete karşı hazırlıklı olmalarını desteklemek amacı ile eğitimler ve bilgilendirme faaliyetleri düzenliyoruz. Eğitimler ve online araç kiti ile firmaların karşılaşması olası tehlikelere karşı çalışanlarını, ürünlerini, verilerini ve markalarını korumaya yönelik adımlar atmaları sağlanıyor."

- "Tıbbi yardımlar drone ile taşınacak"

Martinez, UPS'in gerçekleştirdiği insani yardım projelerinden bahsederek, şu anda devam eden bir çok insani yardım projelerinin bulunduğunu, kısa süre önce Ekvator'da yaşanan deprem sonrası bölgeye insani yardım gönderdiklerini söyledi. Japonya'da kısa süre önce deprem olduğunu, orada da depo ve ulaşım açısından destek verdiklerini ifade eden Martinez, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunun dışında BM kurumları ve diğer uluslararası sivil toplum kuruluşlarına da felaket ve krizlere hazırlanmaları için kapasite inşası anlamında destek oluyoruz. 2 hafta önce de gerçekten çığır açacak bir duyuruda bulunduk. Ruanda'da kan ve aşı taşıyor olacağız drone'larla. Ruanda Hükümeti de çok vizyoner davranarak bu pilot projemizi gerçekleştirmemize yardım etti. Önümüzdeki 12 ay boyunca 21 kliniğe drone'larla aşı ve kan taşınıyor olacak."

- "Hayat kurtarıcı emtialar drone'larla taşınacak"

Martinez, şirketin gelecek planlarına değinerek, inovasyon anlamında hayat kurtarıcı emtiaların drone'larla taşınmasına eğileceklerini vurguladı.

Özellikle altyapısı zayıf bölgelerde, çatışmalardan veya doğal afetlerden dolayı zarar görmüş bölgelerde bu uygulamayı yapmak istediklerini belirten Martinez, insanları bu tür felaketlere hazırlamak gibi bir amaçları bulunduğunu söyledi.

Martinez, "Çünkü felaket olduğu zaman çok daha dayanıklı olacaklar. Toparlanma süreçleri de çok hızlı olacaktır. Bu anlamda bir çok network içerisinde ortaklıklar kuruyoruz" yorumunu yaptı.

- "Türkler ve Türkiye çok cömert"

Martinez, Türkiye'nin 3 milyona yakın Suriyeliyi misafir etmesinin, insani yardımda milli gelire oranla dünyada birinci sırada olduğunun hatırlatılması üzerine, "Türkiye ve Türk insanı çok cömert. Biz Suriye krizi başladığından beri Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve BM ile bu krize destek oluyoruz." dedi.

BM Mülteciler Yüksek Komisyonu ve UNICEF ile birlikte sığınmacı çocuklara yönelik yaptıkları çalışmalar olduğunu dile getiren Martinez, Dünya Gıda Programı kapsamında yaptıkları yardımların da bulunduğunu söyledi.

Martinez, "Bu kriz dünyadaki en büyük kriz. Türkiye'de en başından beri yardımlarda çok önemli bir ortak oldu. Bu kriz devam ettiği sürece desteğimizi esirgemeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yürüttükleri yardım faaliyetlerinden de bahseden Martinez, "Mesela Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ile birlikte kadınlarda liderlik gelişimi için maddi destek sağlıyoruz. Böyle devam eden projeler var. Son söz olarak; UPS Türkiye'ye teşekkür etmek istiyorum. Hem cömertliklerinden hem ev sahipliklerinden dolayı hem de insani yardım konularında bu kadar girişimci oldukları için." dedi.

Martinez, UPS'nin tüm dünyada, nerede bir insani kriz olursa UPS'nin de orada olduğunu sözlerine ekledi.

drone
tibbi yardim
ups
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir